torsdag 26 november 2009

Klubbkänsla, lojalitet, 5 inlägg kvar

Klubbkänsla är något inte alla besitter. Det klagas ibland på att vissa spelare byter klubb varje säsong för att få så bra betalt som möjligt. Men det finns värre exempel än spelare som byter varje säsong, det finns några få som spelar för flera klubbar varje säsong. Värst av dom alla är defensivspelare från södra Sverige.

Denna spelare har nu skrivit på för Kävlinge BTK där han endast ska spela en match och det mot Lessebo. Förra säsongen så spelade han två matcher för Växjö. Om du i nationalencyklopedin slår upp ordet ”legoknekt” så får du upp en bild på honom och hans glada uppsyn med undertexten ”Pingis for hire”.

Det är bra att det kommer in pengar i pingisen det har jag inget emot. Det behövs. Det är därför jag tycker att det är OK att spela i olika länders ligor, det möjliggör att pingisspelare kanske kan prioritera träning och satsning på pingis istället för att trappa ner eller till och med lägga av.

Det vore nästan dumt av mig att inte anta att ni förstår att spelaren pengakär som han är givetvis spelar i Norge för deras oljekronor.

Grattis till Kävlinge till en bra värvning i Henrik Rosvall men visste ni att ert nyförvärv förlorade med 3-0 i norska elitserien mot Roger Andersson för bara någon månad senare?

21 kommentarer:

Anonym sa...

Är de så oroliga i Kävlinge att deras 10 man stjärnstarka lag nu inte räcker till så att de måste värva mera. Snacka om dåligt självförtroende. Bingolottsförsäljningen på Kävlingetorget verkar gå mycket bra! Eller går det dåligt, så att spelarna hoppar av?

Anonym sa...

Hej.
Tänkte att jag skall svara på detta inlägg om legoknektar.
Det förhåller sig så att jag har försökt att flytta matchen mot Lessebo och det gick inte,så vi hade inte så många alternativ att välja på.3 av våra spelare är upptagna för spel i Danmark.Fynsk jobbar,Sam är skadad,så det felade en man för att kunna spela matchen mot Lessebo,själv så är jag för gammal för att ställa upp till spel.
Vi tyckte för vara rättvisa mot de andra lagen som kämpar om att hänga kvar så skall vi inte ge bort några poäng kanske så missar vi några pinnar men vi har inte lagt oss iaf.
Sen få ni tänka hur ni vill det är vårt beslut att göra så här.
Bengan
BTK Kävlinge

Jens Karlsson sa...

Jaaaa, usch för sånt, snål är han också! Den där Snikvall!

Anonym sa...

Förbundsmötet beslutade en regel som delvis hade som syfte att begränsa "transaktioner" i slutskedet av serierna.

Spelare som under säsongen spelat i div 1, superettan eller elitserien ska anses vara klass 1 spelare i avseende på övergångsregler. Dessa spelare kan bara byta klubb under fönstret.
Vidare finns det beslut om att en spelare bara kan byta klubb 2 ggr under en säsong.

Värdet på pingisspelare till uthyrning reducerades.

Bengt:s motiv förklarar agerandet.
Lessbo vill ej ändra av egna skäl eller om kunskap om att Danmark krockar med superettan. Danmark betalat bäst och kommer först!

Serien kan avgöras beroende på spelordning och speldagar i Danmark. Bättre samordning är nödvändigt.

Anonym sa...

Svar till 16.39
Nu vet jag inte vem du är för du är för feg att skriva under med ditt namn.
Jag vet inte om du är läskunnig men vill du bli lotsad fram i texten så ring gärna upp mig.
Jag förstår att du inte vet att man måste ställa upp med fyra spelare i matcherna.
Och vad det gäller Bingolotter kan du ta och s---a i för du säljer väl inga?Kan du ordna så vi kan få en plats på Torget så vore det bra.
Du skall bara vänta tills fönstret öppnar i December då trillar du nog av pinnen hoppas att du ha en bra livförsäkring,men sådana avundssjuka människor är det väl inget bolag som vill försäkra.Hoppas att du är nöjd med svaret.
Bengan

max sa...

Jag tycker absolut inte att Kävlinge gör fel, tvärtom.

Anonym sa...

haha verkar som att bengan vaknat på fel sida idag

Anonym sa...

