tisdag 17 juni 2008

Regelförändring krävs

Har inte riktigt släppt att Eslöv inte får vara med i CL.

De har gått till kvarten två år i rad och de är svenska mästare. Naturligvis borde de få chansen.

Även fast jag håller Zhao Peng högre än Gou Kai så hade den senare faktiskt bättre kvot i elitserien, dessutom så är Stenberg helt klart i klass med Gummi. Men deras avsaknad av spel på internationell nivå gör att Eslöv missar CL.

Fulda som med J-O, Feng She och Robert Svensson hade vunnit över de flesta lagen missade också CL och är nog inte så nöjda med det. Många lag i europa har ett lag för den inhemska ligan och ett för CL vilket känns märkligt. Är glad över att Eslöv inte valde en sådan lösning, jag har fått nog av legonknektarna.

Mitt förslag är att man skapar ett seedningssystem som ger de de högst åtta rankade lagen en plats i turneringen och sedan så har man olika kvalomgångar (beroende på hur många nationer som vill delta) för de nationella vinnarna samt en del lag till. De borde finnas en begränsning på hur många lag från varje land som ska få chansen (tex fyra) för att lämna utrymme till fler länders deltagande.

Det känns märkligt att Frankrike har fyra lag, Tyskland bara tre, Polen två lag, Danmark ett lag och Sverige inget lag.

Hoppas att SBTF jobbar med denna fråga mot Europeiska förbundet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

och Stenberg som ville spela CH ;) han kanske tuffar tillbaks till Gröstorp om vi har tur :) andrabordet är väl inget för honom ?

max sa...

En missräkning för honom men samtidigt så får han det nog ganska bra i eslöv med.

Tror att gröstorp får det tufft i år och ännu tuffare nästa år.

Anonym sa...

Ja Hong kommer ju få dra ett stort lass nu, och så som den killen spelar är väl de flesta klubbarna i Sverige intresserade om honom.. som några andra skrivit här är det nog sista säsongen för gröstorp nu, någon som vet något om detta ?