söndag 11 januari 2009

Div 1

För en tid sedan så hade jag en undersökning om vad ni tyckte var roligast att läsa om.

Svaret var Div 1.

Ska därför lite senare skriva om detta. Något speciellt ni vill att jag ska kolla in lite extra? Kommentera på så går jag och fixar lite och sedan börjar jag blogga. Superettan får vänta till imorgon men ett inlägg om elitserien ska jag få till innan det är sovdags.

Men nu tillbaka till ettan.

Div 1 Norra:
Riddaren har ledningen i serien trots en förlust idag klart mot Stratos. Stratos som missade åtta poäng för att de spelade med en spelare utan licens slåss nu för att försöka komma ikapp. Häggenås ligger trea och krossade igår Solna i kampen om en tredjeplats. Solna har nästan säkrat kontraktet efter fyra poäng (Vinst mot Kebne och Sandåkern) i helgen. Råcksta Tigers har en bred trupp men riskerar nedflyttning, kampen står mellan dom Kebne och Sandåkern.

En intressant grej är att Stratos har vädjat till de andra lagen i serien om att de ska be förbundet om att deras resultat från första sammandraget borde räknas. Om alla lagen går med på detta så tror de att deras resultat skulle ändras tillbaka vilket skulle innebära serieledning och trolig serievinst med ett efterföljande kval till superettan. Eftersom varken Häggenäs eller Riddaren vill gå upp så känns det ganska positivt att Stratos vill uppåt igen.

Men nu till det intressanta.

Är det någon som minns när Malexander Pitchey spelade för Riddaren i superettan och somnade på tåget? Han missade matchen och Riddaren fick spela med 3 man vilket ändå räckte till seger mot just Stratos. Problemet är att du inte får spela med 3 man och Stratos tilldömdes serien. Riddarens vädjan till Stratos om att resultatet borde räknas ändå. Stratos vägrade om jag minns rätt med svaret "regler är regler". Undrar om Riddaren minns detta på samma sätt som jag och svarar Stratos på samma sätt?

Div 1 Västra
Vilka spelare det finns i denna serie alltså! Många som med stor framgång skulle kunna spela i superettan och högre upp.

Genom hela säsongen har det varit en diskussion om alla framarlagen i serien och deras skiftande kvalitet på laguppställningarna de mönstrar. Det finns anledning att se över farmarklubbsreglerna och joker regeln det är ett som står säkert.

Linné vann de mäktigaste div 1 mötet mot Mölndal sedan Ängby slog Norrtull även om det är bättre klass på dessa lag så kan jag inte minnas ett vassare div 1 möte. Åhman blev matchvinnare med sina tre singellvinster och Cyppe som slagit Wahlgren (han har ganska lätt för Walle) fick inte med sig en poäng till Mölndal.

Nu så kommer Linné att vinna serien och sedan vinna mot Söderettanvinnaren om en plats i superettan nästa säsong. Div 1 västra är den bästa div 1 jag sett på länge.

Div 1 södra:
Seriesegern står mellan Lessebo och Frej. Inget av de lagen kommer att ha något att hämta i en kvalmatch mot Linné eller Mölndal är jag ledsen att säga.

Lund får det tufft att hänga kvar trots att Robert Eriksson vinner så gott som allt, förutom mot Råå där både Sunesson och Holm slog honom. Det andra laget som åker ut är antingen Ätrastaden, Råå eller Ajax. Där går mitt tips på Ätrastaden som tappat Franzén, Magnus Pettersson kan säkert vinna en del men frågan är om det räcker för att hålla sig kvar, jag tror inte det.

Höganäs har inte haft en bra säsong och det beror nog mest på att jag inte tränat med dom under hösten men jag lovar att träna någon gång med dom under våren och då kommer det säkert att bättra på sig. Förra året ett topplag, i år ett mittenlag.

Div 1 Östra:
Linköping vann över Kalmar i seriefinalen och det känns väldigt positivt med tanke på att alla spelarna i Linköping är egna produkter som spelat där hela sina karriärer dessutom är två av dom unga och lovande (inte Packe och Rehn som får spela veteran-sm nästa år, åldersnojja grabbar). Rosvall och Stenberg var de två som tog matcher och det räcker inte med två man för att vinna. Packe slog Stenberg och med det så gick båda poängen till östergötlands bästa lag.

