onsdag 21 januari 2009

I måndags

Spårvägen tog emot Söderhamn i en match som var viktig i kampen om placeringar inför slutspelet. I deras förra möte så blev det dramatisk och matchen slutade oavgjort 4-4.

Jag trodde att det kunde bli lika jämnt denna gång då de flesta matcherna kändes ganska öppna. Så rätt jag fick.

Söderhamn hade publikstöd med sig hemifrån som stödde sitt lag med trumma och trumpet. Det förgyllde helt klart och i väldigt osvensk anda. Stödet var precis lagom partiskt och man applåderade så där lagom mycket på kantbollar och nätrullare, härligt med lite fart ochh fläkt och ett kul initiativ av den unga klacken till det unga Söderhamnslaget.

Spåret gjorde ett försök att skapa lite extra stämning och det är precis vad jag har hoppats på. Tyvärr så kom det lite på skam då ljudnivån på musiken överröstade speakern. Jag tycker det är bra att man försöker och att man bör fortsätta med detta. Om man inte kan köra strålkastare och musik till varje match så kan man i alla fall presentera motståndare och hemmalag för publiken. Bra initiativ.

Nu hyllar jag på för fullt och jag tänker fortsätta hyllningen av denna lagmatch då var väldigt spännande och känsloladdad.

Jag vet inte om det bara är mot Spåret men Söderhamnspelarna är superladdade och ossar allihopa redan från start och matcherna blir med det väldigt intensiva. Man kan känna irritaionen hos motståndarna och även ryckas med i det svallande känslospelet. Precis som jag vill att det ska vara. Lite känslor och drag är vad vi behöver.

Nu till matcherna.

John Wall vände underläge 1-2 och 2-6 till seger i skilje och bägge coacherna var oerhört passiva med sina timeouter. Jag kommer att återkomma om hur timeouts används och inte används i ett annat inlägg.

Samtidigt på bord ett så vann He Haijin ännu en gång med två bollar i skilje över Sun Jian. Hajen har börjat spela mycket klokare på sistone och drar inte allt vad han kan på exakt varje boll. Serven har dessutom bättre placering och han visar gång efter annan upp en vinnarskalle.

2-0 till Spåret och två matcher som de i det senaste mötet vann. Zöögling mot Persson och Appelgren mot Nordberg. Denna gång vill det sig annorlunda och söderhamnsspelarna fick revansch. Bägge visade prov på fint spel och en enorm vilja att vinna. Jon Persson tog med detta sin första vinst över Zöögling efter fem raka förluster och jag tror att Nordberg i alla fall förlorat minst tre gånger i rad mot Appelgren.

Paus 2-2

He Haijin spelade riktigt bra i andra set mot Persson men slarvade enorm och tappade 9-4 till 9-11 och var då i underläge med 2-0 och jag trodde då att segern var klar för Persson men Hajen ville annorlunda och han drog ifrån direkt i tredje och efter lite slarv i mitten så vann han enkelt setet. Utjämning med vinst i fjärde och dags för skilje där Persson tog ledningen men samtidigt lyckades tända en extrem fighting vilja hos spårvägens kines efter att ha tokossat på en nätrullare. Hajens arm var ständigt uppe i luften efter detta med ett tillhörande OSS. 11-8 till Hajen och 3-2 till spåret.

Sun Jian slaktade Zögge i första set och drog ifrån i början av andra till 3-0 men sen kom Zögge igång och vände på setet till vinst. I tredje tog Zögge ledningen med 10-8 och tappade den första setbollen till 10-9 och tog då timeout, HELT RÄTT! Zögge funderade på vilken serve han skulle ta och tog sedan sidaunder som han fått utdelning på tidigare och det fick han igen. 2-1 ledning som han sedan förvaltade till seger i fjärde set.

4-2 till spåret.

Wall kom aldrig in i matchen mot Nordberg och förlorade i raka set. Nordberg var den säkrare och han rörde sig bättre. En klar och mycket rättvis seger och egentligen inget att snacka om.

Värre mellan Appelgren och Sondell som hade en riktig holmgång senast. Unge Sondell dominerade spelet och vann de två första seten. I tredje var Äpplet lite vassare och vann men den glädjen varade inte länge. Sondell tog ledningen med 6-3 i fjärde då Äpplet tog timeout. Poängen ramlade sedan in hos veteranen och snart var setet hans.

Jag var då helt övertygad om att Appelgren skull ordna vinsten till Spårvägen men Sondell ville inte gå med på det. Sondell spelade ut ordentligt och sopade mattan med Appelgren och vann skilje med hela 11-3.

4-4 i lagmatchen och mycket underhållande pingis på många set.

*

Viktig match för bägge lagen när Rekord och Warta möttes.

