onsdag 15 juli 2009

Kommentarer kring Enigspelen

Enigspelen är avklarade. Säsongens första tävling och många var där och nu läser ännu fler om det. 900 starter stod det att det var vilket är en grym siffra får man väl lov att säga.

Jag gjorde min andra start i rad och faktiskt bara min andra start totalt. Med mitt eget spel så finns det mycket övrigt att önska och ännu mer med min inställning. Tyvärr så fick värmen och bristen på sömn greppet om mig och spelet blev därefter även om jag blandade bra matcher med direkt pinsamma insatser, nog om min egen insats.

Tävlingen har vuxit enormt och det är ju kul för Enig att intresset är så stort men tyvärr så måste man nog få ordning på tidsschemat som man konstant låg efter med och en början är ju att inte låta spelare spela två poolklasser som börjar samtidigt till exempel. Värmen i hallen var snudd på olidlig och det märktes direkt på mina plattor som fick en hinna av fukt på sig och det var flera som kommenterade samma sak. Bollen dök ner i när och då framförallt på tillbakadragen.

Läktaren är dessutom väldigt liten och trång vilket gör det svårt för folk och familjer att kolla in sina nära och kära spela pingis vilket förtar en hel del av den totala upplevelsen om man är där med sin familj, tyvärr.

Ibland klagar jag på prisborden och denna gång utan att vara i närheten av ett prisbord så klagar jag igen. I inbjudan så står det att det är fina priser men tyvärr så håller jag inte med. Att vinna en presentcheck på en lokal restaurang som dessutom har fullbokat är inte ett bra pris. Jag tror att Enigspelen skulle kunna locka ett bättre startfält om man tog en del av de intäkter man garanterat gör på denna tävling och erbjöd ett fint prisbord på riktigt.

Nåja, nu har jag gett tillräckligt med kritik. Jag hade allt ovan till trots en bra och fin tävling och om jag kan så kommer jag tillbaka nästa år igen.

16 kommentarer:

Kinski sa...

Jag kan inget annat än att hålla med till fullo angående din kritik. De närmast obefintliga möjligheterna till inslagning är inte heller till tävlingens fördel. Ponera att man står över första omgången i ett slutspel, utan möjlighet till inslagning och får möta en matchuppvärmd spelare, inte direkt optimala förutsättningar.

Men summa summarum en fullt godkänd och trevlig tävling.

max sa...

Kinski,

Hur gick det för dig i helgen? Är du nöjd med din insats?

Kinski sa...

Jag är nöjd med min egen insats.

Facit: 1,2,9

max sa...

Jag publicerar inte ditt svar Kinski men jag är rätt säker på vem du är då.. trodde att jag visste det och jag gissade nästan rätt kan jag säga.

Kinski sa...

Gott så :)

Fråga

Är det så stigmatiserande för mig att avslöjas som Kinski?

Anonym sa...

solna spelarna va däckade fortfarande efter enigspelen ikväll:) det såg segt ut:) pierre

max sa...

Nej det är det kanske inte men du har ju lyckats få folk irriterade på dig tidigare och varit åtminstone halvnoga med att inte avslöja dig.

max sa...

Jag publicerar din tidigare kommentar så får den som kan lista ut det, för mig tog det inte många sekunder då jag hade misstänkt vem det kunde vara redan.

Anonym sa...

inte speciellt svårt o veta vem det är haha! ska spela på gotland med :) pierre

Anonym sa...

Enligt anmälningslistan skall kinski till Gotland.

Anonym sa...

Jag har alltid sagt att det är en pajastävling....

//JÖ

Anonym sa...

En mästartävling i öldrickande o drinkar! Tävlingen o Kurt Persson e ett stort skämt bara

Anonym sa...

Vad det beträffar tävlingen så kan det inte varit någon pajastävling eftersom Pajasan inte själv va närvarande.Om det är så dåligt varför åker ni dit?Tävlingen har ökar från 400 till 900 starter på några år trodde dom kanske att pajasen skull uppträda?

Tobbe

Anonym sa...

svar till 13.54
Hur kan du angripa en peron som lägger ner hela månader på att få detta att gå ihop.Om det festas så tycker jag att det är deras privatsak om jag har förstått alla inläggen på bloggen så är det nog ganska många som tittar för djupt i glaset under denna tävling.

kb sa...

Jeg må si at Enigspelen var en bra opplevelse. Arrangörene observerte akkurat (presis) det samme som "kritikerene", og diskuterte forandringer til neste år allerede under stevnet. (på natten..) Antall starter har vel utviklet seg raskere enn rammene rundt arrangementet? Å arrangere torsdag-söndag i et slikt tempo som på Öland, er heftig. Tusen takk, vi kommer nok tilbake!

Pelle sa...

Heder åt Kurt och Magnus.
Järnkoll från Magnus.
Funktionärer fanns alla 4 dagarna.

Visst: Hallen trång, ventilationen kan vara bättre, resultatrapporteringen kan bli bättre under tävling och efter tävling.

Tror alla återkommer.
Kul att höra ideer om fler klasser.

Tack Enig