torsdag 8 januari 2009

Spöstraff?

Hur ska SBTF hantera det som står att läsa på SUIFs hemsida?

*

Inställd elitseriematch
2009-01-08 10:40
Det blir ingen elitseriematch för SUIF mot Ärtemark - igen ...

Ärtemark har valt att lämna walk over mot SUIF nu på måndag. Därför blir det ingen elitseriematch för SUIF.5-0 och två poäng till SUIF i protokollet.

Nästa match för SUIF blir istället den 19:e Januari mot Spårvägens BTK på bortaplan.

38 kommentarer:

Anonym sa...

suck!

max sa...

Ärtemark har nu lämnat två wo vilket är helt OK enligt regelboken.

5-0 till Söderhamn för andra gången utan att behöva spela.

Anonym sa...

DEt är flera saker som jag retar mig på:
- Klubben förlorar publikintäkter på ett antal tusen och cafeteria för samma pengar.
- Spelarna får inte räkna in vinsterna i kvoterna. Plussa på 3 eller 4-0 på Jon och Sun och 2-0 till andra bordet spelarna. Kvoter är viktiga för spelare på väg upp och som vill jämföra med förra säsongen.
- Sedan förstör det intresset för pingis. Ger utomstående helt fel signaler om vår sport. Oseriöst! Peter B

Anonym sa...

jajajajaja ja lyssnar ja lyssnar

Anonym sa...

haha linköping kommer vinna div 1 östra lätt för rosvall e inte klar föränn på söndag missar seriefinalen o kommer lägga den o mot täby:) sen möter dom södertälje på morgonen o södertälje lägger max 7 matcher!
så grattis linköping

max sa...

Klantigt av Kalmar om det är så och inte att förbundet missat något.

Anonym sa...

kalmar slår inget lag utan rosvall så är det bara. seriens sämsta lag utan rosvall. mvp kan man säga:)

Anonym sa...

pinsamt måste jag säga.. JE

Anonym sa...

Enligt förbundets hemsida blev Rosvall spelklar för Kalmar igen den 5/1, så han är nog med på lördagen också.

Anonym sa...

Spöstraff ska tillverkarna ha! Nu kostar alla plattor över 500 spänn! heelt sjukt i dessa tider!!!!!

Anonym sa...

Underligt att priserna gick upp samtidigt som Sportkransen köptes av TTEX...
Vilket sammanträffande!

max sa...

Då hade de missat.

15.30 så stod det att han var spelklar först den 11/1.

Jag kollade med hans brorsa om detta och sedan har förbundet ändrat. En miss antagligen.

Anonym sa...

va snabba förbundet va för en gångs skull:) dom verkar va inne o småkika här kanske:)

tog under en timme o fixa sitt fel :)

max sa...

Konkurrens pressar alltid priserna till konsumenternas fördel.

Skulle ett företag få monopol så kommer konsumenten vara väldigt svag i sin förhandling gentemot i detta falla grossisten.

Anonym sa...

skum regel annars det här med rosvall fram o tillbaka hoppas denna regel försvinner till nästa säsong:) pierre

max sa...

Regeln är ju till för de spelare som kanske inte är så bra (klass2) och inte riktigt platsar i sitt lag och då ska kunna byta til en klubb där de kan få spela.

Problemet är ju med dagens klassningssystem att spelare som Rosvall är klass2 spelare och därmed kan utnyttja denna regel.

Lösningen heter dataranking.

Anonym sa...

Varför tror ni Sportkransen var tvungna att lägga ner? För att priserna var på en lagom nivå för att få ett företag att gå runt, eller för att de var för låga?

Anonym sa...

Nu pratar vi inte om återförsäljarna utan om tillverkarna. STIGA har t.ex. höjt sina priser med hela 25% när resten av marknaden går mot stagflation. Hur tänker man??

Anonym sa...

vad händer nu?? kommer ärtemark att få vara kvar i serie system och förstöra för klubbarna som vill spela superettan nästa år? det borde vara det bästa för alla parter att dom har fått sin chans, men att andra klubbar får chansen nu... menar vi kan ju inte göra något åt dom detta år men att dom ska få förstöra ett år till, då lackar jag iaf!

Anonym sa...

En hälsning till Blomqvist i Söderhamn. Vem var det som utnyttjade regelverket ifjol? Har du redan glömt det? Det är ok att lämna två WO precis lika mycket som du bytte klubb ifjol och hjälpte Nottull upp till superettan. Kasta inte sten i glashus Blomqvist.

Anonym sa...

Om man har Peter Blomqvists närmast absurda övergång(ar) under fjolåret kvar i minnet, ter sig hans indignation rolig.

Uppsluppenheten infinner sig särsklit när man läser följande rader:

"Sedan förstör det intresset för pingis. Ger utomstående helt fel signaler om vår sport. Oseriöst!"

Enastående.

Anonym sa...

Kan hålla med om tidigare skribent angående Peter B:s inlägg, känns lite "lustigt" att han klankar på Ärtemark och pratar om signaler etc..

Skälet att spelarna inte får räkna in matchresultatet i sina kvoter känns också oerhört larvigt.

Konstigt att han inte nämner att Söderhamn får gratispoäng medans övriga lag i serien måste kämpa till sig poängen.

Ärtemarks inställning i den här frågan påminner om lag i serier långt ned i systemet som ena matchen ställer upp med ett kanonlag för att nästa match lämna WO eller inte komma med fullt lag. Ett lag med den inställningen borde inte höra hemma i våra högsta serier. Aven den här regeln borde skrivas om och lag som lämnar 2 wo borde förflyttas ned till lägsta serien (div 3)

Anonym sa...

