tisdag 18 december 2007

Limförbudet

Det senaste jag läst i frågan är följande på svenskas sida.

Limförbud från årsskiftet 2007/2008Våren 2007 tog I T T F beslut om att med omedelbar verkan förbjuda limsorter innehållande hälsovådliga komponenter, s k harmful volatile compounds.

Från 1 januari 2008 gäller nolltollerans vid av I T T F sanktionerade tävlingar för spelare i ungdomsklasser (juniorer 17 och yngre) medan motsvarande tidpunkt för övriga spelare är 1 september 2008.Svenska Bordtennisförbundets styrelse har beslutat att följa I T T F:s ovan angivna tidplan vad gäller vår nationella tävlingsverksamhet.
Från årsskiftet 2007/2008 kommer limtester att genomföras vid vissa nationella ungdomstävlingar.

Detaljerad information kring testförfarande m m kommer att lämnas inom kort.

Vad händer om man blir upptäckt med att limma? Det ska jag nog ta och testa. Superklick och sedan blåneka tills motsatsen är bevisad.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Kan någon seriöst berätta vilket som är det bästa vattenbaserade limmet? som ger bäst effekt

Anonym sa...

Jag kommer nog att köra med bensin. 98 Oktan. Helt underbar klick får man av det.

Anonym sa...

det bästa är att köra med gummin med inbyggd limeffekt, bara att fästa o sen lira. bäst är yasaka xtend o xtend hs o donics coppa JO gummin.

Anonym sa...

Hur blir det med Doktorn? Blir den förbjuden eller inte?

Anonym sa...

Långnabb utan friktion blir förbjudet. Drabbar bland annat Fabian Åkerström!?
Vilka fler?

En annan svår fråga är att om Du limmar hårt med nya lim så sväller gummit. Gummit blir då tjockare än tillåtet!!!!!

Ett annat problem är att gummi i ursprungsförpackning måste ligga upppackad i flera dagar för att klara testet!

Som gjort för kaos framöver.....

Wilen och Berner - kom med information!

Källa TRK Hans Westling

Anonym sa...

gummina med limmeffekt är alldelse för mjuka ju.

Anonym sa...

Vad är skälen till att förbjuda långnabb utan friktion? Är det några dåliga förlorare som fått för mycket att säga till om? Kan man inte spela mot olika material och olika spelstilar är man inte speciellt komplett spelare utan en nybörjare som borde öva mer.

Anonym sa...

Håller med doktorn, många spelare håller inte mot materialare.

Tycker oxå att det skulle bli skönt att kladda om racket, det är väl bättre om man limmar en gång....

Anonym sa...

ITTF vill göra pingisen mer attraktiv ur pubilkens synvinkel. Den större bollen och limförbudet gör ju att spelet blir långsammare. Jag tror helt enkelt att de högre hönsen inte tycket att det är publikvänligt med spelare som står framme vid bordet och blockerar med antinabb. Själv deffar jag med Hallmark Original så jag funderar som bäst på vad jag ska byta till.

Anonym sa...

Vad tycker bloggens kända Elitspelare t.ex. Pierre

Anonym sa...

Angående förbudet mot nabb utan friktion är det ekonomiska intressen som ligger bakom mer än att det skulle vara spelförstörande..

Anonym sa...

Butterfly har några bra alternativ...

1. Använd samma plattor som du gjort innan nya regeln. Finns ett "medel/lim" som heter Optimizer 1 som ska strykas på plattan. För att få bästa möjliga effekt så verkar det som tre strykningar med minst 12 timmars mellanrum ( tredje strykningen gärna 18-24 tim ) kan ge upp till 100% effekt av det gamla limmet. Efter tredje strykningen med Optimizer så är det ett lager Free Chack ( fästlim ) som gäller, både på plattan och stommen. Låt torka helt, ca 30 min. Effekten går ner mer och mer för varje dag. Upplever att man får 100% dem första ( 3-4 ) dagarna och efter 8-10 dagar så är effekten runt 75%. När man tycker att effekten är för dålig så lägger man på ett tunt laget Optimizer, väntar en stund ( ca 1 tim )och sedan rulla bort befintligt lim på plattan. Nu behöver man bara stryka på Optimzier 1 en gång för att få bästa effekt igen. Givetvis Free Chack "fästlim" efter ca 18-24 tim torktid.
Låter lite bökigt men med bra planering ( kanske två rack ) så kan man ha väldigt bra effekt på varje träning och tävlingsdag.

