lördag 22 december 2007

Uteblivet kort

Någon som vill se när zögge inte får kortet som jag pratar om?



Detta sker som ni kan komma att få se med domarnas goda minne och då är det ingen liten 10-åring som sitter där och dömer utan en av de mest meriterade domare vi har i landet.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Är det samma domare som gav Nilsson kort när han slängde raket till just gustavsson?

max sa...

Hehehe..

Observant.

Det stämmer det är den gode Thomas Wadsten.

Anonym sa...

Känns så där bra med den variationen i bedömningarna. Förbundsgubben kanske skall se till så varje domare ligger på samma nivå innan han talar om nivå mellan domare och domare.

max sa...

Thomas Wadsten är med och dömer alla stora mästerskap.

Jag tror att han var överdomare för SOC och även en av det på ungdoms VM.

Svårt att få konsekvens om inte ens de bästa är konsekventa.

Anonym sa...

Det är väl bara att konstatera att domarnivån är mindre bra förnärvarande. Det viktiga är väl att fler tränare/ledare ställer sig bakom gustavsson, om de tycker likadant, så han inte står där själv och får bekymmer i framtiden eller annan bedömning på sitt lag gentemot de andra

Anonym sa...

På tal om regler och domare: är det någon som vet om det kan bli något straff för en spelare som anmäler sig i en klass han egentligen inte får spela i? Var på en tävling nyligen och hade noterat när jag såg spelprogrammet att 2 anmälda spelare i en klass egentligen tillhörde en högre klass(kollade spelarpoänglistorna på förbundets hemsida), sa till tävlingsledningen och överdomaren om detta innan lottningen gjorts, dom agerar på följande sätt: kallar in båda spelarna till sekretariatet och kollar med dom, båda säger att det inte stämmer och att dom visst tillhör den klassen dom är anmälda i, överdomaren nöjer sig med det svaret å låter dom ställa upp! Borde det inte finnas nån spärr i lottningssystememet som går in å stoppar när nån "obehörig" är anmäld? Och vems ansvar är det egentligen att kolla upp sånt? givetvis har spelarna ett ansvar å anmäla sig i rätt klasser, men måste ju vara nån som kollar att det sköts, annars är ju signalen att det är fritt fram å anmäla sig i vilka klasser som helst...

Anonym sa...

Var väl inte så farligt!

Hellre fria än fälla!

Fria alla servar som motståndaren inte lider av.

Hypotetiskt när domaren tar servar i slutet av matchen som inte är sämre än tidigare

Anonym sa...

Under SOC fick alla domare direktiv att inte dela ut kort synligt när matchen var färdig spelad utan meddela spelaren eller tränaren om att spelaren hade fått gultkort. Se på matchprotokollet om Zögge fick gultkort.

När det gäller serven är det lättare att se en felaktig serve från kortsidan än från långsidan där domaren sitter. Då ser man om ser man om serven är döljs av någon kroppsdel eller om uppkasttet är snett.

Tyvärr finns det ganska många domare som inte vågar att ta servar för de är för unga, fega och osäkra. Sedan finns det andra domare som inte vill "förstöra spelet" genom att ta servar. det gäller att hitta en bra balans mellan att ta en serve eller fria bland alla domare. Det viktigaste en domare kan göra är att vara konsekvent i sina bedömningar från början av matchen. Är en serve fel vid 1-1 måste domaren tar den och om en spelare tar fram en otillåten serve vid 9-9 måste domare gå in och döma bort serven för att vara konsekvent.

Anonym sa...

Till domare sa,
jag håller inte med, antingen finns det en regel eller också finns den inte, för mig är det inte frågan om balans. Om en spelare vinner poäng på felaktig serve hela tiden och domaren konsekevent inte dömmer bort då har han ju hållit sig konsekvent, matchen igenom han har dessutom ej stört spelet men dock resultatet.

Anonym sa...

"En domare" har helt rätt.
Dessutom är Wadsten en av de mest kompetenta domare vi har, har någon hört hans version av händelsen? :)
Mkt man missar från läktaren...

Anonym sa...

Om Wadsten är en mycket kompetent domare, varför tar han inte felaktiga servar då? Att man missar ett eller annat gult kort kanske man kan köpa men missa riktiga regelbrott, vet inte känns inte kompetent för mig. Det som menas kompetent för domarkåren kanske inte menas kompetent för spelare/ledare. Vi kanske skulle behöva kommunikation mellan parterna?

max sa...

Wadsten kanske sa ngt till Zögge efteåt men jag tror inte på teorin om de gula korten i efterhand då han veckan innan direkt slängde upp osten i ansiktet på Nilsson.