måndag 2 juni 2008

Tuffa besked

Hörde att lägret nere i Karlskrona med neubauer-testen inte kunde hitta något riktigt bra substitut, stämmer det?

Som jag har hört det så kommer det att vara grava problem för spelare med den spelstilen att kunna stöta bollen nu då det är svårt att få underskruv i pushen.

Vad säger ni andra som var där eller som hört något?

33 kommentarer:

Anonym sa...

förslag på ny omröstning:
tycker du det är bra att neaubauernabben förbjuds?

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHA årets jävla myt kom till ovansiljan max så ska ja visa dej underskruv och äckliga boll jävlar det nya matrialet e sjukt bra och ännu bättre ? fler val möjligheter och offenciva slag tycker synd om folk som klagar på nabb för ni lär bli sjuka kanske till och med dö nu ?

Markos citat är:

Långnabb = <33
Glasnabb = ute för läääänge sen!


Ossa?

Anonym sa...

Måste hålla med Marko till 100% där!

Anonym sa...

Kul att höra!

Några förslag på nabb som man bör spela med när glasnabbens tid är förbi?

Snyft! Lilla bollen och Grass Spezial, det var tider det!!!!

max sa...

Vad jag har hört så är det kört för de som push-spelar med neubauer. Inte alls samma effekt.

Men ni var ju där så.. vi får se helt enkelt.

Anonym sa...

Ja jag kommer på ängbys sommarpool och stimmar löst så då får du se mej och bussen i final herrar elit ja säger vilket nabb som är bäst för 500 kr !


(intervjun med hans thalin kommer snart)

Anonym sa...

Hahahah Marko du e rolig du! Alla som spelat mot dom nya grejerna vet att du snackar total gammal goja!!

Dom nya långisarna e inte ens i närheten av dom gamla och deras störande och stötande effekten!!

Stötande e helt borta nu! Finns ingen som kommer stöta som förut då detta e totalt omöjligt på det gammla viset!

/

Anonym sa...

Men din ##### pajas det går visst att stöta ha rätt teknik bara inte måna som kan det men jag är en av dem som kan det om du inte tror mej kom till ovansiljan så ska ja piska upp dej med pashida 1615 och kortnabb.



ossa?

Anonym sa...

Dom Antiloop gummin som nu erbjuds som alternativ går visserligen att blockera med men det blir ju inte alls samma underskruv som med glasnabben. Ett traditionellt långnabb har ju alltid haft en viss störeffekt som går att hantera mycket enklare än glasnabben. Det är bara o inse att ett nabb måste vara glashalt för att kunna generera den grymma underskruv som glasnabben gav. En fördel med antiloop gummina och friktionsnabben är att man relativt enkelt kan lära sig att kontraslå med dessa.

Anonym sa...

Grabbar grabbar, lugna nu!
Somliga gillar förnyelser, andra inte. Marko tillhör de som gillar det. Att han får sig själv att låta som en stjärna kanske är överdrivet men det är hans enorma tro för sporten så sluta attackera honom. Känner inte killen men tycker inte ni borde gå in så hårt mot honom för det.

Å Marko, vem i sjuttsiken skulle ta sig till Ovansiljan för att lira en skojmatch. Tänk efter innan du skriver det.

Börja inte tjafsa nu. Krig skapar alltid krig. Det har ju setts på denna blogg vid tidigare tillfällen. Jag är själv en sådan som har tendens att försvara mig själv men nu får det vara nog.

Max, jag förstår inte. Du bad Robban skriva en artikel för att sedan inte ens publicera den? Känns ju trist. Och går den inte att publicera i dess nuvarande skikt så sa du ju själv att du kan redigera den så se till och gör det. Spelar ingen roll om folk anser att jag och Robban är idioter. Man ska kunna stå för sina åsikter. Alla har vi olika åsikter och jag å Robban står klart å tydligt för våra åsikter där och tycker det vore kul å få den publicerad så man kan få höra vad alla tycker och tänker om sporten. Finns ju några få som faktiskt tycker detsamma som oss. De flesta har dock emot det men det är intressant att höra folks åsikter såvida det inte framgår några påhopp.

Blev ett oerhört långt inlägg nu.
Önskar er glad läsning och hoppas att artikeln publiceras snarast möjligt.

Arre
fd h1a genom glasnabbar och äckligt hemmagjort spel.

Anonym sa...