Södertälje och Enig är långt efter topplagen men har marginal till nedflyttningssträcket. Norco, Täby, Västers och Eskilstuna slåss om att få stanna kvar och då tror jag att Västers och eskilstuna får det tuffast. Knallhårt i bottenträsket och allt avgörs nog först sista dagen på serien.

42 kommentarer:

Anonym sa...

Lite listor är alltid kul att kolla på.

Anonym sa...

div 1 västra låter spännande

Anonym sa...

max ledsen ja inte fått in alla resultat än men det e rå stopp för mig just nu o skriva in östra serien!

Anonym sa...

Max, har du koll på hur kvalet till superettan spelas? Alltså, vilken fördel har man av att komma 1 resp. 2 i div.1. Går det lista ut vilka lag som kommer mötas, dvs. från vilka serier. Nån som vet när kvalet är förresten?

Anonym sa...

Max,

det var ju lite debatt angående din tippning, särskilt av söderettan vill jag minnas. Hur väl står sig din tippning gentemot dina "antagonister"?

Anonym sa...

östra!!

Anonym sa...

södra!!!

Anonym sa...

Kvoterna: Vilka spelare har över respektive underpresterat?

max sa...

Kinski,
Jag återkommer om tippningen när det är klart.

max sa...

Angående kvoterna så ska jag fixa fram dom först och sedan kommentera men det kräver att alla matcher är inrapporterade vilket deinte är ännu. Senare i veckan som tidigast alltså.

max sa...

Vinnaren av södra och västra spelar om en plats i superettan.

samma sak mellan vinnaren av östra och norra.

Det ger två platser alltså.

Tvåorna i västra/södra möter varandra och förloraren av ettorna om en plats i kval nummer tre där vinnaren i denna kvalgrupp möter vinnaren från kvalgruppen östra/norra och sexan i superettan om en plats i superettan.

Enkelt eller hur?

Anonym sa...

men vilka lag går mot varandra i kvalet till superettan?

max sa...

jag skrev ju just det..

Anonym sa...

tror verkligen inte att Ajax åker ur nu..

Anonym sa...

nån som vet när de olika kvalomgångarna är?

som ja fattat det så är det 3 olika helger?

max sa...

Tror inte heller Ajax åker ur.

Anonym sa...

Jag gråter ju inte direkt blod om Kebne åker ur norrettan. Vore nämligen skönt för klubbkassan att slippa denna långa resa nästa år (garantisammandrag i Kiruna) när ett av våra lag sannolikt kommer att spela i norrettan... :-)

//En för dagen ovanligt kaxig JÖ

Anonym sa...

Kebne åker inte ur...hoppas dom är kvar länge i den serien så att alla 08 or får masa sig från fjollträsk!!!

Anonym sa...

Jo, Kebne åker ur!

Anonym sa...

Kommentar till fallen med Stratos och Riddaren:
1) Matchen (2004?) spelades aldrig klar eftersom Ritchey inte var på plats, utan avbröts då Riddaren endast hade 3 spelare, vilket reglerna ej tillåter i superettan och elitserien.

2) Riddaren överklagade till SBTF, och skickade brev till de andra klubbarna i serien, för att få till omspel.

3) Stratos spelade 4 matcher i september-sammandraget, först i efterhand upptäcktes felet att en spelare ej var registrerad.

4) Stratos överklagade till SBTF, och skickade brev till de andra klubbarna i serien, för att resultaten i de spelade matcherna ska gälla.

5) Vad som är rätt och fel i de olika fallen får var och en bilda sig en egen uppfattning om.

Anonym sa...

inte bara stratos som drabbas, råcksta drabbas också eftersom sandåkern och kebne fick +2 mot stratos medan råcksta gick -2. kan vara direkt avgörande om vilket lag som åker ur!

max sa...

Kul med att den korrekta historiken kommer på plats.

Likväl så sa väl Stratos nej till Riddaren då om omspelet och frågan kvarstår om Riddaren kommer att säga ja till Stratos förfrågan denna gång?

Anonym sa...

Riddaren hade gått från div 7 till div 1 på 6 år och var på väg att gå upp i elitserien. Lasse med hjälp av andra eldsjälar i Riddaren var på väg att fullborda sitt livsverk.
Stratos var ett mittenlag i ettan och hade inget att spela för. Trots vädjan till sin gamla klubb (Stratos)fick Lasse svaret att "regler är regler och vi tänker inte göra något aktivt".
Det är ju helt andra spelare i dagens Stratos förstås, men läge för att ge tillbaks för gammal ost!!

