lördag 18 juli 2009

Idag avgörs hur många medaljer Sverige får.

Idag lördag avgörs det hur många medaljer Sverige får i det 52:a Ungdoms EM. Chans finns till totalt 11 medaljer, 2 är juh redan i hamn, och igår kväll på ett hotellrum hade några personer tippning av total medaljskörd. Anders K tippade 4 st, Falk å Svesse tippade 5 st, undertecknad kvarstod vid bloggtipset 8 st och Coachadde tippade hela 9 medaljer. Just nu pågår Hampus åttondelsfinal mot italienaren Mutti. Söderlund vann första, Mutti vann andra. 1-1 i set. Söderlund vann 3:e 11-6, ett set där HS började spela lösare med mycket skruv och detta gav omedelbar effekt, å leder 2-1 i set. HS vinner 4:e 11-2, leder 3-1. Söderlund vinner 5:e 11-5, matchen 4-1 och spelar kvartsfinal kl 18.40. 11.50 dags för Malin P mot Ambrus Ungern, Malin vann första 11-9, andra 11-6 och tredje 12-10 å leder 3-0 i set. Malin vann 4:e 11-7 och matchen 4-0, klar för kvartsfinal 19.20. Snart dags för Harre mot Chodorski och Översjö mot Sirucek och båda dessa matcher kan följas på livescoring. Översjö la mot hemmaspelaren Sirucek med 1-4, men Harre gladde oss på läktaren genom att besegra polska yrvädret Chodorski med 4-2, polacken fick sin vana trogen i motgång givetvis gult kort. Harre i kvartsfinal 19.20 ikväll och denne mycket sympatiske och trevlige Stockholmare är verkligen värd denna framgång. Kl 14.10 är det dags för KK/MP att försöka bärga mästerskapets 3:e medalj då de spelar kvartsfinal i mixed mot det franska paret Lorentz/Gasnier. Medaljchansen för KK/MP försvann i kvartsfinalen med grodätare Lorentz/Gasnier. Fransoserna vann 3-2 i skilje med 11-9 och hade en hel del tur på vägen, missad svensk serve vid 6-7 och en kantboll vid 9-9 gjorde att ett av bloggtipsen försvann. Nu PK dubbel med AW/HS i åttondel, en match som svenskarna vann 3-1 och är klara för kvartsfinal. AT/HA förlorade tyvärr med Långhårig Belgare/Fransman. KK/MÖ besegrade Petkov/Crepulja i sin åttondel med 3-1 och är klara för kvartsfinal vilket även Malin P tillsammans med Dessaint är efter en klar 3-0 seger. 3:e medaljen säkrad till Sverige genom AW/HS i pojkkadettdubbel efter 3-1 seger. Nu KK/MÖ och MP/AD för fler medaljer. 1 av medaljchanserna försvann i och med MP/AD´s förlust 1-3. MÖ/KK leder 2-1 i set och vinner 4:e 11-8 och säkrar 4:e medaljen och möter Lau/Groth i semi imorgon. Nu skall vi jobba in Hampus, Harre och Malin för medaljer kan jag/vi lova!! 5:e medaljen hemma efter att Söderlund besegrat ryske Kirilov med 4-1. Nu Malin som leder 1-0 i set mot Grasnier samt Harre mot Sargu för 7 medaljer, kom igen Sverige!! Just nu känns det som Sverige får 7 medaljer, Malin leder 3-2 och 3-1 i 6:e, TO Frankrike och Harre leder 3-1 i set. Mycket återstår, men just nu känns det fint! Malin 7-7 i 6:e, å Harre leder 6-4 i 5:e, TO Rumänien. Segermelodin ljöd 2 gånger inom loppet av 30 sekunder, Malin vann 6:e 11-7 å Harre 5:e 11-4, seger för Malin 4-2 å Harre 4-1 å båda svenskarna klara för semifinal imorgon och Sverige landar på 7 medaljer. OSSSSAAA!! 2 st kvartar i Hj återstår, Sirucek mot Robinot, 2-1 ledning för tjecken och 10-10 samt Floritz mot Yiangou 3-1 i set, 10-10. Robinot kvitterar till 2-2 i set å Yiangou reducerar till 2-3 och det är en härlig stämning i hallen där Floritz och Yiangou bjuder upp till dans genom sagolika bollar. Fransmannen Robinot har hemmafavoriten Sirucek i gungning, leder 3-2 i set. Floritz och Yiangou fortsätter dansa men tysken är den som för, räddar den tyska äran genom att vinna 11-6 i 6:e och vinst 4-2 mot cyprioten, Floritz mot Kosiba i semi imorgon. Nu är det upp till Robinot att rädda Le Bleu, men hemmaspelaren har 6:e som i en listen ask, ledning 7-2, å Cirucek kvitterar till 3-3 genom 11-4 i sjätte. Fransmannen har hemmaspelaren i brygga, leder 5-1 i skilje å sidbyte. Galen backhandräddning av fransmannen, leder 8-1 i skilje. 11-2 å grodätare Robinot räddar Le Bleu´s singelära, men skall få smörj av Harre imorgon. Allt för idag, hörs imorgon