Kan inte förstå vilket oväsen det kan bli för att Bengt försöker att inte missgynna någon klubb med att ställa upp med vingklippt lag.Vad jag tänker på i förra årets superetta när askim åkte till Lyckeby med ett lag som inte va toppat.Skit i all kritik du gör helt rätt.
Tack för ordet

Anonym sa...

Har det begåtts något regelbrott av Bengt eller är det den vanliga svenska avundsjukan som drabbat anonym 16.39?
Det kanske är så att anonym 16.39 hade tänkt i samma banor men inte visat lika stor handlingskraft.

max sa...

Det är ju knappast fel av Kävlinge att se till att de har en kompetent spelaruppställning i all matcher. Kudos för det.

Däremot när ett lag förra året tappade poäng mot ett bottenlag som sedan till sist hängde kvar tack vare de gratispoäng de fick i denna match det är ILLA!

http://www.svenskbordtennis.com/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2237538

Kävlinge vill vinna och slåss för det, kul med lag som vill gå upp som Växjö förra året och Kävlinge i år.

Anonym sa...

Först tycker jag att Bengans skäl att flytta matchen för att spelarna är i Danmark är rent ut sagt uruselt. Han borde väl veta att det skulle bli krockar.
Sedan tycker jag att det måste vara fel på reglerna när en spelare kan hoppa fram och tillbaka mellan klubbarna under säsongen.

Anonym sa...

Kör på Bengt, tror man på nåt så ska man köra hela vägen!
Jörgen Frithiof

Anonym sa...

Kör på Bengt, tror man på nåt så ska man fullfölja!

Hälsningar
Jörgen Frithiof

Anonym sa...

det är nog inte torget..mentaliteten hos många föreninger är är att låta nybörjare och yngre spelare dra in pengar till klubben så a-lagen kan få pengar....

Anonym sa...

Svar till 00.34
Vill bara ge dig lite info om hur läget ligger till,när vi enades om matchdatum så va inte serien spikad i Danmark,sedan att vi ha haft otur med skador och en som råkade ut för en trafikolycka och ett stort möte i Danmark som tär på truppen om inte det sistnämnda hade inträffat så hade vi haft lag.
Förmodligen så har du inte läst det första inlägget för där finner du svaret på din kritik.
Hoppas att du är nöjd med svaret.
Bengan
PS
Till dig som skrev om ungdomar som drar in pengar till klubbarna så är vi helt oskyldiga vi har en säljare som säljer några lotter till sitt eget tävlande.Jag tror att vi är nog en av Sveriges billigaste klubbar va det gäller avgifter,och detta på grund av Folkspel.
DS

Jens Karlsson sa...

Tycker diskussionen är konstig, Henrik Rosvall spelar inte för ngn svensk klubb i dagsläget, Kävlinge har ett uttalat mål om att gå upp i Elitserien och vill självklart därför göra allt för att vinna alla sina matcher.
Personligen tycker jag att det är betydligt värre med klubbar som tackar nej till att gå upp då är det väl mkt bättre med lag med ambitioner?
Sen är det väl ganska tydligt att Max har skrivit inlägget med glimten i ögat!

Anonym sa...

Jens K!
är du helt borta från svensk pingis nu? man varken ser eller hör din "kaxiga" stämma!
Kävlinge till pingisligan, hm hm hm
Köping känns väldigt väldigt väldigt långt bort från händelserna.

Jens karlsson sa...

Kaxiga stämma? Har jag en sådan? Jag trodde antingen att jag lät väldigt arg eller också vinner jag och är tyst;)
Jag spelar ju i Sveriges trevligaste klubb:)

Anonym sa...

sveriges trevligaste...skämtar du??? : ) ni kommer på 17:plats där... hm kanske vore nåt att ta upp....i en omröstning maxi!!!

Anonym sa...

Hej alla..
Skönt att Kävlinge kom upp på kartan igen !!!!
Som lagkapten i laget så får jag skriva lite också ...
Tack Linne att ni ville flytta första matchen så att båda lagen fick spela med fulla manskap !!
Som sagt Rosvall var bara första bomben !!
Vänta till Årets JUL o NYÅRSRAKET landar in på sidan också !!!
Jag säger som tomten ... Den som väntar på gott får vänta lite till..
Mikael Mattiasson lagkapten BTK KÄVLINGE

Anonym sa...

Till anonym 00.34: Om du tycker det är fel på reglerna så finns ett väldigt enkelt förslag. Istället för att gnälla, lämna in en motion genom din förening, till distrikets årsmöte och därefter till SBTF:s årsmöte.