måndag 23 juni 2008

Tog den eller inte?

Killen på bilden heter Ali.

Ali har spelat pingis förr om åren men han la ner och öppnade pizzarestaurang i Lyckeby. Men Ali släppte aldrig riktigt greppet eller kärleken till pingisen.
Så för snart två år sedan så började han och en av hans bästa kompisar att spela pingis igen men bara med varandra. De tränade i Lyckebys träningshall varje torsdag i över ett år. Givetvis bara en kort inslagning och sedan matcher. Torsdag in och torsdag ut så var Ali och hans kompis där. Bollduellerna avlöstes med glada tillrop och skratt.

På dagarna så möttes de ibland och snackade om träningen som varit eller som skulle komma. Eftersom Alis kompis jobbar som tidningsbud och Ali pizzeria ligger brevid en kiosk så brukade det alltid växla ett par ord med varandra som de goda vänner de var när de sprang på varandra och det var nästan varje dag.

Nu har den uppmärksamme märkt att jag börjat skriva i imperfektum, alltså i dåtid. För någonting hände.

Ali och hans kompis spelade en torsdag precis som vanligt men mitt i en match så blev det en väldig diskussion de goda vännerna emellan om en boll. Var det kantboll eller inte?

Ali hävdar bestämt att det inte var kantboll och vägrade att acceptera sin väns åsikt om att det var kantboll. Bägge de här två herrarna är väldigt bestämda och envisa så diskussionen tar inte slut och till sist så skiljs de åt osams och numera så pratar de inte ens med varandra och då har det gått över nio månader sedan denna händelse ägde rum. NIO månader utan att snacka med sin gode vän, snacka om viktig boll och då måste de ändå ses varje dag när kompisen levererar tidningar till kiosken brevid.

Så om ni är i Lyckeby så passa på och besök Alis restaurang, Pastabaren (eller var det Pastabanken) och ta ett snack med en kille som verkligen bryr sig om pingis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skam den som ger sig!

Norrbaggejävel sa...

Bra story Max!

Dette visar också vilket genuint pingisintresse som finns i Lyckeby.

Är tveksam på hur det är nu men förr i tiden var Lyckeby BTK en institution och de flesta barn och ungdommar hade varit innom pingishallen och folk pratade om legendariska tränare som Ek, Sandberg og Stickan.

Dock är jag helt övertygad om att Lyckeby kommer tillbaka till Sverigetoppen. Någon måste bara väcka det "latenta" intresset som alla vet finns.