söndag 8 juni 2008

Grattis Mattias!

För tredje gången denna säsong så vinner Mattias Karlsson en tävling på juniortouren. Denna gång så kom segern i Frankrike.
Denna gång så var det en riktig svensktävling med 3 av fyra semifinalister från Svea. Arvidsson och Brodd gjorde Mattias sällskap i semifinal och möttes där.

Arvid tog ledningen med 3-1 men Brodd visade fighterinstinkt och vände och vann med 4-3.

Väl i finalen så var den nyblivne svenske mästaren Mandel för stark och vann med 4-2. Grattis till segern men stort grattis till alla de andra för fina resultat.

Men grejen var ju också så att Mattias inte nöjde sig med singeltiteln utan även i par tillsammans med Arvid vann dubbeln.

EM kan bli mycket intressant.

Tre semifinalister och dessutom Översjö i kvartsfinal visar på såväl topp som bredd och då var ändå inte Kristian Karlsson med.
**
Glömde lagtävlingen.
Sveriges lag bestod av Arvidsson, Andersson och Översjö och de avancerade efter bland annat en fin vinst över Frankrike med 3-0 i semifinalen, imponerande!
Ännu mer imponerande var ännu en gång Mattias Karlsson, han spelade i lag med Chiu från Hong Kong och utan tredjeman. Chiu slog ut Översjö i singelspelets kvartsfinal innan just Mattias blev för svår.
Eftersom de spelade med endast två man så lämnade de konstant WO i en match men de hade de råd med då de förmodligen var de två vassaste spelarna denna tävling.
Väl i final efter en tuff resa där Karlsson förlorade två matcher och Chiu inte en enda så väntade Sverige men där var Mandel ännu en gång numret för stort för sina landsmän. Mattias vann med 3-1 mot Översjö och när sedan Chui slog Arvidsson så var SWE/HKG i förarsätet på riktigt allvar, wo match och 2-1 ledning. Då klev Mattias Karlsson in ännu en gång och vann mot Arvid. 3-1 i lagmatchen.
Seger i singel, dubbel och lag. IMPONERANDE!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Dessutom möttes de bägge svensk-lagen i final i lagtävlingen!

max sa...

Missade helt lagtävlingen..

lägger till den.

max sa...

Kanske ska tillägga att Chiu endast är 14år gammal.

Anonym sa...

det måste vara det bästa juniorresultat på flera år som de har gjort denna säsong. Vinster i nästan alla tävlingar de ställer upp. BRA!

Anonym sa...

bra gjort men ingen bra klass i denna tävling, polen, england,kroatien var ej med ...

Anonym sa...

Skrattretande kommentarer tidigare om blomkvists uttagningar osv. Det var många år sedan herrjuniorerna var bättre. SLUTA GNÄLL på en av få som har koll i svensk pingis.

söderut sa...

äntligen skriver Max igen :D har saknat detta.. fortsätt så :)

Anonym sa...

jag med. va ju till å med tvungen å gå över till den engelska sidan för att hålla sig uppdaterad. bra jobb du gör max. fortsätt så

Anonym sa...

Härligt Max!! Låt inte några få personer förstöra en av världens bästa web sidor!! Stort Lyckeby Karlsson, grattis. Även stort grattis till övriga j spelare. Sverige är på G!!!

Anonym sa...

"Ingen bra klass..." Det var ändå spelare från 18 länder med i juniortävlingen. Att man då ändå dominerar tävlingen helt visar att Sveriges juniorer har mkt bra klass. Även om inte alla de bästa europeerna var med.

Anonym sa...

Tankeställare..Vart var. Kovacs,Kosiba,Sebastyen,Chodorski,Fertikowski,Kenta med hela Japan,de bästa tjeckerna?,Drinkhall och England?Tyskarna, Var det verkligen så bra klass. Endå bra jobbat Sverige!

Anonym sa...

vi har saknat dig max :)