Mrko har du börjat stöta med Prasidha 1615?
Det har jag gjort länge nu. Snart ett år. Det funkar ju inte likadant som med ett Neubauer för man måste ju hugga ner på bollen när någon loopar mot en men det är jäkligt gött att spela med :)

Unknown sa...

Efter helgen nere i Karlskrona kan jag sammanfatta med att effekterna i det rena blockeringsspelet inte är i närheten av glasnabben. Istället får man hitta på andra sätt att spela med nabbarna.

max sa...

Arre,

Angående Robbans artikel så bad jag honom presentera sig själv och skriva något kul.

Den texten jag fick av er är helt enkelt inte publicerbar, ni måste göra om den helt och det kommer inte jag att göra åt er.

Om ni vill ifrågasätta sporten så måste ni ha en poäng och inte bara klaga.

Är ledsen att säga det men den ser ut som den är skriven av en 10-åring och bättre än så kan ni bägge två. Va fan Arre, du pluggar ju ändå på högskola!

Gör om den så kanske den publiceras men det förutsätter att ni inte bara klagar utan att ni mer ifrågasätter då kan det bli intressant.

Och visst är det trist när man skriver något som sedan bara förstörs..

Mvh
Max

Anonym sa...

i will köpa tour blogg mr ansboro. how mycket??
2 tyyyysen??

and please, dont fuck my life. i miss min face book very mycket.


peter åskådare horbel

Anonym sa...

Det är ju synd att kalla Prasidha 1615 för nytt. Jag spelade med det i över tio år fast som renodlad defensivspelare några meter från bordet och där är ju Neubauer helt meningslöst. 1615 är ett fint gammalt långnabb som, precis som Marko säger, ger betydligt fler och bättre möjligheter än de friktionslösa nabben som jag alltid ansett vara hopplöst begränsade.

Kontigt att det krävs ett förbud innan folk upptäcker dessa traditionella långnabb som fanns långt innan Doktorns märkliga uppfinningar.

Sen krävs det ju vissa andra egenskaper av spelaren då skruven biter mer och det finns mer än ett sätt att slå tillbaka bollen på. Det finns ju även spelare som använder 1615 som ett "vanligt" gummi och kontrar med det.

Men det finns ju fler långnabb än 1615. 755 och 837 från R.I.T.C är fina alternativ och Feint Soft är förmodligen det mest lättspelade långnabben av dem alla, fast inget för den som vill stöta. En riktig pärla är JUIC Leggy, extremt bra grepp i nabbarna som gör att man kan loopa med nästan samma teknik som med offensivgummin.

Ifall materialspelare börjar använda sig av såna gummin blir det ju betydligt svårare för motståndaren då de inte vet exakt vad de får tilbaka för typ av boll, vilket är fallet med Neubauer.

Tror att förbudet kan få positiva konsekvenser då fler spelare tar tillfället i akt att skaffa sig ett mer variationsrikt spel.

/Rikard J

Anonym sa...

du sa själv att du skulle klistra in den rakt av så jag skulle tänka mig för innan jag skrev den. det gjorde jag!

låt pingis sverige få ut sina aggritioner.

tror du det e nått blogg virus i artikeln eller??

robban

Anonym sa...

Men hur kul på en skala är det att sitta å skriva en presentation om sig själv? Det ska ju någon annan göra åt än, därav vi bad dig skriva en presentation om han istället.

Den är ju mycket bättre strukturerad än en 10-årings arbete så jag skulle inte riktigt hålla med. Att du tycker att innehållet sedan motsvarar vad en 10-åring kan tänka kan jag tänka mig är pga alla påhopp på folk, där inte ens namn nämns men alla i Sverige känner till ändå, typ som att vem drar ut shortsen som string, vem dricker läsk vid bordet osv.

Gör om den helt? Om du tycker våra idéer är intressanta, varför tar du inte å skriver ihop nåt smart själv?? Jag går trots allt på högskola men du är ju trots allt chef för ett företag!

Arre

Anonym sa...

Hello Max!
Jag respect your tid du lägger på this blogg. Men jag tycker not Arre and Robban are idioter. De är even not åzzznor som alla säger. I have learned that word from en friend nu :)
When kommer höjdpunkten up??

mvh Peter

Anonym sa...

Publicera artikeln! Herregud, det är väl ingen Mohammedkarikatyr vi pratar om....

Anonym sa...

? om man nu tycker att ens åsikter, bra eller dåliga, skall få utrymma någonstans så varför inte skaffa sig en egen blogg ? Eller ?

max sa...

