torsdag 1 januari 2009

Värendsspelen 2009

Herrar Elit bjuder på fin klass. Västsveriges bästa och en hel del från södra Sverige är på plats och många spelare til spel. Ängby är där med ett gäng spelare och Spårvägen bidrar med Sandell och Hajen.


Ska mycket intressant att se vad hemmasonen Pär Gerell kommer med nu när han är hemma och tävlar efter en tids skada. Många duktiga spelare på plats som jag sagt tidigare men PG känns som storfavorit.


Kul att många unga spelare är på plats också så att man får se vad de kan åstadkomma mot seniorerna.


HJ17 håller inte så hög klass som jag hade trott. Översjö är toppseedad mot Hedlund. Flera yngre spelare seedade och det saknas flera tongivande. Karlssonx2, Andersson, Kvist bara för at nämna de bästa.


HJ20 håller lite bättre klass även fast de frånvarande juniorerna hade förstärkt startfältet ytterliggare. Törnqvist är favorit men minns att Andy Pereira körde över honom i serien för bara någon vecka sedan. Pereira är på gång efter ett långt skadeuppehåll som är förklaringen till hans svaga start på superettan.





Vidare i HJ20 ska det bli intressant att se vad oseedade Sandell men framförallt Espen Rönneberg kan ställa till med. Rasmus Edenfall är en annan lirare jag kommer hålla utkik efter lite extra, kul om hans skador och elände kunde vara ur vägen nu.

Ibland så tror så förstår inte vi här i stockholmsområdet hur mycket bättre tävlingarna ofta är nere söderut eller väster ut. I och med det klassningssystem vi har samt att vi här i Stockholm med 20 mils omnejd kan tävla i princip varje helg så går det inflation i tävlingar vilket urholkar standarden. Det är lättare att bli Elitspelare här än vad det är i tex Blekinge inget att snacka om.

En exempel på det är klass 1 i denna tävling. Kolla in seedningen.
  1. Lukas Rydén, elitserien.

  2. Kristian Karlsson, elitserien.

  3. Kim Nylander, elitserien.

  4. Robert Nilsson, elitserien.

  5. Erik Åhman, Div 1

  6. Robert Eriksson, Danska elitserien.

  7. Andy Periera, superettans förstabord

  8. Martin Singh, superettan
Förutom dessa så finns det sedan en mängd spelare som spelar i superettan, för att då inte nämna ett gäng klassspelare från div 1. Fy fan vilken bra klass för att vara klass 1. Klart bättre än Stockholms DM (som i och för saknade en mängd bra spelare).

Spännande tävling att följa för oss nördar som inte är på plats! Mer om denna tävling under helgen!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Pär Gerell kommer inte att starta enligt http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=87564

Anonym sa...

mycket bra rutet angående färre tävlingar i söder och ofta höge klass. undrar tex hur länge en viss södertälje-elitspelare skulle fått hålla på tävla för att gå upp i elit om han bara tävlat söder och väster ut samt med så få tävlingar... aldrig att han fixat gå upp om han inte då haft klippkort på sj och tävlat vare helg , kanske inte ens då !

Anonym sa...

själv tänkte ja åka till östersund:) pierre

max sa...

Spelare som tycker om att tävla premieras för det men det finns ingen anledning att klaga på deras klassning för det.

KLassen är bättre nere i söder då det inte finns lika många tävlingar i närheten.

Det finns spelare i såväl väst som söder som samlar mycket poäng på att tävla mycket och det är väl inget fel att folk tävlar.

Spelaren från södertälje som avses här sticker inte under stolen med att han är för högt klassad, men det är ju inte hans fel att han är klassad som han är, eller hur?

Anonym sa...

andy har inte varit skadad (iaf inte sedan han kom till köping någon gång i september) däremot har han börjat träna stenhårt något som han inte gjorde första veckorna

max sa...

Jag hörde att var skadad i nästan fyra månader innan han kom till Sverige i sep.

Vet inte om det stämmer.

Anonym sa...

Han va inte skadad, bara det att han inte hade någon träning på kubanöarna

Anonym sa...

en viss södertälje spelare roligt anonym:)

spelar väl ingen roll vilken klass man tillhör det e väl bara roligt o spela pingis hålla på o bry sig om vilken klass alla tillhör mogna till lite snälla / pierre

håller självklart med om den dåliga klassen i sthlm igemfört med söder o västerut i sverige men ja ska säga en sak svensk pingis suger i hela sverige :)

Anonym sa...

Klassning förtjänar man sig till genom att tävla, genom att systemet gör så att det är förhållandevis lätt att ta poäng så innebär det att svensk pingis får en del spelare i t.ex. Elitklassen som kanske inte borde vara där.

Det är som tidigare sagt inte spelarens fel utan mer ett systemfel, frågan är varför man inom förbundet vill ha en Elitklass som är väldigt ojämn.

Det är ju en ofantlig skillnad på de allra bästa Elitspelarna jämfört med de "sämsta".

Varför vill man ha det?

Anonym sa...

ja det e ju mest synd om oss dåliga elitspelare som aldrig får vinna några matcher:) pierre

Anonym sa...

Andy har visst varit skadad...anonym du verkar ju inte veta..helt rätt det var några månader i Cuba, han hade ont i axeln.

Anonym sa...

Nu är det ju inte så att någon Elitspelare är en dålig bordtennisspelare, däremot är det ju en himmelsvid skillnad i klassen.

Personligen tycker jag att Elitklassen skall vara något som man som spelare skall kunna vara väldigt stolt över att tillhöra. Det skall vara förunnat de bästa spelarna.

Nuförtiden så är det ju inte så, man kan genom idogt tävlande och ursäkta Pierre, något begränsad pingiskunskap bli Elitspelare. Detta på grund av ett system som frikostigt delar ut poäng för uppflyttning.

Men det kanske är är en strategi från förbundet nu när sporten har minskat ett antal år och fortsatt krymper, att hålla samma mängd elitspelare som när pingis var en "stor" sport i Sverige.

Anonym sa...

har inte så mkt om kunskap o göra har väl mer med talang o träning o göra :) tränar man mkt o har talang blir man bra. ja har minimal talang o tränar ännu mer minimalt! spelar för det e kul:) hobbylirare e jag punktslut så blanda inte in mig hela tiden som elitspelare! pierre

Anonym sa...

Men Pierre, du svarar ju på alla inlägg med ordet Elitspelare.

Det är ju du själv som vill vara med i diskussionerna, vore i och för sig intressant med ett konstruktivt svar någon gång!!!

Anonym sa...

vilka vann p15 respektive 14 och 13?