Alt 2.

Bryce Speed och Bryce Speed FX har ett helt nytt ytgummi som skiljer sig från vanliga Brycen. Bryce Speed gummina kan användas bara med Free Chack fästlim och ger bra fart och skruv men inte samma effekt som Alt 1 ovan. Men om du tar ett lager Optimizer så ska effekten kunna jämföras med Alt 1. Du spara alltså tid med Alt 2 då det räcker med ett lager Optimizer 1.

Alt 3. Finns även en förbehandlad Bryce. Bryce High Thune heter den och funkar alltså med bara Free Chack fästlim. Kan nog även här vara ett alternativ att lägga på ett lager Optimizer för att få bästa möjliga effekt.

Lyck till!

Tack för mej, hej

Anonym sa...

E DEM DUMMA I HUVVET LR HUR FAN SKA MAN KUNNA SPELA PINGIS NU JÄVLA IDIORTER TAR BORT NABB OCH ALLT SKA STÄMMA SKITEN UR DEM SEN HACKA DERAS SYSTEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

yasaka xtend hs eller xtend..bäst effekt och ändå behövs inget medel för att behandla gummina. bara o fästa

Anonym sa...

pratade idag med tommy på ttex. han hade testat stigas extreme booster och fått kalas effekt.... de behövde tydligen inte alls lika lång tid som butterfly hade på sin optimizer. tycker de låter bökigt att kanske ha två rack att göra i ordning. de kostar ju pengar okså och alla har inte råd. länge leve limmet.

Anonym sa...

Fick ett nyhetsbrev idag från förbundet där jag tolkar att ungdomsspelare endast har limförbud i ungdomsklasserna. Alltså bör de få spela med nylimmat i seniorklasser och i serier....

max sa...

ja men det blir kanske för stor skillnad för en ungdom att hålla på att byra mellan två rack under en tävling som skiljer ganska mycket.

Anonym sa...

nån anonym frågar vad ja tycker om det här ja tycker det e trist att några andra ska bestämma vad ja inte får spela med för gummin samt vilket lim man ska andvända kalkonförbundet har gjort det igen! sen måste ja erkänna att ja förlorar inget på förbudet men det blir ju massa påhopp på tävlingar när folk kommer ha klick som vanligt o folk kommer protestera om man limmat lr ej! ja e så irreterad på förbundet så det finns inte dom hittar bara på massa skit hela tiden gör om regler o bollar o lim dax o göra mindre bord snart? o så kommer det bli ojämn standard på o hålla limreglerna det e som med servarna nu typ i våran 2a serva direkt från handen inga problem sen åker du på en större elittävling då får man ju tillsägelse på en gång o avdrag på poäng kommer bli samma med limningen! alternativ1 släpp reglerna fria serva hur man vill låt alla limma mindre boll spela till 21 igen! alternativ 2 e att alla domare e proffsionella rakt igenom sätt inte småungar o döma lr såna som dömer för dom måste!/pierre

max sa...

Väl rutet Pierre!

Anonym sa...

Verkar som smart lösning NOT om dem 90-födda och yngre ska få limma i och på seniornivå. Nån måtta på idiotin måste det väl ändå finnas?

Anonym sa...

Måste man köpa en helt ny stomme då också? eftersom det borde finnas kvar små mängder lim på den.

Anonym sa...

Om man spelar med ett racket utan att ha limmat om, måste man byta till vattenbaserat lim i alla fall?

Anonym sa...

jag tror det kommer bli mycket svårt att "fuska" med limning framöver eftersom de på de flesta tävlingar ska/bör ha en maskin som mäter mängden flyktiga kemikalier i racket. De stoppar in racket i maskinen och sen mäter den av värdet. Visar maskinen på ett för högt värde spelar det ingen roll om du har limmat eller inte. Det är inte mängden lim eller effekten som mäts utan de flyktiga ämnena.
Har för övrigt hört att Stigas nya lim ska ge bra effekt.

Angående gummin så är det upp till var och en att hålla sig uppdaterad och ingenting är helt säkert före april då ittfs materiallista uppdateras nästa gång.

Här finns och kommer finnas information om vilka gummin som är tillåtna:
http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.asp?category=rubber

Anonym sa...

litet fel i min post.
hemsidan är:
http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.
asp?category=rubber