lördag 3 januari 2009

Växjö

Lite om resultaten som varit under helgen hittills. P14, P15 och HJ17 börjar vi med.

P14
Max Georgsson och Alexander Franzén som var toppseedade försvann direkt. Georgsson blev slaktad av Ludvig Andersson från Kuddby. Denna skräll öppnade upp för Pontus Johansson från Ovansiljan som kunde slå sig fram till en semifinalplats. I den semifinalen väntade Albin Wemmert som dock blev för tuff för Johansson.

Wemmert hade en fin resa fram til finalen och vann enkelt mot alla han mötte. Med ett undantag, Viktor Görman, denne unge eslövspelare pressade Wemmert till skilje och det var det närmaste Wemmert var att förlora denna dag.

På den andra halvan fortsatte det att skrälla. Görman som var semiseedad hade förlorat mot Carls Ahlander-Johansson och därmed hade Linné spelaren tagit över hans seedning. Det hjälpte inte honom särskilt då han redan i sin första slutspelsmatch förlorade mot Ängbyspelaren Mikael Lundh i skilje. Lundh fortsatte vinna tills han i kvartsfinal förlorade mot Sebastian Luu i skilje och det trots överläge med 2-0 i set, tre raka skiljematcher blev kanske för mycket.

Alexander Franzén vann sin första match mot Adrian Thörn men sedan tog det slut mot Kevin Siu. Ängbyspelaren vann första set men sedan tog Franzén kommandot och vann set två och tre. Siu hade inte gett tappt och matchen tog ännu en vändning. 11-9x2 och skrällen var ett faktum.

Andreas Holmberg från Lyckeby var endast kvartseedad men skrällarna på hans sida öppnade upp för hans framfart och innan kvartsfinalen var han aldrig hotad. Väl där ställdes han mot Siu som ställde till en hel del problem innan lyckebyspelaren kunde vända på underläge 0-2 till vinst. Två ängbyspelare av två som tappar ledningen med 2-0 alltså.

I semifinalen ställdes Holmberg mot Luu och det var spel mot ett mål som man säger i fotboll. 12 bollar var allt Luu fick med sig och Holmberg var redo för final mot Wemmert.

Holmberg vann första men sedan var det kört och Wemmert tog tre raka trots stort underläge i fjärde set.

Grattis Albin!

  1. Wemmert
  2. Holmberg
  3. Johansson
  4. Luu
  5. Nilsson
  6. Siu
  7. Andersson
  8. Lundh

P15
Vinnaren i P14 Wemmert fick ge sig i kvartsfinal mot Viktor Fredriksson. Bägge dessa spelare hade haft ett bekvämt slutspel fram till kvartsfinal och det som är värt att notera är att Georgsson fick stryk mot Mikael Lundh som sedan stod utan chans mot Fredriksson.

Görman hade det tufft i P14 men vann mot den evige kombatanten Franzén i åttondelen och mötte där Cederlöf som dock var för stark för skåningen.

Andreas Holmberg tog sig till kvartsfinal där linköpingspelaren Arsenovic blev hans överman. Arsenovic fick i semifinal möta dagens överraskning i p15 och den blivande vinnaren, Rasmus Areskoug.

Areskoug vanni kvartsfinalen över Kristensson som mycket oväntat hade vunnit över Adam Andersson i första slutspelsmatchen.

Areskoug gjorde sedan processen kort med Fredriksson efter att ha förlorat första set. 11 bollar på de tre sista seten var ett styrkebesked och Areskoug var en värdig vinnare.

Grattis Rasmus!

  1. Areskoug
  2. Fredriksson
  3. Arsenovic
  4. Cederlöf
  5. Kristensson
  6. Wemmert
  7. Holmberg
  8. Görman

HJ17
Inte så mycket att orda om i denna klass.

Mattias Översjö var som väntat överlägsen motståndarna i denna tävling. Två set släppte han bara och det för att sedan vara överlägsen i resterande set.

Cöster höll sin seedning nätt och jämnt i och med sin matchvinst över Pernhult med 17-15 i skilje. Då ska man även veta att Cöster vann det första setet med 22-20 i en väldigt lång och jämn match. Pernhult hade dessförinnan besegrat Ängbyspelarer Jesper Berglund med 3-1.

Simon Nilsson höll sin seedning och gick till semifinal, dock inte utan problem. I kvartsfinalen vann han med 13-11 i skilje över Viktor Fredriksson. I semifinal föll han dock mot dagens överraskning i HJ17, Pontus Frithiof.

Frithiof vann över alla på sin väg fram till final och det ganska enkelt också, Han tvingades förvisso till skilje mot Andersson men där blev det 11-1.

I finalen var dock Översjö som väntat för stark och mariedalaren vann med 3-0, en eloge till oseedade frithiof att ta sig till final. Bra av Eslöv att ha tre spelare med i kvartsfinal eller bättre.

Grattis till segern Mattias!

  1. Översjö
  2. Frithiof
  3. Cöster
  4. Nilsson
  5. Lovén
  6. Hedlund
  7. Pernhult
  8. Eil

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du kommentera tjejernas klasser också?

Anonym sa...

jag tror det är 4 spelar inte loven för eslöv med?

Anonym sa...

Elit, klass 1, klass 2 osv ? :)

max sa...

Kommer nog bara att kommentera H1 He och HJ20.

Gå gärna in på www.tjejpingis.blogspot.com så kan ni få veta hur det går för tjejerna.

Anonym sa...

Loven går på pingisgymnasiet i Eslöv men spelar kvar för Kstad

max sa...

Lovén spelar väl för k-stad?

Anonym sa...

Han spelar för k-stad men går på bordtennis gymnasiet i Eslöv.

Anonym sa...

Jo, det stämmer med Loven.

Men han går på Eslov Akademin

max sa...

Alltså spelar han inte för Eslöv.

Anonym sa...

I p14 står det att viktor görman förlorade mot wemmert, men lite längre ner står det att han förlorade mog ahlander-johansson?

max sa...

Görman förlorade först i poolspelet mot ahlander-johansson och tappade då sin seedning och mötte då wemmert som han också förlorade emot.

Fredrik Larsson sa...

Översjö spelar underhållande har bra fokus, teknik och är bollsäker. Jag skulle gärna se honom mer i landslagströjan. Bifogar en boll från H20 i Värendspelen.
http://www.youtube.com/watch?v=2gYM3spxCS0&feature=channel_page