Tanken är att det ska vara ert inlägg det är idén med ett gästinlägg.

Lite höjd tack.

Jag har skrivit över 1200 inlägg själv så jag har väl redan skrivit tillräckligt?

Anonym sa...

Han som har skrivit det långa inlägget och heter Rikard J är min tränare... Gissa vem Rikard?

Anonym sa...

Marko har en poäng det går utmärkt att stöta med nya långnabbarna, bara man har rätt teknik!

Fabian skulle använda anti innan lägret men han ändra säg till långnabb efter lägret!


Max din blogg är väldigt bra vill jag påpeka.

Anonym sa...

Tja!

Jag brukar läsa den här bloggen ofta och kolla kommentarerna och så. Men nu får det vara nog när någon fakenickar mig -.- Den som skrev att jag höll med Marko 100% ljuger. Men det fanns en poäng i det.

För det andra så var jag nere på den där nabb-dagen i Karlskrona och det var riktigt nyttigt för alla som åkte dit.

Som Marko sa så finns det ju olika tekniker och hans nabb, Prasidha 1615, kunde han stöta med rätt bra, fast när jag spela med det var jag värdelös. Han får ju inte alls samma skruv som man fick med de tidigare glas-nabben, men ibland kunde han få mycket skruv.

Det bästa stöt-gummit där nere som jag tycker var Donic Akkadi. Det var ju inte samma effekt som vanligt glas-nabb men med rätt teknik så kunde man stöta bra med det. Men det var nog det gummit som var mest likt glas-nabben.

De som tror att spelstilen försvinner helt kan jag säga att det kommer den inte göra. Jag kanske inte kommer spela så längre, men många andra.

PS.
Marko eller nu vem du var, fake-nicka inte mig igen.

Även det här inlägget råkade bli lite långt.

MVH,
Simon L

max sa...

Väl rutet Bussen!

Anonym sa...

Jag är väldigt kluven i frågan om förbud mot glasnabbar. Å ena sidan är det kul att se lite annorlunda spelare med annat material än två snabba backsidegummin, som till exempel på JSM med Mattias Karlsson, å andra sidan blir det sällan spel som är njutbart när en glasnabbsspelare är med. Enkla fel från någon av spelarna haglar! Jag får fundera någon dag till innan jag röstar!

max sa...

Det är ni anonyma som vill tillåta anonyma kommentarer, tänk på det.

Jag antar att ni uppskattar den funktionen och då får jag ber er att respektera att jag inte vill att ni spammar.

Anonym sa...

Jag skriver alltid mitt namn bussen så det va inet jag....

Anonym sa...

Jag har bytt från Super Special till 1615 och det känns nästan bättre med det nya iom att man kan variera mer. Iofs deffar jag så jag har inte samma problem som de som spelar framme vid bordet men visst blir det skillnad i servereturer och så jämfört med innan.

Anonym sa...

Marko, jag bryr mig inte om det var du eller någon annan, bara så att ingen fake-nickar mig. Även fast man oftast skriver sitt namn så kan man från andra datorer skriva ett annat namn så att det ser ut som om det är jag som har skrivit. Förstår du?
Inget illa menat åt dig Marko. Lycka till med nabbet :)

Jag har aldrig skrivit inlägg i den här bloggen förut (förutom förra), men kanske börjar göra det lite mer :)

Keep up the good work Max!

Anonym sa...

Bussen ska stimma livs med akkadi finns en nackdel kan ja säga och det är nabb mot nabb sjukt äckligt !

Anonym sa...

Håller med er alla om att ett vanligt långnabb med friktion ex 1615 ger mer möjligheter vid offensivt spel.
Problemet är väl för dom som spelar nära bordet med det att det är mycket svårare när man får attack på sig, speciellt om attcken är lite hårdare blir den svår att kontrollera.
Men det går absolut, är ganska säker på att det var en spelare från Taiwan eller Hong Kong som var i semi på VM 85 offensivt spelande med 1615 på bh, visserligen tror jag att nabbarna var lite längre då men det borde spela mindre roll.

Anonym sa...

Haha jag håller helt med dig Jens. :)
Nabbet kommer vara näst intill omöjligt att stöta med som förr mot RIKTIGT hårda attacker och man kommer behöva kunna köra offensivt med nabbet också. För detta tackar jag Thalin och Haglund och de andra tränarna på lägret för deras teknik och tips.

Och Marko, jag kommer inte använda Akkadi och nackdelen märkte jag också, men det får man lära sig om man vill :)