torsdag 13 december 2007

Elitserien idag

Jahaja.. Några korta kommentarer kan ni väl få. Mina tips inom parentes.

Halmstad-Eslöv 3-5 (5-3)
Blev precis så jämnt som väntat och matchvinnare blev Mattias Andersson med sina två vinster. Lite oväntat att Olsson skulle lägga två och att Zhao Peng skulle förlora mot Dawei.

Lyckeby-Falken 4-4 (4-4)
Pan Jinhua drar in två raska vinster utan setförlust och nu kanske det har släppt för den unge kinesen. Gao Wei tog som vanligt bägge sina två matcher när Åhman tar en samt har Gåsen på gaffeln så låter det som om Falken var närmast men samtidigt så hade Mandel greppet om Åhman och Gåsen ledningen mot Gao. Rättvist resultat i en nervös och jämn match.

Söderhamn-Spåret 5-2(5-3)
Zögge skadad och Spåret kan få det svårt att hänga kvar om de inte får honom frisk snart. Sparet maste lira med en bra förstauppstallning for att andrabordet ska klara av att spela utan sådan press. Jp tog två medan Kassakon la bägge sina. Söderhamn är ett topplag med en sådan jämn fin trupp.

Ärtemark-Warta 4-4 (4-4)
Va, fan är det med Ärtemark. Spela med en jävla unge i laget som inte håller klassen för fem öre. Ok att det fortfarande hade kunnat bli 4-4 och troligen så men det fattar ju inte gemene man. Ärtemark är ett jävla skämt och de förstör med detta en hel del för alla lag som är seriösa.
Om någon av er från Ärtemark läser detta så hoppas jag inte skäms över ert beteende, det är som när Istrum (?) stoppade in sin ordförande i en match för att han fyllde 147år. Fan vad arg man blir.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tror faktiskt bara att det var 146 år han fyllde...

Anonym sa...

ärtemark får väl spela med vilka spelare dom vill?! han tog ju set mot nilsson så varför inte ge honom en chans??

Anonym sa...

Hallå Max! Är det inte du som har kritiserat lagen att inte de ger chansen till unga lovade spelare+

Anonym sa...

Att Ärtemark kan agera på detta sätt visar väl med all önskvärd tydlighet att vi måste se över hur många utländska spelare varje lag skall få ha...Tre kineser och en svensk trettonåring, vad har det med svenska elitserien i bordtennis att göra???

Anonym sa...

Elitserien är på väg att självdö. Förbundet skiter fullständigt i den och dess utveckling, trots att man äger den och klubbarna får betala dyra serieavgifter. För att komma framåt krävs att man släpper fram människor med idéer och visioner. Det krävs också att man inte gömmer sig bakom de byråkratiska murarna som finns idag. För att ändra minsta lilla skall det till motioner på distriksnivå och fan och hans moster. Utrymme för dialog och utveckling måste skapas. Klubbarna måste även tänka "massmedialt" och inte längre än näsan räcker.

Fram med lite djärva idéer, tre spelare i varje lag, spel på ett bord, boxningsbelysning, fart och fläkt med mycket musik. Rak serie med en avgörande final. Ragga huvudsponsor, försöka få prissumman rejält hög. Sätta lite krav på marknadsföring och arrangemang.

Sen, visst, allt detta stavas P-E-N-G-A-R och resurser, men någonstans måste man ju börja, eller hur? Hur gjorde innebandyn?

Anonym sa...

Förbundet hade ju råd att kasta in 100.000 till segraren i damernas elitserie, så då borde det väl även finnas resurser till herrarnas....eller?

Anonym sa...

Ja faktiskt...helt rätt, du har en point där. Jag hade tyckt det var grymt fräckt om man kunde skrämma fram lite matcher i typ SVT 24 och få typ Volvo eller Ericsson att gå in med lite stash, låt säga en mille i första pris. Pingis är en jäkligt bra TV-sport och i min drömvärld så fattar även Svensson det...inte bara vi nördar.

Anonym sa...

http://www.nwt.se/ArticlePages/200712/13/20071213215009_890/20071213215009_890.dbp.asp

Tycker det känns vettigt att låta Albim prova på hårt motstånd. Juste att de lade matchen inför hans "hemmapublik".

Problemet inom all idrott är att ungdomar aldrig får chansen. Ärtemark gav Albin chansen, vilket säkerligen får honom än mer motiverad framöver.

Anonym sa...

Länken ovan

eftersom den blev lite konstig.

max sa...

Få chansen är en sak men då ska man väl knacka på dörren iaf och inte spela på en nivå som hör hemma i klass2.

Wemmert kommer inte utvecklas av att spela i elitserien, än på ett par år.

Jag tycker att det var ett skit att han fick spela för sin "hemmapublik", på allvar det är inte en anledning.

Löjeväckande och upprörande om det inte nu var så att Sjöstedt och Andersson var skadade vilket jag iofs uinte vet om de var.

Anonym sa...

Både Andersson och Sjöstedt satt på bänken och var inte skadade. Känns som det var en del i avtalet när Ärtemark "knyckte" lillkillen från Grästorp i sista stund, att de skulle spela en elitseriematch just i Grästorp, som en slags kompensation...

Anonym sa...

Vad förmodligen inte de flesta vet är att Albin gick via Grästorp till Ärtemark i år. Grästorp värvade honom först och en vecka senare värvade Ärtemark honom från Grästorp. I det avtalet ingick det att Ärtemark skulle fixa en kines till Grästorp (gjort) och att Albin skulle få spela en elitseriematch för Ärtemark i år.