onsdag 11 juni 2008

Boosterförbud

Nu verkar det vara klart, Även booster förbjuds från 1 september. Allt ät inte klart men det mesta lutar åt det.

Det här förbudet lämnar utrymme för att spelare ska fuska med limning då det endast finns två testmaskiner i Sverige. Jag har svårt att se hur man ska kunna kontrollera sammandrag, seriematcher och tävlingar över hela landet samtidigt med dessa två maskiner.

Personligen så är jag kraftigt emot detta förbud då det gör spelet och mer likformigt, offensiva spelare kommer att spela mer och mer likadant. Dessutom så kommer spelet att tappa i fart och intensitet vilket jag ser som negativt. Jag gillar när någon smäller in bollen stenhårt med ett konstslag, det är en del av pingisen att man kan göra det där extraordinära med bollen någon gång då och då.

Ni vet nog hur jag kommer hantera denna fråga personligen, frågan är hur ni kommer att göra?

18 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker nog man ska följa dom regler som finns/blir. Annars blir det anarki. Lika illa att fuska med lim som med "glasnabb"

max sa...

Civil olydnad då?

Anonym sa...

Nu är jag ingen elitspelare men visst går det att lira utan lim och framförallt utan booster. Butterflys Bryce serie och många kinagummin funkar fint som dom är.

Anonym sa...

Ja om motståndaren är med på det...

grävlingen sa...

Jag, som den medelmåttiga spelaren jag är, kommer nog dessvärre inte lyda sbtfs bestämmelser här... Som sagt så gör 2 maskiner de svårt o kontrollera allt. Så booster eller lim kommer användas från min sida så länge det går.

Anonym sa...

Personligen kommer jag att följa det befintliga regelverket. Eventuella tankar på att bedriva subversiv verksamhet finner jag smått lustiga// Kinski

Anonym sa...

Det är ju vansinnigt att ta bort t.om. booster då har man gått förlångt! För det ger ju mer effekt än att använda vattenlim. Då blir det jädrit kul pingis med vattenlim då neeeeeeeej.
Innehåller boostern också sånt där kemikalie ämne? lite som det förra limmet?

Anonym sa...

Ja hur i hela friden ska dom kontrollera det på lokal\nationell nivå? En annan fråga, ger boostern utslag i den där mackapären? Boostern är ju VOC fri och då borde ju maskinen släppa den, eller?


Jag tänker följa reglerna.

Tyckte boostern (från tibhar) var jobbig. Gav effekt gjorde den visseligen men det kändes annorlunda jämfört med lim, dessutom var ju proceduren något mera komplicerad än vanlig limning om man säger så. iofs höllefttekten länge men att gnugga booster en hel dag var inget roligt!

Vanliga bryce är väl ingen hit olimmat? Och kinaplattor typ hurricane är ju som att lira med kakel väl? Dawei inspirit spelar däremot riktigt bra utan lim!

Själv lirar jag just nu med donic coppa gold helt olimmat och utan booster. Gillar plattan, bra klick och lite piff. Men den håller dåligt. Har kraftiga spelmärken efter 3 veckor. Kanske inget märkvärdigt men eftersom plattan är olimmad borde den ju hålla fasiken så mycket längre tycker jag!

\Robin spånga

ps mitt första inlägg men jag skriver under med namnet. Än så länge står jag för vad jag säger\skriver :-)

Anonym sa...

det många inte förstår är ju att det finns flera gummin som har sjukt bra träff utan att behöva nån booster/lim. donic coppa JO eller yasaka xtend eller pryde. bara o fästa o sen sitter klicket i för alltid

max sa...

Du som skrev inlägget och undertecknade med H Mats K.

Maila mig om detta, har en del planer på det som du skriver om.

Anonym sa...

va ska hända när jag använder vanligt lim i did 4 max??

robban

Anonym sa...

Men för böveln ! Om hälften av spelarna i landet kör civil olydnad och limmar eller boostrar så kommer de andra att tröttna ordentligt. Som jag ser det så är fusk med racket lika illa som doping och om jag misstänker att många fuskar är det mycket tveksamt om jag fortsätter med serie och tävlingsspel. Jag ställer mitt hopp till den svenska tränarkåren som är de enda som har möjlighet att visa vägen i denna frågan.

Anonym sa...

Ett gammalt knep för att spara lim och kortsiktig klickeffekt (cirka 30 min) är att blåsa med en hårtork på racket strax innan match. På så sätt värmer man upp torkat lim så att gummit sväller.

Anonym sa...

har ni provat stiga nya gummi boost tc och boost tp?

Anonym sa...

???

Anonym sa...

är det nån som testat stigas nya gummin med inbyggd effekt(Boost TP,TC)? skulle vilja höra lite omdömen om dom...

Anonym sa...

Reglerna ska följas! (Vad man än tycker om dem). Kan inte kännas skönt att vinna om man vet att man fuskat.

Anonym sa...

Boost plattorna är bra, märker inte så stor skillnad.
tar kanske två pass sedan tänker man inte på det.
Dock vet jag inte hur ofta man bör byta. Effekten kanske inte håller i sig så länge.