Med Gao Wei i laget så fick Rekord ner Petersen på andrabordet och det var där segern skrevs. Petersen avgjorde med sina två matchvinster medan de andra i Rekord tog varsinn.

Kristian Karlsson har inte haft någon bra elitseriesäsong och fick storstryk mot Robert Nilsson.

Övrigt att notera var att Monrad slog Jiang med 3-1. Monrad fortsatte sedan med en förlust mot Månsson men verkar nu i danska öppna återfunnit lite grann av sin forna klass då han vunnit bägge sina matcher i kvalet över Pereira och Rogiers.

5-3 till Rekord.

*

Eslöv vann med 15-0 i set över Mariedal och således då med 5-o i matcher. Jag höjde helt i onödan ett varningens finger för Axelqvist mot Liao. Axel krossade kinesen och släppte endast 17 bollar.

Demolering kallar jag en sådan lagseger.

0-5 seger för Eslöv på bortaplan mot Mariedal

*

Hallandsderbyt slutade oavgjort återigen.

Falkenbergs andrauppställnig är riktigt bra nu när Asmussen vaknat till liv igen och att de sedan har Rydén där gör dem riktigt starka. Att de däremot skulle göra 4-0 på Halmstads andrabord var bättre än vad jag trodde.

Halmstads förstabord var däremot precis så bra som de har varit tidigare under säsongen och vann alla sina matcher.

För den som orkar räkna ihop detta och som dessutom räknar korrekt finner att slutresultatet blev 4-4.

*

Ärtemark förlorade med 1-5 och den enda som bjöd på lite motstånd var Espen Rönneberg som förhoppningsvis kan få spela i en annan klubb till nästa säsong.

8 personer i publiken. Jag undrar varför det inte kommer fler?

30 kommentarer:

Anonym sa...

blev förvåndad när du skrev att det var ett bra intiativ att man presenterade både hemma- och bortaspelare. När Gröstorp spelar i Simrishamn släcks ljuset ner, en strålkastare riktas mot ena dörren, en österlenvisa spelas och motståndarna springer in, musiken ändras och strålkastaren riktas om och in kommer våra hjältar i Gröstorps IF. Alla spelare, ledare och domare står uppställda framför publiken och speakern presenterar samtliga, ljuset tänds och inslagningen börjar med stöd av musiken... tänk, vi har det ändå inte så dåligt här nere på Österlen...

Anonym sa...

Så dom har kommit på att man kan släcka ner när dom springer in!
Stockholmarna ligger efter!

max sa...

Låter som en underbar tillställning!

Ska verkligen försöka se en hemmamatch med Gröstorp!

Och ja, stockholm ligger efter här.

Anonym sa...

Jag tror spåret fixar till det med arrangemangen, det är inte så lätt.

Nu har man fått feedback och det är bara att tuta och köra när det gäller presentationerna. Man har ju viljan.

Tejpen är det ju bara att kontakta en grossist och beställa, det borde vara busenkelt.

Anonym sa...

Någon som vet vad som hänt med Vireberg i div 3 ÖSNÖ? Alla deras vunna matcher från senaste sammandraget har blivit 0-8???

max sa...

De har spelat med en icke spelklar spelare enligt sbtfs hemsida.

http://www.svenskbordtennis.com/files/%7BF1B88AB3-FFD8-40B4-9547-F99D22EA01F9%7D.xls

Ganska synd då de har ett totalt överlägset lag. Påminner om Stratos i div 1 norras situation bara att detta hände nu och att solna mycket väl är medvetna om denna regel då deras a-lag spelar i just denna serie.

Anonym sa...

Vireberg lär ju minst få kvala och bör ta sig upp ändå om dom vill.Trist bara att så många lag blir drabbade av att deras konkurrenter får gratispoäng i kampen om topplaceringar eller i striden att klara sig kvar .//Håkan

Anonym sa...

Även Eslöv och Söderhamn släcker ner och har en bra presentation!

max sa...

Gillar inslaget med att Eslöv lirar "tuffa tider för en del" när motståndarlaget springer in.

SEK kommer nog att samordna detta till nästa säsong hoppas jag.

Anonym sa...

Film från matchen Spårvägen-Söderhamn finns på de här länkarna:
http://www.youtube.com/watch?v=KPyh2DnKupg http://www.youtube.com/watch?v=gQeqLtI-XbE

Anonym sa...

Hej på dig Max!

Håller med dig att det var härlig tändning hos spelarna under matchen mellan Spåret och Söderhamn. Lite psykningar på lagom nivå skall det väl vara under en elitseriematch. Tycker att Spåret är på rätt väg med sina matcher allt kan inte bli perfekt på en gång. Måste väl finnas någon annan än Svisse och Adde som kan fixa runt självasre matchen.

