måndag 10 december 2007

Down under

Har hört att det skett en del på spelarmarknaden nere i Blekinge.

Det finns en 82a som var med på SOC och gick där till 16 dels final mot Wang Liqin efter att ha slagit ut Koji Matsushita i första slutspelsomgången.

Han är utländsk men pingisfostrad i Sverige utanför Göteborg.

Han har spelat i Kalmar och Lyckeby i elitserien.

Han är rankad som nummer 130 i världen.

Han har spelat på andrabordet i tyska andraligan denna säsong hittills och har där inte förlorat en enda match.
Vet ni vem jag menar?



Det är klart att ni vet vem jag pratar om! William Henzell som med åren lugnat ner sig i hagen och lyft sitt spel till att bli en pingisspelare av rang. Han är fortfarande sur på mig efter min fintserve i Borås -99.

Han bygger sitt spel på en mycket stabil backhandloop och bra returer. Han är en smart och svårspelad spelare som inte alls är oäven mot deff vilket Matsushita fick erfara i SOC. Han har börjat att mer och mer att använda sin vad de kallar på engelska tomahawk-serven men som jag refererar till som p-9 serven/sittserven /yxan.


Efter diverse äventyr i Tyskland så är Willie nu "hemma" i Karlskrona igen, hans flickvän är därifrån och ryktet säger att han inte kommer att fortsätta att spela i Tyskland. Han är ju som icke europe inte lika tillgänglig för spel med de regler som gäller för eu-spelare.

Han kommer tydligen att redan imorgon vara på plats ombytt och redo för lite pingis i Jonebergshallen när Gröstorp möter Lyckeby.

Spännande med Henzell och Varga däruppe medan Pan och Stenberg kommer göra livet svårt för spelarna på andrabordet. Mandel får nog mindre speltid med detta nyförvärv om han nu inte petar Mårten Gås.

Spännande tider i elitserien.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ska Lyckeby då kunna lira med 2 icke eu-spelare? En från australien och en från Kina?

Anonym sa...

Henzell har bott i Sverige i så många år att han räknas som svensk. Titta bara på Ärtemark så förstår du...

Anonym sa...

Känns som om Mr Blogger inte riktigt hade koll på läget här va?
Henzell var visserligen på plats under elitseriematchen men enligt Lyckeby kommer han inte vara aktuell för spel den här säsongen iaf.

max sa...

Hmm..

Svårt att hänga med alla dribblingar, vi får se var den där historien slutar.