fredag 3 juli 2009

Inför Ungdoms-EM

Jag skickade ett gäng frågor till Thomas Von Scheele som är förbundskapten för herrjuniorerna om hans tankar kring junior-EM.

Här kan ni läsa hans svar:

*

Vad tror du om Sveriges chanser i lag?
Chanserna i lag ser bra ut. det finns goda möjligheter för killarna att vinna guldet.


Vilka blir farligast i gruppen?
Ryssarna brukar alltid se till att ha bra lag,dem ser farligast ut i gruppen


Vem vill ni helst möta av de toppseedade lagen i en semifinal?
För egen del så tycker jag inte man ska fundera för mycket på vilka man ev kommer möta. siktar man på att gå hela vägen ska man vara beredd på att slå alla lag.sen har spelarna olika känslor mot olika spelare så dem tänker ju medvetet el omedvetet på det.som vanligt på den här nivån gäller det att gilla läget man hamnar i


Hur gärna vill ni ha revansch på Frankrike för finalförlusten förra året?
Väldigt gärna.. Jag är övertygad om att spelarna vill möta Frankrike nån gång i lagspelet. I så fall kommer alla vara heltaggade på en ny fajt som det alltid blir mot fransmännen.


*

Jag tror att K.Karlsson/Översjö vinner hela dubbeltävlingen. Har du några kommentarer till det?
Jag håller med. dem är helt klart favoriter till att vinna dubbelklassen


Vad har du för tankar om dubbelspelet för övrigt?
Dubbel är ett samspel. Om man är bra på att snacka med varann och litar på att man vågar satsa i returspelet och riskera att missa utan att det gör nåt samt är bra på att spela taktiskt med riktningarna. då har man bra grunder för att vara ett bra dubbelpar.


*

Vilka är favoriter till segern i singel?
I år är det jämt och jag tror att upp till 16 spelare har chansen att vinna, där i nuläget Patrick Franzciska från Tyskland med vårens resultat får vara en liten favorit,


Vad tror du om svenskarna chanser?
Jag tror stenhårt på goda chanser för alla att gå långt. Nyckeln är förberedelserna på lägrena och sen hur man hanterar den långa tävlingen som ett Junior-EM innebär.


*

Hur funderar du kring Mattias Karlssons fotskada?
Jag lider med mattias att han haft såna problem med foten under en stor del av säsongen. Jag har precis bestämt att han ska åka med till em. Ett svårt beslut eftersom jag tycker foten å ena sidan behöver byggas upp i lugn och ro och å andra sidan ser han nästan skrämmande bra ut redan trots det lilla han tränat. Plus att han som person betyder mycket för laget. Det har avgjort att han åker med till Prag.

*

Härliga svar av Tvs som faktiskt lite osvenskt håller Sverige som segerkandidater i lag, dubbel och att det kan gå långt även i singel. Härligt att höra då det är helt sant, går det Sveriges väg så kan det bli storslam.

Vidare är det kul att Mandel Karlsson åker med till Prag och han låter hälsa att han är väldigt laddad och tycker att det ska bli grymt kul. Hur mycket han kommer att spela i lag är dock oklart och jag tror att spelet där kommer bli rätt begränsat men det spelar ingen roll då vi har ett fantastiskt lag förövrigt.

Forza Sverige!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen Matte K för faaan!!

Anonym sa...

Sheele for president

Anonym sa...

Se hur det gick för Robin Söder som spelade skadad!Warta följer nog EM med väldigt starkt intresse!

Anonym sa...

in med kvist, håller hög nivå och säkra mattes fot

Anonym sa...

konstigt och farligt om han lirar...
warta?

max sa...

Läkarna har sagt att han får belasta så då borde det inte vara någon fara.

Anonym sa...

kom igen SVERIGE!!!