Det komiska i detta ligger i att Tex Rosvall gör samma sak för Växjö men får cred för detta medan andra får skit. Om jag inte minns fel så grät Rosvall floder på denna blogg och allt var så förfärligt och så gör han samma sak själv halvåret senare.??? Snacka om kasta sten i glashus.

max sa...

Regeln är helt vansinnig enligt mig. Oavsett om det är Blomman eller Rossi som använder sig av den.

Problemet är väl att Blomman spelar i samma serie som Norrtull och att han var förbundskapten för juniorerna.

De må vara för att de skulle få så bra träning som möjligt för de spelare som inte platsar i Söderhamn men det är en hobbyregel som verkligen sänder fel signaler.

Rossi är bara en spelare som blir kontrakterad av en klubb som vill uppåt och de som borde vara sura är de andra klubbarna i superettan som blir drabbade.

Anonym sa...

22:50 :)

max sa...

Tycker att Blomman har rätt i intäktsbiten då det är något som de säkert budgeterat med.

Angående spelarnas kvoter så kan man inte säga som Lundell sa en gång:

"En inställd spelning är också en spelning"

Kvoterna är viktiga det är sant men matcherna måste spelas. Jag tror helt ärligt att Söderhamn får bättre träning av att träna än att spela match mot Ärtemark.

Att det förstör intresset för sporten håller jag med om och att det ger fel signaler om vår sport.

Anonym sa...

Det är självklart att kvoter är viktigt för unga spelare. Landslagsuttagningar, nya kontrakt ska skrivas eller anbud i från andra klubbar. Om en spelare missar matchkvot mot bottenlaget 2 ggr som de andra får räkna in så skulle jag också vara missnöjd.
söderhamn lär vara glada men nog inte spelarna.

Anonym sa...

När det gäller kvoterna, så kan väl spelarna meddela till alla intresserade att några matcher mot Ärtemarks spelare inte är medtagna.

Man kan ju utvidga notifieringen till att även informera om eventuella avgörande otursbollar, om man varit trött, domaren dömde bort en serve, etc...

Anonym sa...

rolig jämförelse du gör kinski!: Elitseriematch eller en kvalmatch till div2 vad ger sämst signaler till utomstående? Tror du många som inte är insatta i pingisen som du bryr eller vet om ett div2 kval? Inte många rader i massmedia men det ger Ärtemark.

Anonym sa...

Anonym

Jämförelsen är adekvat. Peter B:s insufficiens vad gäller adaption av regelverket saknar stringens. Denna inkonsekvens blir givetvis inte mindre beroende på vilken serie man spelar i, eller vilken massmedial uppmärksammhet man får.

Således finner jag hans indignation rolig.

Anonym sa...

Dumheter att jämnföra Blommans agerande med Ärtemark, Blomman har väl hållt sig till reglerna som finns? Ska man klaga på ngn i det fallet är det väl förbundet som inte ändrat Kalle Anka regeln och inte enskilda spelare som bara rättar sig efter regeln.
Däremot Ärtemarks agerande är direkt pinsamt.

max sa...

Håller med Jens.

Anonym sa...

Söderhamn satsar på de unga lirarna. Jon p är den äldsta i laget med en ålder på 22. Varje match är super viktig, individuell och för laget. klart man kan vara tacksam att man slapp möta ärtemark MEN eftersom det är en match man bör vinna känns det möjligen bittert med tanke på den individuella statistiken. Jag tycker att det är skandal att "straffavgiften" är på 800 kr, Ärtemark skulle troligen flyga samtliga spelare till en match man inte vinner och på så sätt var detta en ekonomisk vinst för dem. För svensk pingis måste elitserien hålla en hög standard och de som spelar i serien måste ta den på största allvar något ärtemark definitivt inte gjort. Jag har frågat mig många gånger varför man ens tackade ja till denna säsong när man öppet visat att man inte är speciellt intresserade. Jag hoppas att ärtemark skämms över sitt uppträdande och att de inte vill spela mer i den högsta serien, de drar pingisens rykte i smutsen, de borde skämmas!

Anonym sa...

Man kan tycka att Ärtemarks agerande är förkastligt , men då förbundet de facto låter dem vara kvar i högsta serien ,stipulerar regelverket "möjligheten" för Ärtemark att lämna två WO-matcher utan kännbara repressalier.
Att agerandet är pinsamt och förnuftsvidrigt ändrar inte det faktum att Ärtemark, i detta fallet verkar inom regelverkets ramar.

boss sa...

Naturligtvis ska inte Blomman utnyttja "hobbyregler som sänder fel signaler". Visst kan man jämföra hans och Ärtemarks agerande. Sen är det väl inte självklart att de hamnar på samma plats i en bedömningsskala.

Men det ena agerandet kan iaf ha medfört stora konsvekvenser för andra lag...

Anonym sa...

Jag tycker P Blomqvist agerande från förra säsongen är jämförbart med Ärtemarks detta år. Båda är inom reglerna som finns. Sedan att man bör tänka ett steg längre är en annan sak. Vissa är ju smartare än andra.

Anonym sa...

Varför tänkte inte Peter B på spelarnas kvoter när Södehamn vägrade möta Ärtemark förra mötet?

Anonym sa...

"Kvotblomman"!