lördag 31 januari 2009

Söderspelen

En hel vecka sedan men jag har inte kollat genom resultaten förrän nu så här kommer några korta kommentarer om denna tävling arrangerad av Mariedal.

HJ17
Det första som fångar min blick när jag läser resultaten är Viktor Fredrikssons framfart. Först slår han Franzén stenhårt i skilje för att sedan slå Anders Eriksson i raka set. Jangvik fick inget set han heller och i åttondelen väntade en annan överraskning, Ahlman från Eslöv som slagit ut Rindeström. Fredriksson fortsatte vinna och avancerade med det till kvarten.

I kvarten väntade Jesper Hedlund som tagit sig dit utan problem. Hedlund hade dessutom inga problem med Fredriksson heller utan vann med 3-0 och klara siffror.

Harald Andersson pressades till skilje mot Lovén men slog sedan i kvartsfinal Ärtemarks McBeath med 3-1 och var klar för semi mot Hedlund.

Simon Andersson slog sig fram på sin halva med flera bra matcher och skiljevinster. Adam Andersson fick ge sig i skilje i 16-delen medan Haeger bara fick ett set i åttondelen. Sedan var det dags för skilje igen och då mot Wemmert. Simon Andersson vann dock med 11-9 i skilje efter två sista set som var stenhårda. Semifinal för Simon Andersson alltså.

Elitseriedebutanten Tran tog sig till kvartsfinal utan större problem, förvisso en skiljematch men på setfisffrorna i fjärde och femte verkar det som om unge Tran hade koll mot Doval. I kvartsfinal väntade toppseedade Kvist som slagit ut Pernhult i skilje matchen innan kvarten.

Matchen mellan Tran och Kvist blev stenhård i fyra set men sedan var Kvist klart bättre i skilje och vann med 11-5.

Kvist hade sedan inget att hämta mot Andersson i semifinal och fick smörj i tre raka. Simon Andersson till final. Finalmotståndare blev för mig något överraskande Hedlund som i skilje besegrade Harald Andersson.

Finalen blev en jämn tillställning som avgjordes först i skilje och med vinnaren från Frej. Simon Andersson.

Grattis Simon!

  1. S. Andersson
  2. J. Hedlund
  3. A. Kvist
  4. H. Andersson
  5. A. Wemmert
  6. V. Fredriksson
  7. A. Tran
  8. D. McBeath

*

HJ20
Rasmus Edenfall som varit skadedrabbad och haft all världens otur (inte vid pokerbordet dock) tog sig utan problem till kvartsfinal där lagkamraten Mattias Översjö väntade. Översjö hade på vägen dit haft en tuff match mot Haren Andersson som han vann i skilje. Mot Rasmus behövde Översjö bara fyra set för att vinna och avancera till Semifinal.

Återigen så fångas mitt öga av Kvarnbyspelaren Fredriksson. Vilka matcher killen gör. Fram till kvartsfinal så slsår han ut Ekdahl, Lundström, Cederlöf och Sandell. I kvartsfinalen ställs han mot Tobbe Bergman som slagit ut Brännström i åttondelen. Tilläggas bör är att Brännström i matchen innan slagit Sorin från Ärtemark dock efter setförlust. Jag hade tippat Bergman alla dagar i veckan men just denna gång hade jag fått fel. Efter två jämna set så var det bara Fredriksson i hagen och elva bollar i set tre och fyra för Bergman, tillsammans alltså. Fredriksson till semifinal och mot Översjö.

Ojakangas svingade sig fram i turneringen utan pardon och motståndarna föll som furor. Ericson med 3-1 och Åkesson med 3-1 sen var det kvartsfinaldags mot Cöster som inte fick något set.

Bachstätter från Växjö slog i sin första match 17-vinnaren Seb Andersson med 3-1 för att sedan i åttondelen köra över Jesper Hedlund med 3-0. Kvartsfinal mot den formstarke Cazacu som slagit Lukas Möller och sedan krossat Sunesson. Kvartsfinalen blev däremot stenhård men med rumänen som vinnare i skilje och semifinal mot Ojakangas.

Översjö hade inga problem med Fredriksson och vann med 3-0 samtidigt som Cazacu över fyra set betvingade Ojakangas och förhindrade med det en match mellan klubbkompisarna från Mariedal.

Finalen var rätt öppen men kunde över fyra set avgöras till hemmaspelaren Översjös fördel efter 12-10 i fjärde set. Mattias Översjö vann alltså HJ20

Grattis Mattias!

  1. Översjö
  2. Cazacu
  3. Fredriksson
  4. Ojakangas
  5. Edenfall
  6. Bachstätter
  7. Bergman
  8. Cöster

*

HSElit
Mrkvicka och Lille-Wang toppseedade och dessutom flera andra klasspelare på plats, bra klass alltså!

Lille-Wang tog sig enkelt till kvarten efter ganska magert motstånd. I kvarten väntade hemmaspelaren Liao som även han haft en trevlig resa fram till kvarten.

