måndag 12 januari 2009

Första gången i Eslöv

På plats i Eslöv för att se svenska mästarna spela pingis. En helt Ok inramning som var många gånger bättre än det spårvägen brukar bjuda på men jag saknade trots det lite grann, men så är jag rätt gnällig av mig också.

Träffade en massa trevliga pingismänniskor och det var en ganska OK match. Inte lika spännande eller lika välspelad match som i Stockholm.

Appelgren var däremot sämre än vad jag har sett honom tidigare under säsongen och han fick också inkassera två förluster mot seriens bästa andrabord.

Gou Kai vann sina matcher rätt lätt och det kompenserade för att Axelqvist förlorade sina två. Axelqvist medverkan var högst osäker på förhand då han varit magsjuk/matförgiftad innan match. Nu var han ändock med och förlorade först mot Zögge och lämnade sedan i underläge mot He Haijn WO.

Wall förlorade dagens bäst spelade match mot den för dagen bästa spelaren i hallen Kasper Sternberg. Dansken har en otrolig träff på bollen och när han inte fegar med sin backhand är han brutal. Hoppas att han får lira förstabordet nästa säsong och att han slutar gnälla, han är lättstörd och gnäller ganska mycket. Men träffen han har på bollen är magnifik och hur han spelade framförallt backhand denna dag mot Appelgren var enormt.

Eslöv vann välförtjänt med 5-2.

*

Halmstad var klart bättre än Warta och när då lille Wang vinner över Jiang och Olsson över S. Nilsson är det en klar seger.

Jag hade trott på en jämnare match men inte att det skulle bli Huang Dawei som skulle lägga två matcher. Klart oväntat.

2-5 och Halmstad är riktigt vassa.

*

Gao Wei är borta för Rekord (handledsskadad?) vilket gör att de får det tufft. Monrad är en helt OK förstabordsspelare men inte det ankare de behöver i Helsingborgslaget. Arvid Sunesson fick chansen igen denna dag men hade inte mycket att sätta emot när Rydén klev in på andra sidan bordet.

Peter Nilsson blev matchvinnare med sina två vinster och nu saknar jag bara hans anekdot så är jag nöjd.

Falkenberg vann den viktiga matchen och går med detta upp på slutspelsplats före Warta.

*

Jag tippade Mariedal och fick rätt denna gång.

En spännande match i matchen denna gång var Översjö mot Ohlsson där Översjö vann med 3-1 efter förlust med 4-11 i det första setet. Hindersson fick däremot revansch på Översjö för förlusten senast. Rumgay tog ett set men det var allt.

Mrkvicka var säkerheten själv och vann sina komfortabelt samtidigt som Liao även han vann sina matcher och då spelade det ingen roll att Ohlsson slog Söderlund med 3-0.

2-5 och Mariedals hemresa blev antagligen mycket skönare efter det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Off topic. http://www.youtube.com/watch?v=YNSvvX7_8yQ&feature=related denna är la svår o dra tillbaka?

Anonym sa...

felstavning på wang slog wang i halmstad matchen?

Anonym sa...

Kolla Ystads Allehanda, Peter G är inte sen att kritisera Hong som förövrigt spelade riktigt illa, förutom sista set mot Lio. Någon man borde kritisera och slänga ut från svenska elitserien är Gavin Rumgay.. han kan verkligen inte spela på den nivån som krävs!

Anonym sa...

Hej,Max.
Trevligt att träffas under normala
förhållande,hoppas att du klarade dig undan regnet och blåsten.
Med vänliga hälsningar.
Bengt israelsson

Anonym sa...

Varför får inte Kalle R spela i warta.Utvecklas åt fel håll. bättre att han hade varit kvar hos oss i den hårda div 1 serien.