torsdag 20 december 2007

Ni måste höja era röster

Det snackas i kommentarerna ibland om att jag inte skriver om tjejpingis men det är ju för att tjejpingis är helt okänt för mig.

Det är ungefär 5% av dem som läser bloggen som är tjejer/damer/kvinnor och om någon av dem nominerade någon spelare från elitserien så skulle denna få vara med men eftersom det inte sker så kommer dem inte heller med. Så enkelt är det.

Å, å, å... tjejer, å, å, å... tjejer,
ni måste höja era röster för att höras,
å, å, å... tjejer, å, å, å... tjejer,
ni måste höja era röster för att höras.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, du skriver som att "tjejpingis" är en sport för sig som inte har med "riktig" pingis att göra. Men, visst är det roligare att se herrmatcher och har våra herrar varit med framträdande i internationella sammangang. Jo, vi måste höja våra röster, men om det inte finns så mkt att höja dom för?

Anonym sa...

håller med dig anonym // en annan anonym

max sa...

För mig så är det stor skillnad.

Jag spelar herrklasser och i herrarnas seriesystem därför är det naturligt för mig att relatera och kunna mer om det.

Det är därför jag behöver hjälp med det då jag inte kan något själv men det svårt då det inte finns så många som hjälper mig med tjejpingisen men ett antal personer som skickar tipps, uppslag och rapporter till mig från olika sammanhang inom killpingisen.

Hoppas anonym och anonym förstår mig bättre nu.

Anonym sa...

hörs på namnet vilket som är tuffast:
KILL-pingis

max sa...

ja för pingis är verkligen tufft..

Anonym sa...

Jag tycker vi kan börja med att på denna sidan skriva lite om Elitserien för damer. Vet om att det var kris i år att få ihop någon serie men lösningen med södra, norra gör att kvaliteten på spelarna varierar mycket. Lite synd om till exempel Dänningelandas unga lovande tjejer som spelar på andrabordet och får möta alldeles för lätt motstånd för att matcherna skall ge något. Jag har sett ett par matcher i år och pratat med några av tjejerna som spelar i ett av lagen och de verkar inte ha så kul när serien serieplaceringen verkar given.

max sa...

Kan inte årets ledare skicka in en liten redogörelse om damernas elitserie.

with a little help from my friends..

max sa...

maila om du vill:
maxansbro@hotmail.com

Anonym sa...

Damernas elitserie håller en ruskigt låg nivå, div 1 som är serien under elitserien är ett skämt.
Elitserien innehåller en del lag som inte ska vara i närheten av den, vad sägs om spelare födda 94 som deltar?
Den dagen en 94:a platsar i fotbollens allsvenska lär väl aldrig komma.
Jag vet inte om jag tycker uppdelningen med nord o syd är bra, självklart blir det kortare o billigare resor för lagen men ska man få slänga in vilka lag som helst i sveriges högsta serie? Är det inte då bättre med lite färre lag?

max sa...

Det har varit med en 94:a i herrarnas elitserie också i år.

Anonym sa...

Är absolut inte någon expert på damernas elitserie men här kommer en kort reflektion över den södra serien som jag följer med visst intresse.

Det som först slår en är hur ojämn serien är; efter 8 omgångar har serieledaren Råå 15 p och 47-7 i matchskillnad, alltså under en tappad enskild match/lagmatch i snitt. Dänningelanda ligger tvåa, även de har 15 p, 47-10 i matchskillnad. I botten finns Lyckeby som har 0 p och 13-48 i matchskillnad. Av de senaste 16 matcherna i serien har 11 slutat 6-0 eller 6-1.

Några exempel Dänningelanda- Falkenberg, serietvåan på 15 p mot seriefemman slutar 6-0, Dänningelanda tappar tre set i hela lagmatchen!
Samma sak när Dänningelanda möter seriefyran Långemåla, 6-0, tre tappade set på hela lagmatchen. Då ligger ändå Långemåla på 8 p.

Ofta vinner unga lovande tjejer i till exempel Dänningelanda på andrabordet med 3-0 och med få tappade bollar.

Vad gör vi då åt detta? Ja, det är tappert av Lyckeby att släppa fram sina mycket lovande 15-åringar och några av dem kommer nog att bli bra om de fortsätter och lär sig att inte bara möta med sin bh-långnabb hela tiden. Men om vi skall få fram fler duktiga damer i svensk pingis måste serien krympas på antal lag och bilda en elitserie. Det kan ske om tjejerna får bättre ekonomiska villkor än de har idag. Då kanske fler kan satsa lite mer på pingisen och inte måste flytta iväg utomlands om de vill bli riktigt bra.

Följer en hel del pingis, i södra Sverige, fram för allt på ungdomsnivå. Tycker att det är roligt att följa tjejerna då det finns betydligt större variation i spelstilar bland tjejerna.