Växjös kines slog sig även han fram lätt efter vinster över Bergman och över Wang Qing. Dubbelspelaren verkar ha börjat kunna lira singel också? I kvartsfinal ställdes han mot Gao Wei som cruisat fram hittills. Två kineser i varje kvart på övre halvan alltså.

I nästa kvartsfinal var det ännu två kineser som möttes Huang från Askim och He Haijin från Spårvägen ingen av dom hade stött på några svårigheter på vägen de heller.

Men i den sista kvarten hände det äntligen något spännande.

Rönningborn tog sig till kvartsfinal efter en skiljematch mot Harald Andersson och detvar ju inte helt oväntat men att hans motståndare skulle heta Anthony Tran var en desto större överraskning.

Tran mötte i åttondelen Mariedals supernyförvärv Mrkvicka som under säsongen varit en av de bästa på elitseriens förstabord. Tran tyckte inte att motståndaren var något vidare och vann med 11-6 i skilje. Jag undrar om Tran var medveten om hur bra gjort det är av honom? Nåja en fin skalp och en kvartsfinalplats mot Rönningborn.

Kvartsfinalen mellan Wang och Liao blev stenhård och vanns av Liao med 14-12 i skilje. I nästa omgång väntade Shan från Växjö som slagit Gao Wei med 3-1. Denna gång var det Liaos tur att förlora med 14-12 i skilje och med det så var Shan från Växjö klar för final.

På den nedre halvan så vann Huang med 3-0 i kvartsfinal mot Hajen och 3-0 i semifinal mot Rönningborn. Rönningborn hade dessförrinnan avpolleterat Tran med 3-1.

Finalen blev en femsetare men kunde ha blivit en tresetare. Huang hade 2-0 och förlorade tredje set med 11-9. Shan vann sedan fjärde och femte enkelt och således hela tävlingen.

Grattis Shan!

  1. Shan
  2. Huang
  3. Liao
  4. Rönningborn
  5. Wei
  6. He Haijin
  7. Wang
  8. Tran

Övriga klasser diskuterar vi nedan i kommentarsfältet.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant - bara utlänningar i kvarten, trots en nationell tävling. Obs! Rönningborn är väl skåning, så han torde vara ett gränsfall.

Anonym sa...

lol simon andersson inte sebastian andersson frej

Anonym sa...

det var väl Simon andersson som vann HJ17, inte sebastian???

max sa...

såg att jag blandat namnen.. ändrat nu.

Anonym sa...

På denna sida kan ni se matcherna från Eourope youth top 10 http://www.ettutv.com/

Anonym sa...

tror inte du ändrat det fakttiskt...

Anonym sa...

mriedalsfans.blogg.se

max sa...

Arne,
Tran kan väl knappas räknas som utlänning? Snarare andra generationens invandrare.

Anonym sa...

Hmm, vilken film ska man se ikväll? Dreyers ordet eller klassikern dum och dummare. Ständigt dessa svåra val.

Anonym sa...

Ok, Max, jag missade att Tran var andra generationen. Men du håller alltså med om Rönningborn? =))

max sa...

Ja, Rönningborn är ju nordtysk för fan!

max sa...

Kinksi,
jag blir nog uppe i natt..

Btw, jag gillar Dum och Dummare. Man slipper tänka och det gör jag tillräckligt av dagen.

Anonym sa...

max, skriv till mig när du vet ngt om banden jag gav adde. har glömt sidan han nämnde han skulle lägga upp matcherna på.// snake

max sa...

Absolut.. Han kanske svarar själv här så håll utkik.

Anonym sa...

Självfallet blir det olika typer av filmer beroende på vilket "tillstånd" man befinner sig i. Ibland funkar trivialt prosaiska filmer alldeles utmärkt, de gör dock inget beständigt eller djupare intryck på en.

Anonym sa...

Kinski, du är allt en riktig djuping! ;-)

Anonym sa...

Ankan, kul att du är tillbaka!;-)

Sett Braveheart på sista tiden?

Anonym sa...

Kinski, glöm inte svenskans subjektstvång om du skall fråga mig sådant! ;-)

Anonym sa...

Vad föranleder denna njugghet ankan? ;-)

max sa...

Går och lägger mig nu.. helt sjukt.

Min helg hade gett Norén så mycket stoff att jag hade kunnat sälja rättigheterna til alla hans fortsatta verk.

Orken är slut för idag men imorgon är det nya tag.

Orkar inte ens med "Dum och dummare"...

Anonym sa...

en film e klar den andra jobbar jag på kommer upp snart på youtube: sök efter användare h3dd3 eller på spåret...

Anonym sa...

niklas nu är dom klara att laddas ner... http://files.filefront.com/niklas1mp4/;13159142;/fileinfo.html.


och den andra finns på...
http://files.filefront.com/niklas+rekordmp4/;13159141;/fileinfo.html