tisdag 13 januari 2009

Bloggen goes Norsk

Med anledning av pingisen i Norge har en dataranking och inte vi här i en av de mest framgångsrika bordtennisnationerna i modern tid så måste jag uppmärksamma deras elitserie genom en gästblogg. Så heja Norge mitt favoritland i Norden!

*

Andre samlerunde er nå over, og man begynner å se hvem som legger seg hvor på tabellen. Heros er allerede klare for 1.divisjon neste år, men 0 poeng etter 11 runder blir det nedrykk for Bergensklubben. Etter all sannsynlighet får de med seg Høyenhall ned til 1.div. Høyenhall har 4 poeng etter 11 kamper, og det skal ett lite mirakel til om klubben holder plassen. Men som de siste 3 årene får Høyenhall beholde plassen da Fokus 2 vinner 1.divisjon.. I toppen er det få endringer, Modum har satset knallhardt på å vinne grunnserien så de får sluttspillsfinalen på hjemmebane, og de ligger godt ann til å klare det målet. Denne samlerunden var preget av veldig klare kamper, kun en kamp som gikk til avgjørende kamp (Modum – Eiker 3-3.)

Samlerunden startet med seier for Modum over Høyenhall med 4-1. Dagen etter var det tid for sesongens bombe i norsk bordtennis. Modum stilte med sitt beste lag (Anders Sjøsted, Wang Bing og Joachim Sørensen) mot Eiker som stilte Fan Weisong (vinneren av Ciderspelen), Halmstad spilleren Pål Francis Aarås og kadettlandslagsspiller, Vegard Sandberg. Eiker var av de fleste tippet på nedrykk, men ligger nå godt ann til å klare sluttspill om det gode spillet fortsetter. Årets overraskelse kom i avgjørende kamp da Eikers Vegard Sandberg slo tidliger seniorlandslagsspiller Joachim Sørensen 12-10 i skilje. En miniutgave av Franzen – Bentsen for de av oss som så den kampen.

Avgjørende sett i avgjørende kamp mellom Vegard og Joachim kan man se her:


De fleste andre lagene har vært samlet i Bergen for samlerunde der. Heros stilte uten Tobias Bergman, og da ble det vanskelig å ta poeng. Fokus stilte uten Kenn Løkkegård og Ali Ahmad, og fikk kun med seg 2 poeng hjemigjen. Stord med en ny kineser på laget 4 poeng ut av helgen mens B72 fikk med alle 6 poengene hjem. Dermed er B72, Stord og Modum klare for sluttspillet.
Laksevåg som er det andre Bergenslaget i serien, og nå som de har fått på plass sin kineser blir de å regne med i sluttspillskampen, og avgjørende kamp her blir uten tvil Eiker mot Laksevåg, forutsatt at Eiker ikke avgir poeng mot Heros og Høyenhall.

Med Anders Sjøsted sitt tap mot Fan Weisong og Fan Weisong sitt tap mot Wang Bing er det ingen som er ubeseiret i eliteserien lengre. Wang Bing leder med 15-1 i kvote, etterfulgt av Roger Andersson med 14-6 og Anders Sjøsted på 12-1. Ellers så ser man at Pål Francis Aarås har 7-7 i kvote, og at Hallvard Fjell har hentet seg opp til samme kvote etter en litt treg start. Landslagsspillerne Eric Berner og Kristoffer Hellerud har hhv. 10-5 og 11-4 i kvote, og sammen med Raymond Gonzales utgjør de kanskje seriens jevneste lag, noe som kanskje kan skaffe klubben tilbake sluttspillgullet som Modum har tatt 3 år på rad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är en hyfsad div 2 match i Sverige... I norge är det elitserien

Anonym sa...

han har mårtensson stomme

Anonym sa...

Nu skall vi väl inte överskatta svensk pingis.....

De flesta division 2 låg håller ingen högre standard.

Anonym sa...

haha hyffsad div 2 match i Sverige? Anders Sjöstedt, Wang Bing, Fan Weisong? Hmm hyfsad klass för div 2?

Anonym sa...

Tobbe Bergmans frånvaro i Norge, kan den ha haft att göra med ett tidigare förvunnet dyrbart schampo månne ;-)

Anonym sa...

finns spelare som klarar sig bättre i norska elitserien än i svenska div.2