tisdag 3 november 2009

Gymnasieval för 94:orna

Eslövs Pingisgymnasium vill finnas med tankarna hos 94:orna som snart kommer att göra detta val. Jag har varit och besökt pingisgymnasiet när de tränade tillsammans med Eslövs A-lag och jag måste säga att jag tyckte upplägget verkade riktigt bra. Så här kommer nu en kort text från Eslöv och deras gymnasium. Texten är skriven av Thomas Andersson som är ordförande i Eslöv och storebror till Mattias och Peter Andersson två ytterst meriterade herrar.

Jag ber också om ursäkt till Eslöv för att jag tippade emot dom igår. Jag har en längre text om mitt besök nere i Eslöv färdigskrivet som bara väntar på rätt tillfälle att få komma ut på nätet men det kommer en annan gång.

*




Vi i Eslöv vill vara med i Era tankar när ni funderar på kommande gymnasieval.

Kom ner till oss och träna med elitlaget samt vårt gymnasium och se hur vi har det i Eslöv. Vi står för kost och logi ( hotell ) under dagarna i Eslöv.

Skulle vara skoj att få träffas och visa vad vi kan erbjuda när det gäller träning, boende, skola m.m.

Hör av er till mig eller till någon av våra tränare Peter och Mattias.


Med vänliga hälsningar
Thomas
Ordf. Eslöv

Peter 0731-80 01 42
Mattias 0738-52 27 44
Thomas 0708-97 45 15

30 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter och funderar på vilka föräldrar som vill skicka sina barn
till Eslöv?.Hur lång tid skall det ta att få hem dryga arroganta otrevliga ungdomar. Det måste väl snart vara dax för klanen Andersson att lära barnen hur man uppför sig både vid och utanför bordet.

Anonym sa...

hej
är en kille som gillar pingis...mitt mål är att gå upp i H3 i år....kan jag få komma och träna med er??! tycker att jag är väldigt lovande!!

Anonym sa...

Rykten om att man får träna med a-laget stämmer inte. favorisering förekommer på eslövs gymnasie, och det är bara vissa som får lira med dom bästa. detta har sagts från nuvarande gymnasieelever i eslöv.

Anonym sa...

angående den nya rankingen! erik lindh måste kunna ta hjälp av någon som har lite bättre koll!

Anonym sa...

eslöv är överkstattat. flera spelare har börjat där och slutat efter ca en månad

Anonym sa...

Knutby?

Anonym sa...

Aldrig att vi skulle skicka våra barn till Eslöv.Ledarna måste ta itu med attityds problemen som tyvärr många av dom fått.

Niesse sa...

Håller med, extremt dålig attityd bland Eslövsspelarna. Bröderna Andersson är kanontrevliga men det är inte okej att flera schysta killar börjar i Eslöv och blir arroganta och dryga efter någon månad.

Hoppas att bröderna Andersson som annars är väldigt kompetenta tar tag i detta!

Anonym sa...

Snälla, dra inte alla Eslövspelare över en kamm! Känner många trevliga spelare från Eslöv. Måste vara att det är lättare att klanka på någon från en framgångsrik klubb som Eslöv än från någon annan. Attitydproblem finns väl bland många klubbar.

Personligen har jag endast hört goda saker om Eslövsgymnasiet.

Jeanette sa...

En framtidsspelare som Eslöv tog hand om var Ted Sundström och han fick inte vara med och träna och slutade istället med pingisen. Det känns inte så seriöst. Jacob Dhalgren fick dom också att sluta, finns säkert fler?

Anonym sa...

Skärpning !

En framtidsspelare som i n t e fick träna - struntprat !

Det är många som lagt av även bland de som tränat och utvecklats på centrat i Köping. De flesta klubbar i Sverige har säkert samma erfarenhet.

Om man känner sig missbehandlad, så ta upp problemen med klubb/tränare istället för att använda denna utmärkta blogg som någon typ av klagomur.
Dåliga attityder skall åtgärdas framför allt av föräldrar.
Viktigt med bra relation tränare - föräldrar.

Anonym sa...

Vad har Köping med Eslöv att göra?
Är väl solklart att det finns ett problem med attityd.
Dessutom ett jätteproblem med att det är en familj som driver det mesta utifrån egna behov och intressen.
Sundström och Dahlgren är trista exempel på en dåligt skött verksamhet.

Anonym sa...

Om jag inte har helt fel för mig så bor Jacob kvar i Eslöv,och tyvärr så höll inte hans rygg,vilket är mycket tråkigt.

Anonym sa...

Sitter och funderar om det är så att det inte är roligt när tränarna ställer krav på eleverna.
Att inte alla passar in att gå på gymnasiet är väl helt narturligt.
Lite spill få man räkna med.(Skämt)

Anonym sa...

I Eslöv kan man som seriös pingiselev få fantastisk träning!

Anonym sa...

markus johansson är en annan spelare som slutade och åkte hem efter ca en månad.

