söndag 15 juni 2008

Intressant lottning

Svenska juniorerna på herrsidan möter i gruppspelet följande lag:
Ryssland
Frankrike
Serbien

Ryssland
Ryssland har en av europas bästa spelare i Shibaev som vann i Safirs över idel toppspelare. I finalen slog han bland annat Jin Ueda från Japan men på vägen dit så vann han med 4-0 mot Mandel Karlsson och det är ju inte bra för Sveriges del. Om han tar fullt så får inte tvåan och trean i Ryssland vinna en match och även om Sverige är favoriter i alla dessa matcher så är det aldrig lätt att spela under sådan press.

Onödigt MAX-fakta om Ryssland:
Jag skriver nästan alltid Rysslnad istället för Ryssland. Bara så ni vet.

Frankrike
Med ett jämnare lag än Ryssland och spelare som mött på de svenska spelarna allt som oftast runt om i världen under denna säsong. Drop är den bäste av de franske spelarna och sedan tippar jag att de kommer spela med Le Breton och Le Guen som tävlat väldigt flitigt hela säsongen. Ingen av dessa spelare skrämmer ihjäl svenskarna och de har fått stryk ett par gånger vardera av svenskarna. Le Breton lär fortfarande drömma mardrömmar efter ha endast fått 15 (!) bollar på fyra set i finalen av Ungerns tävling. Le Guen har förvisso vunnit mot Kristian då ska man minnas att han torskat mot Mattias. Frankrike känns som en motståndare Sverige ska vinna emot trots att de har Drop i laget.

Onödigt MAX-fakta om Frankrike:
Jobbar för ett franskt bolag och såg VM-finalen mellan Italien och Frankrike på en bar i Paris.

Serbien
Ett jämnstarkt lag med tre bra spelare. Känner inte till spelarna så väl men jag har sett i en resultatlista att Mandel vunnit mot trean i Serbien med 4-3. Borde bli jumbo i gruppen trots bra spelare. Serbiens bäste spelare är trots allt sämre rankad än vår tredjeman.

Onödigt MAX-fakta om Serbien:
Läste tyska i högstadiet med flera serber som var mycket duktiga på fotboll men sämre på pingis.

Allmänt:
England känns som det bästa laget i EM då de har Drinkhall och Knight i laget, mycket svårslaget trots bristen på en riktigt bra trea.

Tyskarna har ett jämnt bra lag men är ändå inte omöjliga för Sverige. Rankade 11, 14, 18 men utan den absoluta toppen.

Polen har ett toppenlag med såväl bredd som topp. En kandidat till slutsegern men inte omöjliga.

Kosiba måste spela bra om Ungern ska gå till semifinal och han har spelat bra på sistone med bland annat en finalförlust mot världsettan Matsudaira efter ledning med 3-2. Har ett bra lag efter Kosiba också men han är nyckelspelaren nummer ett.

Kommentar:
Sverige har god chans att ta sig till final med detta lag men det kräver en god lagstämning och att alla spelarna (tänker mest på Kalven efter hans skada) är i samma fina form som de har haft på sistone. Kvartsfinal ett måste, semifinal troligt, final en bonus, vinst en superskräll!

Mer om de andra lagen senare.

Läs mer på denna sida även om den inte är så mycket på den nu så kommer det att vara sidan att vara på i sommar. Här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar om Knight spelar UEM. Hört rykten om att han har slutat. Någon som vet?

Anonym sa...

Intressant historia om Knight. http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/more_sport/article1464344.ece

max sa...

Mycket intressant läsning, det verkar ju inte som om han lagt ner iaf.

Anonym sa...

En mycket intressant och ambitiös analys av Sveriges pool i J-EM!

En kommentar angående Ryssland. Shibaev är tvåa i Europa och därmed förstås favorit i sina matcher mot svenskarna. Men i sina bästa stunder lär nån av svenskarna ha möjlighet att rubba honom. Och för att Ryssland ska slå Sverige måste han vinna sina matcher. Frågan är om därmed inte pressen minst lika mkt ligger på honom som på Sverige!

Sverige borde slå både Frankrike och Serbien men även de är svåra motståndare.

Sverige har hamnat i en mkt jämn grupp där vi nog är att anses som favoriter. Men med tanke på motståndet är det ingen jätteskräll att inte bli bland de två bästa heller...

Och skulle inte Kalven kunna spela torde det bli betydligt svårare att nå en framskjuten placering.

max sa...

Fördelen mot Ryssland är väl just att deras etta MÅSTE vinna sina för att ha en chans då tvåan och trean inte kan skrapa ihop två vinster på tre försök.

Tjeckien är inte helt ofarliga de heller med Tregler i fronten..