tisdag 14 juli 2009

Juniorfinalen

Svennis Jr kommer inte att rapportera från denna match då han måste fokusera på att heja på för fullt. Helt förståligt och jag vet att vi är många med mig som är oerhört glada över hans rapporter tidigare. Han kommer dock att intervjua spelarna efteråt och det ser vi fram emot.

Nu till matchen som sänds på http://www.ettutv.com/ tyvärr laggar det för mig något otroligt..

Kristian Kalven Karlsson först ut mot den lille snabbe Thomas Le Breton, en nyckelmatch om vi ska ha chans på guldet! Något överraskande så har fransmännen satt upp Le Guen som trea och räknar med att om Le Breton tar sina två så räcker det med att han slår Harald Andersson, precis som England gjorde på VM mot Sverige.

Kristian tar ledningen med 9-7 men bränner sedan två poäng i rad trots egen serve men tar sedan två i fransmannens serve och med det 11-9 och första set! USSA!

Bra start i andra av Kalven med 3-0 men det blev snabbt 3-5. 4-6 är nu 7-7. 8-10 men räddade setbollar. Tyvärr 13-11 till den lille räkan från Frankrike som firar sin nationaldag idag, må de inte få fira den dubbelt upp med guld över Sverige i två finaler.

9-11 i tredje och 2-1 till den niofingrade fransmannen.

2-4 i fjärde och TO för Sverige, en måstematch för Sverige! 6-11 och nu är guldet långt borta tyvärr. 1-0 till Frankrike.

Översjö måste nu vinna mot Lorentz och han börjar med ledning 6-5. 11-6 till Översjö i första! Översjö dominerar i hagen och en tidig TO av Lorentz efter 2-4. Märk hur tidigt man tar TO, där har vi lite att lära, där med vill säga. 7-7 helt plötsligt men Översjö avslutar starkt till 11-8 och 2-0 ledning. Fransmannen varierar löite bättre nu och tar ledningen med 7-4 i tredje. 6-10 blir 8-10 som blir 9-10 men det går inte hela vägen utan Lorentz vinner till 11-9 till den franska bänkens "milda" glädje. 2-1 till Översjö. Jag tror att han vinner fjärde lätt. 3-1 till Översjö, en fin start, fortsätt så! 6-3 nu och vi får hoppas att det är vinstrycket. 7-4, 8-5, trepoängsavståndet är beständigt. 9-6 blir 10-6 och fyra matchbollar. 10-8 och svensk TO. Översjö ser samlad ut, jag tror att han tar det.10-9. Översjö servar halvlångt i mitten och Lorentz loopar backhand mot Översjös forehand men den går nät ut och det är två sträckta armar mot taket av Översjö efter att han har kvitterat Frankrikes ledning till 1-1.

Le Guen som är rankad sjua i europa går nu in mot Harald Andersson som går in som stor underdog men det är ingen omöjlig uppgift för spårvägsspelaren. Kom igen nu Harre!

Harald mot Le Guen 2-2 i första. 4-7, fransmannen känns vassare. Harald vänder på steken och tar ledningen med 10-9 men fransmannen är som ett popcorn i het olja och hoppar runt och vinner setet med 12-10. Scheisse som de säger i norra frankrike. 0-1 i set och ledning för Le Gurka som han kallas.

2-0 till Harald blir 3-3. Till sist är fransmannen för stark och vinner med 11-9. Om vi inte tar denna match så är berget att bestiga för vinst högre än Mount Blanc. 3-5 i tredje och det är TO för Sverige. 8-8 nu som snabbt blev 8-10 och matchbollar för Gurkan. Vinst för Gurkan och 2-1 för Frankrike.

Nu ska Kalven Karlsson ut och spöa Lorentz innan Översjö gör årets bragdmatch mot Le Breton och avgör till Sveriges fördel. Jag har inte gett tappt och det hoppas jag att grabbarna inte heller har gjort.

Livescoren är galen och livesändningen laggar och det svenska guldet är snart bara sand. Första set till Lorentz mot Kalven efter 12-10. 3-8 i andra set nu, det ser INTE bra ut. 6-11 i andra. 0-2 och Lorentz håller på att avgöra.

9-8 till Kalven i tredje. 9-9 nu och fransmannen servar. 10-9 till fransmannen och matchboll. Kristian räddar den och vinner sedan setet till vinst med 12-10. Än lever hoppet!

Hoppet är släckt. Fransmannen vann fjärde enkelt och nu är guldet Frankrikes. Nya tag i singel och dubbel nu. En bra insats av Sverige och inget att gråta över, sett till rankingen så är Frankrike favoriter. En gedigen insats av våra svenska kadetter och juniorer. Två silver är inte illa alls.

16 kommentarer:

Jocke sa...

Laggar det för allihopa alltså? Jag har också ett helt vansinnigt lagg :(.

Anonym sa...

funkar ju finfint. bara att kasta iväg det mobila och använda riktig uppkoppling

Anonym sa...

kom igen nu KK

Anonym sa...

Den blonda 5:e mannen är rätt bitig och kanske inte så himla deffad, i Sverige alltså.

Anonym sa...

1. kristian karlsson måste lära sig spela forehand, speciellt fotarbetet och hur man vänder tillbaka bollen.

2. Sveriges bänk är för f*n sorglig. VAD F*N SYSSLAR DOM MED!? vi hör dom inte ossa? dom reser sig inte ens? kolla bara in frankrikes bänk. Jag fick höra för längesen att Sveriges bänk var den bästa på alla UEM. Men detta är lågt

Anonym sa...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaah vilken sjuk backhand. Alla älskar översjö, shalalalalaal

Christian B sa...

Skillnaden mellan Sverige och Frankrike är att Sverige är för dåliga på att returnera på oskruv och överskruv. De behärskar inte flippen tillräckligt bra. Många gånger går de under bollen istället för att våga flippa och då får fransmännen övertaget i slagväxlingarna.

Anonym sa...

NU VILL VI SE LITE FOTARBETE HARALD!

prille sa...

Hei, ja lagger enormt fra Norge også :-( Heia Sverige!

Anonym sa...

varje gång kristian loopar dör ju bollen på gummit

Anonym sa...

skitbra med silver :) inget o deppa om starkt jobbat av killarna alla visste ju att frankrike hade bättre lag på pappret! pierre

Anonym sa...

Mattias Karlsson hade behövts för ädlare valörer

Anonym sa...

hade mattias karlsson varit med hade guldet varit säkrat

Anonym sa...

Jag tror allt är en reklam kupp från Stiga, som vill visa att dom har kläder i alla storlekar

Anonym sa...

kan du inte skriva här på bloggen när man kan kolla live på ettu? :)

max sa...

Det jag hittar hittar jag på:

http://www.ettutv.com/

Men jag utgår från att de börjar imorgon klockan 09.30 eller dylikt. Pojkkadetterna börjar klockan 10.00 imorgon och det lär de väl sända, får man hoppas.