Självklart har inte alla spelare ifrån eslöv dålig attityd men det har blivit en dålig trend att man kan bete sig hur som helst där. Undantag är kristianstadsspelarna, de har absolut inga attidydproblem!

Anonym sa...

Vilken Kalle Anka nivå på kommentarerna. Avundsjuka och smutskastning är ingen bra grund för utvecklig. Tyvärr finns det för många bakåtsträvare inom pingisen idag.
Jag tycker vi skall stötta alla klubbar som vill och kämpar för svensk pingis bästa.
Heja Eslöv och heja alla andra klubbar som vill utveckla svensk pingis. Utan er har vi ingen chans mot övriga pingis världen.

Anonym sa...

Köping har väl för fan också fått spelare att sluta.

Anonym sa...

eslöv är en kanonklubb. men det finns tydliga attitydsproblem hos flera av gymnasiespelarna. arroganta och beter sig illa. såklart är det inte alla men flera!

max sa...

Vill komma med ett inlägg här.

försök upprätta en rimlig nivå på era kommentarer, visst är det viktigt att alla får säga vad de vill men ren smutskastning är inte OK.

Min egen uppfattning av Eslöv som klubb och hur de har ordnat för gymnasister grundar jag på samtal med ledare, spelare och föräldrar och jag har en mycket positiv bild på deras verksamhet.

Eslöv kan i framtiden kanske bli det center jag tror svensk pingis behöver. Större träningshall, högskolesamarbete och ännu fler seniorer sen så är man snart där.

Anonym sa...

Eslöv = kanonklubb med bra träning. men flera av deras spelare är arroganta och dryga!

Adam Anderson sa...

Kan lägga till mitt bland all smutskastning av gymnsaiet i Eslöv. Jag flyttade hit och trivs till 100%. Peter och Mattias är oerhört tydliga med att om man känner sig missbehandlad osv så är det bara att ta upp det så blir det inget av det mer. Allt funkar super. De som flyttat från eslöv efter en månad kan ni ju först ta reda på varför han/hon/dom gjort det. Thomas (ordförande) hjälper alla ungdomar, inte bara de i klubben Eslöv utan de som spelar i andar klubbar också. Och det på MASSOR av olika sätt. Så innan ni klagar på gymnasiet som just nu är det bästa i Sverige enligt mig så bör ni hitta pålitlig fakta.
Tack för mig

Anonym sa...

Jacob bor i Höganäs och har lagt av med pingisen på obestämd tid.Punkt slut.

max sa...

Går inte Jacob kvar i Eslöv förresten?

max sa...

Till "du som vet",
Jag har valt att inte publicera ditt inlägg då det är för kritiskt mot personer och jag vill inte att sådant får stå oemotsagt.

Har du problem med någon av nämnda personer ber jag dig kontakta dom istället.

max sa...

Problematiken kring gymnasium eller center är flera:

Vissa får gå upp rejält i träningsdos. Svårt att åka från 4-5 pass i veckan på hemmaplan till 8-10 pass på gymnasiumet.

Vissa får hemlängtan. Inte alltid lätt att som 16åring flytta hemifrån.

Vissa kommuner betalar inte ut ackorderingsbidrag vilket påverkar den ekonomiska situationen för eleven och dess familj.

Vissa kommer inte in i gruppen. Olika skäl kan här föreligga: Stjärna i liten klubb men en i mängden bland gymnasieeleverna? Ny skola? Nya kompisar? Olika ambitonsnivå?

Det jag skriver här gäller inte bara ett gymnasium utan alla. Är det någon här som tex minns spelaren som ville gå över till Fridhem/Urnan men missade övergången kring osäkerheten på trivesln på Köping (80mil bort)? För honom gick det sedan bra men inget är givet på förhand.

Jon Persson heter han förresten och om ni vill läsa mer om vad som skrevs i just det fallet gå in och läs Pingis 1/03 där det är en insändare om just detta.

Så tänk er för att det ibland inte är bara en anledning som ligger till grund och att i just gymnasieåldern så är det många som får andra intressen utanför pingisen.

Anonym sa...

Är det inte föräldrarnas ansvar att uppfostra sina barn själv så de inte får en dålig attityd? Jag tycker inte det är ett ansvar som man ska lägga över på en förening, utan där ska man hjälpa dem utveckas som pingisspelare.

Anonym sa...

Har bara sett och hört gott om Eslöv. Visst finns attytidproblem bland vissa Eslövsspelare, men varken mer eller mindre än vad det gör i övriga klubbar. Tycker dessutom att detta mer är ett rent uppfostringsproblem än ett pingisproblem, för inte ska väl tränarna agera föräldrar också?

Att inte all trivs på gymnasiet är väl närmast en självklarhet? Hade nog blivit mer förvånad om alla gillade upplägget, då jag inte tror att en sådan lösning finns.

Anonym sa...

jag tycker att tränarna har ansvar för hur deras adepter beter sig vid bordet

Anonym sa...

SUIFs gym är bäst