söndag 22 juni 2008

Pojkkadetterna i EM

Sverige har hamnat i en grupp bestående av:
Polen
Serbien
Slovakien

Tran (6), Söderlund (5), Åkerlind (118) och Wemmert (51) kommer att försvara de svenska färgerna för pojkarna i detta EM. Sverige har ett av de bästa lagen och kommer att slåss om medaljer. Framgången beror helt på Tran och Söderlunds prestationer då de är iabsolut europaelit.

Polen:
Wisniewski (22), Bankosz (87), Nadolski (62), Malolepszy (115).
Har ett lag som inte alls räcker till mot Sverige. Wisniewski är deras etta och inte alls i samma klass som Tran och Söderlund. Oavsett vilka Polen spelar mot Sverige på de andra platserna så är svenskarna favoriter, borde bli en klar och enkel seger för Sverige. Polen ställer upp med Bankosz som endast är tretton år.

Serbien:
Mihailovic(54), Subotic (7), Komad (140), Dalea (16).
Ett bra lag med Subotic i spetsen. Andremannen Dalea måste spela riktigt bra för att kunna slå svenskarna och matchen mellan de två lagens tredjemän kan bli en riktigt viktig match. Sverige är klara favoriter men det är ingen dödssäker match.

Slovakien:
Mucha (41), Majak (65), Mudrik (27), Jancovic.
Ska inte hota det svenska laget det minsta. Antagligen så kommer man här att vila någon av Tran och Söderlund för att match de andra. Kan inte se något annat än att Sverige kör över Slovakerna oavsett vilka som spelar för Sverige.

Övrigt och kommentarer
Gruppseger för Sverige är ett måste och sedan får man bara hoppas att man slipper tvåan från "Dödens grupp" Grupp B. I den gruppen så spelar förhandsfavoriterna Frankrike men också Belgien som lika gärna kan vinna hela lagtävlingen.

Frankrikes lag består av Lorentz (2) och Gauzy (4) som etta och tvåa men de har två riktigt bra spelare till i Nicolle (10) och Robinot (17), ett grymt lag helt klart.

Belgiens lag är inte mycket sämre då de sitter inne på Indeherberg, Nuytink och Vanrossomme. Indherberg kan slå alla i turneringen och är riktigt bra. Backad av sina två medspelare så hoppas jag innerligt att Sverige slipper Belgien i en kvartsfinal om de nu skulle komma tvåa i gruppen.

England har europas högst rankade spelare i Evans men deras tvåa Pitchford räcker nog inte riktigt till speciellt som de saknar en bra tredjeman. Om England ska kunna hota lag som Sverige, Frankrike och Belgien så får inte Evans förlora en enda match.

Grupp A
Tyskland har inget att komma med i denna klass och i Spanien och Italien känns helt ofarliga. England vinner denna grupp enkelt.

Grupp B
Frankrike och Belgen slåss om segern i gruppen, jag gissar att Frankrike vinner. Tjeckien och Danmark gör upp om tredjeplatsen och där vinner tjeckerna trots att de saknar sin högst rankade spelare Benes.

Grupp C
Ungern är favorit tillsammans med Ryssland i den enklaste gruppen. Rysslnad har ett jämnare lag men Ungern har den bästa ettan så det kan komma att stå mellan lagens treor om vem som vinner. Läget är detsamma mellan Portugal och Rumänien. Portugal har den bästa ettan av dem men Rumänien ett jämnare lag och det är helt öppet vem som kommer tre eller fyra.

16 kommentarer:

Anonym sa...

vem är ungerns etta??

Anonym sa...

http://www.etta.co.uk/NatChamps/6Nations/2007-8/

Detta gäller 6 nationers som spelas för kadetter. Alla resultaten är du snabb hinner du före SvBT

max sa...

Nam du Phuong heter han och är rankad 9a i europa.

Anonym sa...

Hej igen...

När det gäller kadetter så spelar man med 2 stycken singelspelare + en dubbel som man kan byta ut spelarna. D.v.s om man till i år har ändrat så att man spelar på samma sätt som HJ. Tips är att man kollar den officiella siten och tittar efter deltagarna om det är vissa länder som enbart har 2 stycken deltagare anmälda bland kadetter så är det ovan regler som gäller.

Anonym sa...

Trean spelar ingen match, det är dubbel efter två singlar! Detta ska du ha koll på Max ;)

max sa...

Helt rätt.. det är dubbel för kadetterna.

.10.3.1 A cadet team shall consist of 2, 3 or 4 players.
D.10.3.2 Each team shall appoint a non-playing captain and he, or a responsible deputy, shall be present throughout the match.
D.10.3.3 Before the match the captains shall decide by lot the right to choose A,B or X,Y and shall nominate their singles players to the Referee or his representative, assigning a letter to each player; a captain need not name his doubles pair until the completion of the first 2 singles matches..
D.10.3.4 The order of play shall be A v X, B v Y, the doubles, A v Y, B v X and the match shall end when a team has won 3 individual matches, each the best of 5 games.

max sa...

Ni har helt rätt.. det är dubbel som gäller vilket ger Sverige större chanser då de har två riktigt bra spelare och två som inte är lika bra.

Gjorde ett dumt antagande att trean spelade en match. Varför göra det enkelt.

max sa...

6nations,
Alla resultaten är inte där ännu så jag avvaktar in dem.

Anonym sa...

Vi har ju även tjejer med. Varför skrivs det inte om dom också??!!

max sa...

För att jag inte har hunnit, jag har tagit pojkarna först men det kommer något om tjejerna med.

Ett sådant här inlägg tar en stund att göra så det är inget jag bara river av.

Anonym sa...

Varför slösa tid med på skriva om tjejerna? De kommer bara sist ändå!

Anonym sa...

Underskatta inte Kroatien på UEM. De finns av ngn anledning i B gruppen men har kappe att ta medalj.På pappret kanske ett top 4a lag. Och...Englands 2a Pitchford slog Evans 3-0 i finalen av engelska mästerskapen... Pitchford bra nog att ta medalj i singel.
Dessutom skall man ta rankingen med en nypa salt då den definitivt inte speglar spelstyrka på ett bra sätt. Belgien får det som vanlöigt svårt med två coacher och olika "Länder" i laget.

Anonym sa...

tyvärr är det ju sant, har ju inga riktigt bra tjejer nu när malin är för gammal

Anonym sa...

malin är väl inte för gammal??

Anonym sa...

Jo för kadettmästerskap

Anonym sa...

Jag tror att England eller Frankrike kommer att vinna lag för pojkkadetter men givetvis så hoppas jag på Sverige som har ett mycket bra lag med Anthony och Hampus (som kommer få spela). Sedan tror jag herrjuniorerna kan vinna eller få en topp 4 placering men då måste sveriges trea spela bra för jag tror att Kristian och Mattias K kommer ta mycket matcher så "nyckeln" blir på sveriges 3:a. Tror tyvärr inte på några toppplaceringar varken hos tjejkadetterna eller damjuniorerna... Vad tror ni?