lördag 10 januari 2009

Viktigaste resultaten från lördagen

Vi önskar Växjö grattis till elitserien! Vinst idag mot Kävlinge samtidigt som Hägersten och Askim förlorade avgör. Dessutom har de den högsta ambitionen och det bästa laget. Det ska bli kul att följa er och jag hoppas att Marcus Sjöberg tar vid som citatmaskin efter Peter Gustafsson nästa säsong. Idag avgjorde andrauppställningen för Växjö med sina 4-0 mot Kävlinge.

Lyckeby vann mot Askim. Göteborgarna spelade med sin bästa spelare i div 1 tillsammans med sin bästa andrabordsspelare och gav med detta bort poängen till Lyckeby. Mandel Karlsson spöar Kvist på ett ben, är det respekt som avgör eller behöver inte en av sveriges bästa juniorer mer än en frisk fot? Askim ger bort seriesegern samt att de påverkar bottenstriden till Lyckebys fördel. Orsaken vet de bäst själv men att man reagerar är inte konstigt, inte konstigt alls.

Östermalm slog Islandstorget och Munken med 8-6 samtidigt som Bele förlorade bägge sina. Norrtull krossade Rotebro och Rimbo och var klara med två lagmatcher redan 13.30. Serieledning för bägge lagen.

I kampen om andraplatsen i Div 1 Norra så slåss Solna och Häggenås. Lagen möttes idag. Häggenås vann med 8-0. Snacka om visa klass. Solna saknade nog Gripler en del även om de inte spelat någon roll denna dag.

I div 1 västra spelades det en seriefinal om vem som är bäst i väst. Lagen som möttes var givetvis Linné och Mölndal. Linné vann med 8-6 trots att Christian Larsen vann sina tre (Kayan, Wang Qing och Walle). Nyförvärvet gick 1-2 efter föluster mot Larsen och Asamoa. Tät och hårt men nu är Linné nära kvalet till superettan.

Frej tog två viktiga poäng i och med vinsten över Lessebo, 8-4 och delad serieledning. Lessebo saknade sin bästa spelare kan vara intressant att tillägga.

I div 1 östra är det knallhårt i toppen mellan Kalmar och Linköping. Idag möttes lagen och jag vet inte hur det gick i en enda match i denna serie då det inte har rapporterats in ännu. Fan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kass att Resultatinmatning inte fungerar tillfredställande en stor seriehelg. Hur många extra timmar lägger ideella ledare ned på misslyckade resultatinmatningar?

Anonym sa...

Norco kryssade mot Eskilstuna, och förlorade mot västers!

Anonym sa...

Hej, kan ni hjälpa mig att förstå hur ex. ett lag som Askim får ihop sina spelare denna helgen, 2 registrerade spelare finns på Askims BTK men de har använt sig av 6 st. på 2 dagar.
Att de har en joker är ok men de övriga, släpar ev. systemet med övergångar, licens/spelklar listan på sbtf:s hemsida.....?
Inte lätt att släppa fram våra egna/yngre spelare när vi har stort antal svenska spelare som spelar i "2 lag", och ca. 140 registrerade utl. spelare, HALLÅ....?
Behöver vi ha en liga för svenska spelare och en där det är tillåtet att använda sig av hur många utl. spelare som helst (proffsliga)!