måndag 26 januari 2009

Väst-derby!

Warta mot Mariedal i Ex-huset och när göteborgarna har hemmaplan så betyder det att Stefan Nilsson är på plats och han är viktig trots att han inte är lika bra som förr.Jiang som tog elitserien med storm med sitt spel och sin kämpaglöd har tappat lite glöd och är inte lika vass längre. Han har de senaste omgångarna förlorat matcher jag trott att han ska vinna och så även idag.
Jiang mötte Liao och förlorade kinesmötet vilket gav Mariedal ledningen med 1-0. Robert Nilsson mötte samtidigt unge Söderlund och vann där rätt komfortabelt med 3-1 och ställningen var således 1-1 i lagmatchen.

Månsson mot Mrkvicka blev stentuff men återigen så vann mariedalspelaren i skilje. Historien upprepade sig dock från första omgången och Wartas andrabordsspelare Nilsson (denna gång Stefan) vann över mariedalsspelaren (Översjö) med 3-1 och ställnigen var helt jämn. 2-2

Förstabordsspelarna ut efter pausen och i den första omgången hade mariedalarna vunnit sina så de gick in fyllda av självförtroende och med möjligheten att ta kommandot om matchen. Nu blev det precis tvärtom. Två skiljematcher som bägge gick till Warta och var matchen mellan Mrkvicka och Jiang var den mest spännande och böljande av de två matcherna och en riktig publikfest.
4-2 och två chanser på andrabordet att vinna lagmatchen.


Stefan Nilsson kom i snabbt underläge mot Söderlund men kämpade sig ikapp och förbi och vinner med det matchen till Warta och i och med att Översjö hade 2-0 i set på Robert Nilsson så var nog det viktigt för att inte tappa poäng i denna oerhört viktiga match för bägge lag.

Warta ligger nu uppe på samma poäng som Falkenberg som dock har en match mindre spelad. Kampen om slutspelsplatsen fortsätter.

Mariedal är inte helt säkra de heller på att gå till slutspel i och med denna förlust så det tätnar vilket jag gillar. Spännande omgångar på gång!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte skriva en gästblogg om matchen men ser att det inte behövs. Bästa matchen jag sett i Ex-Huset på 2 år. Bästa singelmatchen på 2 år definitivt Jiang-Mrkvicka. Duellerna avlöste varandra och tjeckens försvar måste vara det i särklass bästa i hela elitserien.En bit in i matchen anade vi på de närmsta raderna att herr Radek inte var på det bästa humöret och i 3:e var han vansinnig på att Jiang kastade bollen bakåt/dålde tillslaget. Vid 11-11 i skilje avbryter Mrkvicka Jiangs serverörelse med ursäkten att han inte var beredd varpå Wartabänken går i taket. Ändå lyckas en fullständigt utpumpad Jiang vända ytterligare matchbollar till vinst 15-13 för att sedan falla ihop i en liten genomblöt hög på golvet. Tydligen dåligt tränad på sistone snackas det om..
Resultatet 5-2 till Warta speglar verkligen inte matchen då förutom Mrkvickas matchbollar även Söderlund hade 2-0 på Stefan Nilsson och Översjö hade i stort sett avgjort den sista matchen mot Robban som nu ej räknades. Alltså kunde siffrorna lätt varit 3-5 i stället.
Ett fullsatt kokande Ex-Hus med stor bortaklack gjorde inramningen till sagolik. Så här skall pingis vara !
Hoppas på kommentarer från Pelle J ! Grattis iaf !

Anonym sa...

Serveproblem igen när en höger- & en vänsterhänt möts! Det problemet kanske är större än man anat?

Anonym sa...

Återigen en riktig holmgång i västderbyt Warta-Mariedal. Ett fullsatt Ex-huset såg en gastkramande tillställning. Bortalaget hade mycket stöd från ditresta supporters. Det hjälpte inte. Warta visade att rutinen fällde avgörandet på andrabordet. Stefan Nilsson var den som skiljde lagen åt med sina två vinster. Rysarmatchen Chang Hong-Radek slutade i dur för hemmalaget, med "enkla" 15-13 i 5:e set. Det var en del tjafs från Radeks sida ang. kinesens serve. Han höll sig kall trots diverse psykningar från tjecken och stort underläge i avgörande set. Konditionen måste bättras betydligt. Joggingskor på, gäller from idag!!!

//Pelle J

Anonym sa...

Vilken fantastisk match och vilken dramatik i ett fullsatt Ex-Huset! Det blev 5-2. Visst, det kunde blivit 3-5, men det kunde också blivit 5-0 då både Magnus Månsson och Jiang Chang Hong ledde sina första matcher långt in i skilje (Chang Hong hade bl a 8-5). Så här skall det vara, publiken lär komma tillbaka!

Anonym sa...

Warta gjorde det onödigt jämnt. Kanske för att hålla all publik kvar så länge som möjligt? Lapp på luckan -slutsålt- skulle det vara varje gång.

Anonym sa...

Jag skulle vilja se den actionfilm eller skräckis, som gav mer spänning än denna pingismatch! James Bond kan t ex torka sig i..., och det blir aldrig lika spännande vare sig med eller utan miss Moneypennys hjälp. Hihi. Helt makalöst igår, och dessutom världsklass. Nog kan vi påstå utan överdrift, att minst 10-15 helt fantastiska bollar var redan vunna - när den på andra sidan bordet gjorde något mirakulös så att bollen i stället vanns av honom - och här får man artigt beundrande erkänna att åtminstone hälften av dessa extrema bollar vanns av Mariedals spelare. Ändå vann Warta matchen! Mig veterligt reste sig aldrig Ingemar Johansson från en knock utan att förlora matchen. Men det hände Wartaspelarna flera gånger i går. Och det är ju världsklass, eller?

Anonym sa...

Håller med om att Jiang-Mrkvicka är den bästa match som spelats i exhuset under Wartas eletseriesejour. Ruggiga bollar, dramatik och två riktiga profiler. Mrkvicka är ju en jävla vägg. Jäkligt starkt av kinesen att vända 0-5 i skilje trots storspel av tjecken. Kul med fullsatt också

Anonym sa...

Warta måste gilla tremanna-lag. Dom spelar ju nästan alltid med tre man i B-laget.