tisdag 27 januari 2009

3xslakt

Eslöv vann skånederbyt utan problem och det var rätt givet på förhand då Kristian Karlsson var småskadad och att Monrad bara spelar vissa matcher och då inte de där Rekord är chanslösa.

Axelqvist vann bägge sina matcher. Det var hårdast mot Petersen som han ännu en gång betvingade i skilje, det har hänt i tre av tre möten.

Gou Kai är inte lika het som förra året och förlorade idag en match, det blev den enda match Rekord vann idag. Gou Kais överman var Rekords kines Gao Wei som vann i utklassningsstil i skilje.

Eslövs andrabord krossade rekords som väntat. Slutresultat 5-1 till svenska mästarna.

*

Falkenberg mot Ärtemark är på förhand en rätt ospännande historia men alla som nu trodde att Falken skulle vinna lätt hade denna gång fel.

matchen blev en rafflande historia med jämna matcher där utgången var oviss in i det sista. skiljematcherna avlöste varandra och Falkenberg fick slåss för att få med sig en endaste poäng från hårda Ärtemark som bjöd på ett ruggigt motstånd denna afton.

Bara skoja.

5-0 till Falken med endast tre setförluster.

*

Dagens tredje match var den enda som var lite intressant på förhand.

jag sa inför matchen att Sondell skulle bryta sin negativa svit gentemot Gröstorp och det gjorde han mycket riktigt och han vann sina bägge matcher övertygande. Värre var det för hans kollega på andrabordet Nordberg som haft det tuffare i år jämfört med förra året. Nordberg föll tungt mot danske Hindersson.

Innan dessa matcher så hade Jon Persson slagit Rumgay i en hård femsetare och Sun hade besegrat Hong med klara 3-1.

Ställningen var alltså 1-3 och klar fördel för bortalaget Söderhamn när det spetsades till lite grann då Hong lyckades besegra Jon Persson i en dramatisk femsetare. Ungefär samtidigt så lyckades Sun vinna över Rumgay i en femsetare och övertaget var tillbaka inför andrabordets matcher.

Som jag redan berättat så steg här Sondell in i hagen och gjorde Kafka av Hindersson som tack för senast i Elitserien då dansken gjorde mos av Sondell.

2-5 i lagmatchen och en hemmaresa för Söderhamn med två poäng och greppet om andraplatsen i serien.

*

Mina tips satt även denna gång och då avser jag inte bara lagmatchresultaten utan snarare mina bettingtips. Nya tips inför imorgon kommer ett senare inlägg.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nån annan än jag som är förvånad över att Rumgay spelade skilje mot båda söderhamns förstabordsspelare?

Anonym sa...

hinderson var skadad!annars hade sondell fått smaka!

max sa...

Gröstorp har nog de mest enögda supportrarna i Sverige.

Jag förstår er. Jag tycker nämligen att Hammarby är överlägset bäst av alla lag..

Anonym sa...

men max det är lätt att säga att vi är enögda men hur lätt är det att spela om man inte kan röra sig?

Anonym sa...

Är man så skadad ska man inte spela alls.......

max sa...

Menade rent generellt att ni hejar väldigt mycket på ert lag. Inget alls fel med det.

Anonym sa...

det är väl bra att någon i Sverige hejar på sitt lag? Hur många lag har en publik på ca 200 fast laget ligger i botten och inte vinner mer matcher än mot Söderhamn? Vad som sägs här nere är att laget inte kommer finnas kvar nästa år så då är det väl klart att alla stöttar dem så gott vi kan..!

max sa...

Precis det jag menar!

Anonym sa...

Max, skulle du inte kunna mejla Peter G och fråga hur det kommer bli nästa säsong, kommer laget finnas kvar? Vem blir tränare? Är någon av de nya spelarna klara för nästa år? Hur ser han på värvningen av Gavin?.. :)

Anonym sa...

Anders Persson klar för Gröstorp!

Anonym sa...

gröstorp finns inte kvar nästa säsong!peter g ska till linne,andreas o och martin n lägger ner!gavin o hong finns till reapris!