torsdag 9 juli 2009

Ungdoms EM startar

Imorgon så startar Ungdoms-Em och lagen är enligt uppgift tokladdade och i bra ordning som vi brukar kalla det när formen är som den ska vara, i toppform alltså.

Herrjuniorlaget har fått ett avbräck i och med att Mattias Karlsson inte är med men nu är det så och då kan man koncentrera sig på sitt eget spel och sin egen insats. Ingen vits att gråta över spilld mjölk som det så finte heter. Laget har riktigt bra chanser att spela hem en medalj och de har viss chans på guldet med.

I singelspelet så är Mattias Översjö och Kristan Karlsson med och slåss om medaljerna på allvar och Harald Andersson utmanar, Anthony Tran kan nog inte ta medalj ännu men så är han ju två år yngre än de andra också.

I dubbel så räknar jag med medalj för firma Karlsson/Översjö och enligt mig så är de till och med favoriter till guldet, främsta utmanare Le Breton Le Guen. Andersson/Tran är ett bra dubbelpar de med och kan slå de flesta, inte omöjligt för en medalj för dom heller men det blir tufft.

Pojkarna leds av svensk pingis dominant i denna åldersklass, Hampus Söderlund. Han är kandidat till guldet själv i singel och han kan tillsammans med Wemmert äve ordna medalj i dubbel och i lag. En trippel är långt ifrån en högoddsare på unge Herr Söderlund.

Tjejernas chanser på medalj är små i singel och det är bara Malin Pettersson som där har en chans. I dubbel däremot så har Malin större chans till medalj i par med Dessaint från Frankrike, svårt men inte omöjligt. I lag så är det dessvärre omöjligt för Sveriges flickor och juniorer att ta medalj till och med i teorin.

I mixed dubbel så finns det chans till medalj då Kristian Karlsson och Malin Pettersson utgör ett vasst dubbelpar i denna ålderklass som vi alla kallar juniorklassen.

Har ni räknat hur många medaljer det blev?

HJ-Lag
HJ-Dubbel
HJ- Singel (minst 1)
PK-Lag
PK-Singel
PK-Dubbel
MD-KK/MP
DJ-Dubbel

Inte alls en orealistisk tanke att vi plockar 8 medaljer på detta EM. Svårt men inte omöjligt.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Tran kan slå vem som helst redan nu....om han har gjort jobbet vill säga

max sa...

Tran kan slå de allra flesta men jag tror inte på honom för medalj i år då tror jag att de andra har större chans, även Andersson.

Anonym sa...

Tror att Sverige tar 4 medaljer (1guld, 2 silver och 1 brons):

- Hampus i singel
och i lag alt. pojkdubbel med Wemmert (tips; silver i singel och silver i lag)

- HJ-lag (tips; brons)

- Kristian och Översjö i HJ-dubbel (tips; guld)

max sa...

Ett inte lika optimistiskt tips som mitt.. men kanske mer realistsiskt.

Anonym sa...

Tror att Karlsson, Översjö och Harre har chansen till medalj alla tre men Tran är trots allt den största talangen i svensktruppen och kan under ett JEM blomma ut ordentligt....därmed hugger han också på en medalj. Klassen är dock så öppen att det lika gärna kan bli noll svenskar i semi...men kanske kan någon av de våra få till det i HJ-singeln....vi hoppas, hoppas !!!!!

Anonym sa...

Viktigt JEM för Sverige....känns som vi är på gång att skapa lite vinnarkultur igen och ska dessa unga talanger fortsätta att utvecklas optimalt är ett lyckat JEM inte ett måste men kan visa sig vara, om det går bra, en mycket viktig milstolpe i karriären. Märk väl att de flesta världsspelare från Europa har gått bra på JEM. J-O, Jörgen, Boll, Samsonov, Maze, Saive, Kreanga, Schlager m.fl.

Anonym sa...

Heja Malin.....Sveriges chans på tjejsidan !!!

Anonym sa...

Ni kommer väl ihåg att förbundskapten; Scheele vann JEM-singeln för mer än 20 år sedan. Slog J-M Saive i finalen....inte illa !!!

Anonym sa...

http://www.sptl.fi/kv/uusi/index.asp?sivu=video.asp&id=1

Här har ni slutbollarna från den finalen.

Anonym sa...

Skön video!

Anonym sa...

Grymt klipp ! Inte enkelt att plocka vem som e vem av de andra svenskarna... Kollade vilka som spelade -86 och kände igen Kalle, Fallby, Bandstigen, Buza och Thunis. Kollar jag några ggr till så kan jag nog plocka några till (=tjejerna) Kan någon begripa varför man stoppade in overallsbyxorna i strumporna på den tiden ?

Lycka till på EM !

max sa...

TYckte jag såg Pillan "Pettersson" Andersson.

tigern sa...

Tycker harre borde vinna singeln tran får vare nøjd om han tar ett set.

Anonym sa...

lägg märke till att harre har svarta strumpor

Anonym sa...

tjejerna har chans i teorin att gå ur b grupperna och in i åttondelar..

Anonym sa...

http://www.ettutv.com/?Menu=News&Action=Full&m_news_type_id=2&m_news_id=247&lang_id=2

Livesändning från JEM

Anonym sa...

Man kan visst vinna lag om man spelar b-divisionen

Anonym sa...

Helen Gustavsson siktad!

Anonym sa...

Svennis Jr hälsar från Prag att dator inte fungrerar, men att han blivit lovad att det skall fungera i morgon.

Anders Karlsson

Anonym sa...

fruktansvärda fuskservar jag just nu bevittnar i JEM. Uppkastet börjar vid mittlinjen och bollträffen sker nånstans till vänster utanför bordet. Bollen rör sig minst en halvmeter i sidled. Det finns andra exempel också.

coachadde sa...

hej har kommer en rapport direkt ifran praha... det gar bra just nu for sverige. alla lag ar vidare ifran gruppen. tyvarr har jag inte fatt information om vilka man moter, spelas om det nu i hallen och jag sitter har pa ett internet cafe och skriver till er ;) stina dagens hjalte nar hon vande en match emot belgiens etta. hon lag under med 5 bollar i fjarde setet, men en time av annika och sen va det klart. sveriges cadett tjejer vidare som etta i poolen. annars har det varit sakra segrar for sverige. kan rapporteras att junior klassen pa pojkar kommer att bli ett getingbo. svenskarna ser heta ut men aven sirucek, franziska och francemannen ser riktigt bra ut. en som inte sett sa bra ut ar kosiba som lagt i lag redan. just ungern ar gruppernas kalkon, laget var semiseedade men hamnde pa 3dje plats och far forsoka att kvala sig in i huvudtuneringen igen. hoppas detta gick att lasa utan prickar :)

Förra årets ledare sa...

Idag söndag spelar våra kadettjejer en åttondelsfinal mot Portugal som visas på webben.

http://www.ettutv.com/