måndag 19 januari 2009

Elitserien ikväll

Rekord mot Warta och eftersom Warta spelar borta så är nog inte Stefan Nilsson med. Hade jag varit i Warta hade jag verkligen försökt få med honom på denna match då den är väldigt viktig för vem som går till slutspel eller får kvala nedåt.

Rekord har förstärkt med Monrad och när då Gao Wei spelar som idag så spelar Petersen på andrabordet där han är en klippa mot Warta.

Jiang från Warta är storfavorit i sina matcher så Monrad och Wei får försöka ta minst en på Månsson. Rekord är storfavoriter i alla matcher där nere förutom Kristian Karlsson mot Robert Nilsson där jag ändå helt klart tror på den yngre av de två vänsterhänta spelarna.

Tips:
5-3 till Rekord om nu inte Stefan Nilsson spelar då kan det lika gärna bli 3-5

Petersen 1.23 mot Robert Nilsson gillar jag. Givetvis på min favoritbettingsida www.golfnbet.com

*


Hallandsderbyna har slutat oavgjort tre av de fem senaste gångerna och med varsinn vinst till Falkenberg och till Halmstad på de andra två mötena, bägge gångerna 2-5 till bortalaget.

Ska man med det följa den historiska statistiken så vinner Falkenberg med 2-5 ikväll. Tror ni på det? Inte jag.

An Shu kommer inte att vinna mot Dawei men han slog Lille-Wang förra gången så den är inte lika given. Nilsson får slita järnet för att ta någon men jag tror inte att han gör det han tog inte ett set i det senaste mötet. Alltså klart plus för Halmstad där uppe.


Rydén är nyckeln för Falkenberg och han vann sina senast men i matchen mot Olsson låg han under. Otroligt jämnt där nere och jag tror att det bara blir som bäst 3-1 för Falkenberg och med det slutar matchen 5-3 till Halmstad.

Mitt tips:
Halmstad vinner med 5-3


Dawei vinner mot An Shu till 1.23. Dawei har vunnit de fyra senaste mötena.

Lille-Wang slår Nilsson till 1.20

*

Mariedal mot svenska mästarna Eslöv och inte mycket att orda om.

Eslöv är bättre spelare för spelare och den matchen de kan ta är Mrkvicka mot Axelqvist. Förvisso var det hårt mellan Axel och Liao senast och mariedalskinesen har haft en fruktansvärt fin form i elitserien de senaste sex omgångarna och har 9-1 på dom.

Varningens finger för Liao mot Axel alltså.

Matchen till Eslöv väldigt klart.

Mitt tips:
Eslöv vinner med 5-1

*

Spårvägen tar emot SUIF och efter det senaste mötet så finns det känslor i luften kan jag lova. Söderhamnspubliken buade ut Appelgren efter en domarmiss och märkligt beteende från Söderhamn. Jag gillar i och för sig publik som håller på sitt lag så det gör inget.

Jon Persson har aldrig slagit Zögge i elitserien och frågan är om han klarar det idag, de fyra senaste mötena har slutat i skilje så det har varit hårt.

Sun från Söderhamn anses vara en storfavorit hos spelbolagen mot He Haijin men minns de inte att Hajen vann senast de möttes i en stenhård fight? Jag har aldrig sett Sun spela så det ska bli kul att får göra. Han har tydligen en ruskigt bra serve.

På andrabordet så spelar som vi alla vet Mikael Appelgren och han vann sina två senast med två bollar i skilje. Frågan är om han är sliten från helgens bravader då han slog Ovtcharov med 3-0 eller om han bara kör över Nordberg och Sondell.

Wall har förlorat och vunnit mot Sondell i elitserien och dessutom förlorat mot nordberg på SM och de unga spelarna är favoriter hos spelbolagen. Jag är mer eftertänksam och tror att Wall har goda chanser i bägge. Nu har han förvisso haft problem med nacken vilket kanske medför att Cazacu spelar. I helgen så vann Cazacu över Nordberg i Stratospoolen och har då kanske glömt att blev slaktad i Söderhamn.


En mycket jämn match som faktiskt kan slut precis hur som helst.

Mitt tips:
4-4, mest för att jag inte har en aning om hur det kommer att gå i så många matcher.

*


Ärtemark spelar!


De tar emot Gröstorp och det är en måstematch för Gröstorp som ligger strax före Rekord och har lite häng på Warta om resultaten går deras väg.


Ärtemark spelar utan Wang Qing som lämnat och jag tror inte att Elitseriens sämsta värvning på två år Cioran kommer att spela ens. Slakt.


Mitt tips:
Gröstorp vinner med 5-0

10 kommentarer:

Anonym sa...

Max hoppas det kommer över 1 timme film från matchen suif - spåret kommer hända mycket den natten i thockholm se till att ha med allt på kamera från början till slut !

Anonym sa...

Rekord är storfavoriter i alla matcher där nere förutom Kristian Karlsson mot Robert Nilsson där jag ändå helt klart tror på den yngre av de två vänsterhänta spelarna.

Motargument me sig själv :O

max sa...

Nja..

Kristian är inte storfavorit men jag tror att han vinner.

Anonym sa...

Domarmiss var det men det var väl äpplet som agerade konstigt och inte publiken. Äpplet lyckades med det han ville. Nämligen att få Sondell ur balans då han var på väg att vinna matchen. Fusk eller inte???? Att publiken buade åt honom förtjänade han faktiskt denna gång hur bra denna legend än är och har varit.

Neutral pingisälskare

Anonym sa...

max, var älpplets match allt om din tysklandsresa :/

max sa...

Nej det var inte allt.. har inte hunnit mer bara.

Även fast man inte kan tro det så gör jag faktiskt annat också.. :)

Anonym sa...

en match fel och med siffror missade du med 3 matcher...
hyfsat bra ändå maxen!

max sa...

I er match satte jag bara resultatet på.. trodde fel i alla matcher. :)

Jompa sa...

"Det var som att plocka godis från den där konfektyrfabriken som de har där uppe" Peter Gustavsson till Ystads Allehanda

Anonym sa...

mariedal var ju nära att vinna över eslöv^o) tog inte ett enda set. Kan inte du kolla upp om de har hänt förut