måndag 17 december 2007

Så gick det

Spåret-Söderhamn 5-2 (5-3)
Elitserien ikväll och jag var på plats först av alla i hallen 18.15, av publiken vill säga. Kanske matcherna börjar för tidigt så att folk inte hinner dit för en halvtimme senare så var det bra många fler men inte så många som man kan önska.

Spåret ställde upp med Hajen, Zögge, Källberg och Asmussen. Söderhamn kom till Stockholm med Tokiyoshi, Jp, Hampus, Sondell.

På förhand en mycket jämn match och med facit i hand så blev det så jämnt som i alla fall jag hade trott. Jag lyckades dock med konststycket att missa 7/8 singelmatcher och ett tag hade jag 0-7. Starkt jobbat!

Hajen-Tokiyoshi 1-3
Hajen började bäst men spelade inte tillräckligt bra helt enkelt och förlorade över fyra set i en ganska tråkig och intetsägande match.

Asmussen-Sondell 0-3
Såg Sondell förlora jämnt mot en annan dansk på SOC och trodde därför att även denna match skulle bli jämn men Asmussen såg trög och orörlig ut och Sondell vann enkelt.

Zögge-JP 3-2
Zögges ryggskada syntes det inte mycket av. Han hann upp bollar han missat tidigare och fick ordentlig utdelning på sitt lugna fina spel. Serven var ett annat vapen som ordnade många poäng för Zögge. Trodde Zögge skulle vika ner sig när han förlorade tredje set med 11-7 efter en 7-3 ledning men icke sa Zögge och vann med 11-9 i skilje mot JP.

Källberg-Nordberg 3-2
Källberg som länge dragits med en vadskada spelade stundtals bländande pingis och hans forehand ordnade många fina poäng. Hampus verkade störd från första början och missade en del tillsynes enkla bollar men för alla som mött Herr Källberg så vet ni att det som ser enkelt ut från läktaren är bra mycket svårare när den "gamle" trippar runt som en tjugoåringi hagen.

Paus och 0-2 har blivit 2-2.

Hajen-JP 3-0
JP kom aldrig riktigt igång och även om det var jämna set så kändes aldrig Hajen hotad. han avgjorde med en snygg kantboll runt nätet och det fick JP att dra på sig ett gult kort vilket jag tyvärr missade.

Zögge-Tokiyoshi 3-0
Serve-poäng, Serve-poäng, Serve-poäng och så fortsatte det. Zögge var bergsäker och siffrorna kunde ha varit ännu större.

Källberg-Sondell 3-2
Matchen svängde fram och tillbaka och ett tag kändes det som om Källberg skulle förlora men sen tog han sig samman för att återigen förlora greppet och släppa till ett skilje. Källberg lackade lite när Sondell tokossade på en kantboll och smashade bollen hårt mot Sondells håll men bollen träffade bordskanten. Gott med lite känslor. I skilje så kom Källberg under med 10-7 men vände och vann detta med vad jag minns det som 12-10.

Utom tävlan så vann Asmussen med två bollar i skilje mot Nordberg som han dra på sig ett gult kort precis som sin coach Blomqvist gjorde för otillåten coaching.

Falken-Lyckeby 5-0 (5-1)
Falken spelade utan Monrad men körde över LBTK lika väl med 5-0. Det var dock tre skiljematcher så det var jämnare än vad siffrorona först visar.

Eslöv-Halmstad 5-3 (4-4)
Zhao Peng må ha varit skadad men sina matcher tog han minsann vilket inte Axel alls lyckades med. 2-2 däruppe alltså. Eslövs dansk visar dock framfötterna och tog sina två när då redan Olsson förlorat med två bollar i skilje mot Andersson så blir det förlust.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Max. 3 matchbollar från noll, 0, zero, nada rätt.

max sa...

ja men jag tippade 5-3 till spåret och det var jag också bara en boll ifrån.