Det var en av de bästa matcher i grundserien jag sett, kändes som lite slutspelskaraktär över det hela.

hälsningar från nöjd
Söderhamns supporter

Anonym sa...

Hahaha, nu sliter nog paulo sitt hår! Sjukt komiskt!

Anonym sa...

Tufft av Eslöv med låtvalet, vittnar om stor humor och distans, MER SÅNT :)

När det gäller div 3ösnö, så kommer väl inte Virebergs fadäs påverka så mycket, klantigt av dom i alla fall. Reglerna är ju inte direkt oklara..


Det vore ju synd om dom inte lyckas gå upp, då dom helt klart skulle aspirera på en topplats i tvåan med sitt spelarmaterial.

Anonym sa...

söderhamn har bästa pressen!

Anonym sa...

Jag gillar både gröstorps, eslövs och söderhamns underhållning kring matcherna. förra säsongen hade söderhamn ett band som spelade och sjöng innan och i paus. mycket bra.

Anonym sa...

Vi borde ha bättre regler kring när en spelares resultat stryks och laget förlorar på walk over. Visst borde det vara skillnad att använda en spelare som inte är spelklar genom att han t ex står för en annan klubb jämfört med om det "bara" handlar om att licensen inte är betald eller registrerad på korrekt sätt. Om felet endast är en miss i licenshanteringen så borde det räcka med böter på någon tusenlapp plus inbetalning av licensavgiften för att det hela skulle kunna anses utagerat. Det är synd när hela serier får påverkas av ett sådant slarvfel från en förening.
N Hult

Anonym sa...

Angående div 3 ösnö.

Vi (ulvsunda) låg på plats 3 i serien, samma poäng som vik 47, dock med sämre matchkvot.

Vi kommer ju förlora mot vireberg och därmed hamna bakom vik 47. Men om vi sen slår vik 47 så ligger vi ju delad 2a igen och hade vi haft bättre kvot än vik hade vi ju fått kvala upp till 2an.

I nuläget är det i princip kört eftersom vi i nuläget måste slå Vireberg och Vik 47 för att ha chans på plats 2.

Förutsatt att inte Vik 47 får stryk av österåker då vi isåfall får jämföra matcher mellan Ulvsunda och Österåker. Vilket jag i ärlighetens namn skulle finna helt rättvist eftersom inget av lagen gynnas av virebergs 0-8 förluster.

Täby som var bortblåsta får nu en gratischans då dom helt plötsligt har slagit Vireberg med 8-0. Då är dom bara 2 poäng efter Vällingby och Fore som dom dessutom har kvar att möta så i teorin kan dom hänga kvar....

Det finns annat i livet än pingis men det här är inget vidare. Är inget fan av regler som gör att vissa gynnas och andra missgynnas utan att ha någon som helst skuld för det inträffande....

Mvh Robin Spånga\Ulvsunda

Anonym sa...

Är väl dags att klubbarna lär sig hantera detta. Reglerna är ju inte nya.

Anonym sa...

Du får skynda dig ner till Gröstorp Max!Snart lägger de ner!

Anonym sa...

haha, han som sa att jag sliter mitt hår...haha inte mycket o slitta tyvärr..Men misstaget är gjort så jag får ta det på mitt ansvar..Det roliga är att spelaren som var registrerad på fel klubb spelade hela förra säsongen
(07-08) i fel klubb, o ingen, varken jag, andra klubbar eller förbundet har upptäckt
felet...otroligt!!

Vireberg kommer att klara detta ändå, laget består av idel div 1 spelare så att jag är inte orolig, men synd för andra lag som blir drabbade, precis som Div 1 Norra...

Jag kommer i dagaran att lägga in en motion till Stbtf, som säger att inför varje match skall Klubbarna uppvisa licens lista som styrker klubbtillhörighet, detta för att få bukt med hela problemet..det är inte bra att detta händer, det blir stora konsekvenser för alla lag i serierna...

vad tycker ni?

Mvh

Paulo

Anonym sa...

Att släcka ner när de sprang in har jag sett på olika stället och det höjer stämningen! Synd att de inte kommit på det tidigare i Stockholm. Att Eslöv kör tuffa tider för motståndarna är väl underbart! Mer sånt ala Hockey! Finns säkert fler klubbar som gör så? Sedan blir man besviken på Äpplet hela tiden, vilket sätt att kalla Sondell för jävla idiot eller vad det nu var och sedan köra klockrena felservar när han är på väg att förlora visar ju inte upp den sida man vill av en sådan världsartist! Tråkigt och bittert tycker jag! Vill att Äpplet skall vara en förebild för de yngre inte visa sig vara en stor fjant.

max sa...

Lugn nu med skitsnacket om en person. Det spelar ingen roll om det är åpplet eller någon annan.