Anonym sa...

Det Lasse vädjade om var att spela om matchen mot Stratos eftersom han missade tåget. Om dom hade gått med på att spela om matchen hade Riddaren gått upp vid vinst.

max sa...

En del skulle kalla det Karma.

Anonym sa...

Ödets ironi.

Anonym sa...

Självklart ska Riddaren inte tillåta att Stratos får sina åtta poäng. Bättre tillfälle att hämnas får man inte. Som alla vet så är hämnden ljuv....

Anonym sa...

Tidigare på denna sida har det diskuterats hur vi ska få upp statusen på våra högsta serier. Ett sätt från SBTF är regeln med krav på fullt lag. Att då spela om en match när en spelare missat tåget, vad ger det för signaler?

Anonym sa...

Om jag minns rätt så var Riddaren tvungna att även slå Ängby och sedan klara ett kval för att gå upp. Stratos var ej ett mittenlag, de var indragna i kampen för att slippa kvala sig kvar.

Anonym sa...

Stratos kommer inte att få något stöd från oss, inte bara för historien med Riddaren, utan också för att ett beslut har tagits och vi måste respektera detta. Vi kan inte ändra nu när serien nästan är avklarad...Sedan är det så att reglerna är solklara i det här fallet. Hur tror ni att det har varit i fotboll eller ishockey? Överlag måste klubbarna vara mer seriösa i sitt agerande, framförallt om man aspirera för en plats i Superettan..I Riddarens fall kan man konstatera att det är ett risktagande att komma med 4 man till seriespel...allt kan hända även om en spelare får vila (han kan ju spela dubbel). Nog om det..Spelar ingen roll för Stratos...de har ingen chans i kvalet ändå mot Mölndal/Linné...vilken laguppställning!!

PW

Anonym sa...

.... och smakar som bäst när den serveras kall :)..

/PT

Anonym sa...

Borde man inte bara kunna stryka lundströms matcher. Det var väl bara han som inte hade licens och i ettan får man ju spela med tre spelare. Det är dåligt om råcksta åker ur ettan pga att stratos gjort fel. Eller vad tycker ni?

Anonym sa...

lite synd när stratos verkar vara det enda laget som vill gå uppåt i seriesystemet och att de tydligen har slagit de flesta lagen väldigt lätt..

max sa...

Vinnaren i norra serien kvalar mot vinnaren i östra serien och Stratos kan absolut slå Linköping vilket skulle ge dom en direktplats i superettan så PWs resonemang håller inte riktigt hela vägen.

Anonym sa...

ser man resultaten från norrettan så verkar stratos vara ett av de mer seriösa lagen...

Anonym sa...

Stratos vann mot häggenås med 8-5, med Blomman uppställd som 4.a!! hans sista match räknades inte..så lätt har dom inte vunnit..vill nog påstå att Häggenås är nästan lika bra..Max rätt, Norr mot Öst då vinner Norr..så då kan vi väl konstatera att Norra serien är bättre än Södra eller?

PW

max sa...

Norra och Östra serierna är nog ungefär jämnbra skulle jag påstå.

Södra är svår att säga hur bra den är då seriens bästa lag Råå inte alltid spelar med bästa lag (Holm och Sunesson). Lessebo leder serien men de skulle inte vara bäst i varken norra eller östra. Lessebo har haft flyt och mött rätt lag vid rätt tillfälle.

I dagsläget så tror jag att södra, östra och norra är ungefär lika bra och västra outstanding!

Anonym sa...

där solna spelar e väl alltid bästa serien:)

Anonym sa...

Stratos är inget unikt fall. Även Djurgården och Boo har straffats i div 2 ÖSN och därmed torde det vara väldigt osannolikt att man skulle ge Stratos någon nåder.

Anonym sa...

om västers åker ut div 1 e det ju ganska sjukt med det laget!

Anonym sa...

Kvalet till Superettan är idiotiskt upplagt. De bästa lagen skall gå upp och inte vara indelade i Väst/syd resp öst/norr.
Om man inte hittar en annat kvalupplägg där alla möter alla så borde motståndaren lottas. Hur lätt är det att gå upp i år för ett lag från syd då lagen i väst dragit igång storsatsningar med ett antal storvärvningar?

Anonym sa...

Kul att Linné även satsar på sina yngre lovande killar i div 1. Calle A har fått spela ett antal matcher. Marcus O:s tur nästa gång?