tisdag 24 juni 2008

6 nationers

Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Holland och Sverige. Det är deltagande länder i denna kadettävling.

Pojkarna:
Åkerlind
Wemmert
Cederlöf
Andersson

Flickorna:
Zetterström
Karlsson
Väyrynen
Egertz


Pojkarna kom på en andraplats i lagturneringen med vinster över alla lag utom Frankrike som vann tufft med 6-4 i matcher och där Adam Andersson hade matchbollar till oavgjort men förlorade sitt fjärde set med 20-18 och sedan skilje med 11-6. Nära!


På pojksidan så lyckades Adam Andersson bäst i det individuella spelet och kom grupptvåa efter Hachard från Frankrike.

Wemmert och Åkerlind lyckades inte bättre än att de hamnade femma i sina respektive grupper. En klar missräkning enligt mig.

Cederlöf hamnade på en tredjeplats i sin grupp efter Alexandre Robinot (FRA) och Leppers (NED).

I slutspelet så mötte Andersson Robinot och var där väl med i mathen men fick ge sig i skilje. Robinot avancerade sedan till final där Hachard blev för tuff. Så en sjätteplats blev den bästa placeringen för oss på pojksidan.

***

Flickorna hamnade på fjärdeplats i lag efter att endast ha slagit Danmark (10-0) och spelat oavgjort mot England och Holland.

Individuellt så kom Karlsson bäst i gruppspelet med en tredjeplats. Zetterström hamnade fyra i sin grupp samtidigt som Väyrynen och Egertz inte kom på en bättre plats än femma.

Ingen svensk succe i 6 nationers enligt mig. Bäst resultatmässigt Adam Andersson.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kvoter lag.. Första bord: Albin Wemmert 6-4. Carl Åkerlind 5-5
Andra bord: Martin Cederlöf 9-1. Adam Andersson 4-6..

Anonym sa...

Adam Andersson kanske borde varit med till EM, eftersom han gick starkast, men det är väl andra kriterier som gäller i EM.

max sa...

Adam Andersson gick bäst i singel men spelade ju för andralaget så där mötte han lättare motstånd.

Oavsett så kommer ingen av dessa spelare skrälla i em, de är med för att se och lära och eftersom wemmert är yngst så fick han chansen.

Det är vad jag tror..

Anonym sa...

I lag verkade ju inte adam gått bäst iallafall. 4-6 mot Cederlöfs 9-1 och båda första bords spelarna hade ju också bättre kvot.

max sa...

Nej Adam gick sämst kvotmässigt i lag.

Men hade bäst resultat i singel, nu kan jag inte alla de spelare som de olikaspelarna mötte så det kan ju ha varit så att han hade en bättre lottning.

Wemmert och Åkerlind ska dock komma bättre än 5a i sina respektive pooler.

Tycker jag..

Anonym sa...

Adam verkar vara vältränad iaf, bra att kunna prestera bra efter en lagtävling. UEM är också en lång tävling. Vilka som spelar i laget bryr jag mej inte om, bara dom vinner ;) Lycka till!