Fuskservar eller inte så hade denna lagmatch två mycket rutinerade domare och de är de som dömer. Och jag måste perosnligen säga att Äpplet knappast fuskservar mer än någon annan.

Om jag hde varit elitspelare och aspirant på landslaget så hade jag koncentretat mig på annat än att gnälla på motståndarna. Hur tror ni det ser ut i europa och världen?

Om Äpplet kallar Sondell för svin så finns det säker fog för det och så länge ni är anonyma har i alla fall jag svårt att ta er kritik på allvar.

max sa...

För att förtydliga.

Jag känner inte alls Johan Sondell och jag har aldrig pratat med honom.

MEN

Jag har hört talas om honom i många år och sett honom spela pingis i många år och ni som gjort det vet alla att han tar en hel del plats i hagen med hur han agerar i den. Det må vara hans stil och jag säger inte att det är fel men om man agerar som han gör får man räkna med reaktioner, så enkelt är det.

max sa...

Tyvärr så är det många av de yngre som koncentrerar sig på motståndaren för mycket istället för sitt eget spel.

Inte bara i Söderhamn även om de inte är något undantag.

Anonym sa...

MaX!
Nu börjar du balla ut lite här och själv såga spelare och söderhamn. Du skrev i tidigare inlägg att du gillar fart och fläkt, när det händer någonting osv. Borde inte du om någon då skriva positivt om dessa spelare som har känslor och visar dem? Du vill själv se det, och då får du väl stå för dina åsikter och inte ta kommentarer av dina kompisar som självklart inte gillar suif. Men du vågar väl stå för egna åsikter eller? eller ska du göra polarna nöjda? Fram med sågningarna nu/ Peter Blomquist

Anonym sa...

Med all respekt för din blogg, som är riktigt bra, så blir jag otroligt förvånad över dina senaste kommentarer. Hur i hela världen kan du försvara Äpplet om han enligt vad som skrivits här kallas Johan Sondell för "jävla svin"? Om ingen kan komma med en vettigare orsak än att Sondell ossade högljutt så är detta riktigt dåligt gjort av en sån rutinerad spelare som äpplet! Ossande hör hemma på denna nivå och du skriver "Hur tror ni det ser ut i europa och världen?" det är just så det ser ut i europa och världen. Sen förstår jag om du inte kan hoppa på äpplet eftersom det tydligen är din kompis men du behöver samtidigt inte försvara honom. Sant att domarna dömer, fuskservar händer hela tiden och det är domarnas problem att det blir så mycket tjafs om detta.

max sa...

Återkommer i ärendet senare.. är upptagen just nu men det är skönt att det diskuteras på!

Anonym sa...

Tycker det är intressant att Äpplets beteende kan försvaras men inte Sondells? Att man sedan säger att det ser ut så i Europa osv... där det verkligen ossas på allt! Jag håller dock med om och man måste hålla fokus på sig själv och inte motståndare, vilket tydligen varken Spåret eller Söderhamn lyckades göra? (Klagande på domare, fula ord mot motståndaren) men varför då enbart klaga på Söderhamn?
Det intressanta i hela denna debatt är just att man ofta säger att det händer för lite i svensk bordtennis och sedan nu när det äntligen händer lite, att det yngsta laget är taggat och ossar, blir syndabockar på något konstigt sätt, medan gubbar med konstiga kommentarer får som de vill. Borde vara tvärtom kanske för svensk pingis utveckling? /HEJ

Jompa sa...

Jag måste i denna debatt ta och försvara Max del i det hela.
Var, i detta gnabb mellan vem som har betett sig värst mellan Sondell och Äpplet, har Max på något sätt tagit parti för någon av dessa spelare?
Hur tänker t.ex. du, Peter Blomquist? Heta spelare som Sondell får alltid folk med sig, och för den delen en hel del med sig också eftersom han väcker känslor hos publiken och spelare. Att detta påstående från Max tolkas som att ta parti för äpplet är mycket konstigt, tycker jag! Och varför skulle hans vänner självklart tycka illa om SUIF? Är det nåt ni hittat på själva där uppe?

Anonym,

Söderhamn har väl inte på något sätt målats upp som syndabockar? Jag som medverkade i denna match själv hittar inget som behöver någon slags syndabock. Det var en tuff match! Sen att några kommentarer fälldes i matchen Appelgren-Sondell är väl saker som händer. Vissa spelare är väl helt enkelt inte en perfekt kombination i pingishagen. Som i detta fallet - Äpplet med sitt lite lugnare sätt att bete sig och Sondell med sitt lite hetare sätt! Inga konstigheter säger jag! /John Wall

Anonym sa...

Tråkigt att Äpplet inte kan stå för vad han sa i matchen mot Sondell. Legenden har tappat en hel del i anseende hos mig. Äpplet med all sin rutin måste väl kunna tåla att motståndaren ossar friskt.