måndag 28 april 2008

Äpplet gör Comeback

Efter flera års frånvaro från elitserien så gör Mikael "Äpplet" Appelgren comeback i elitserien och Spårvägen.

Äpplet som länge, länge, länge spelat för Ängby SK återvänder nu till Spårvägen som är hans moderklubb även om han vad jag hört hängde en del på Timmermansgården som liten valp på 1900-talet kallt.

Äpplet blir därmed den äldste spelaren i elitserien som den unge 46-åring han är. Äpplet har enligt uppgift fått tillbaka suget för elitpingisen och han har synts i pingishallar under hela denna säsong även som åskådare. En profil är tillbaka och jag hoppas verkligen att folk tar chansen och kollar in Äpplet i elitserien nästa år då han är en av de bästa vi någonsin haft.

Spårvägen får därmed en mycket intressant lagupställning på andrabordet med hårdslående Wall och bollsäkre Appelgren. Frågan är nu om även Cazacu stannar eller om han är förlorad?

Hur gör man i Spåret med de unga som knackar på dörren? Sandell, Andersson, Tran och till viss mån Svedberg?

Jag antar att de får spela i superettan. Jag hoppas hoppas att de unga får chansen så att de inte stangerar i utvecklingen. Det finns risker med detta och jag hoppas att spåret fortsätter att sköta om sina talanger som är de bästa spelarna de har fått fram sen killarna födda på mitten av sjuttiotalet. Kan förbättrat träningsmotstånd på plats i egna lokaler och tips från en ung veteran och en riktig veteran tillsammans med spel i superettan räcka så är jag nöjd med spårets satsning.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Max

Från någorlunda säker källa :-) meddelas att Äpplet startade sin långa karriär i den förening som idag heter VIK-47 men som på den tiden hette Värmlandsföreningens IK. Han bytte dock väldigt tidigt till Spåret. Tror bara att han spelade ett eller möjligen två år i "Värmland"

Kul att han gör en nysatsning. Han är onekligen sevärd

//

max sa...

Kanske får ta och tala med Äpplet om detta för jag har hört att de första pingisslagen ägde rum på Timmermansgården.

Vi får hoppas på svar.

Anonym sa...

Missförstå mig inte, jag vill verkligen inte vara någon messerschmitter, för jag gillar bloggen och det arbete du lägger ner.

Gå direkt till huvudkällan så får vi ett svar.

Ha de!

//

max sa...

Jag är inte på känslig.. Trodde inte att du var dryg. Gillar att det blir diskussion. återkommer i ämnet..

Anonym sa...

:-)

Anonym sa...

Jag har för mig att Äpplet startade i Concordia

Anonym sa...

Jag skulle tippa att alla unga får chansen att spela så fort de visar att de har något i elitserien att göra... Ingen har någonsin blivit bra av att ha fått chansen bara för att man är ung.

Anonym sa...

Vi i Spårvägen vill bygga en mycket bra träningsgrupp för våra unga lovande spelare. Vi har sen ett lag i superettan där de får matchträning på hög nivå. När någon är mogen för Elitserien får den spela där. Nu kan de träna alla dagar i veckan i stället för att åka runt på veckomatcher.
Vi får nu en otroligt bra träningsmiljö med He Hiajin, Mikael Zöögling, John Wall, Mikael Appelgren, Alexandru Cazacu (förhoppningsvis), vårt Franska nyförvärv Calbrix, 24 år (i nivå med Cazacu men just nu lite ringrostig), Mats Sandell, Anthony Tran, Harald Andersson, William Svedberg, Andreas Rindeström och Sun Jie

Anonym sa...

Skall bli kul att se Äpplet i elitserien igen, intressant lag spåret kommer att ha. Nu borde väl publiken komma, bra jobbat Anders

Anonym sa...

Undra när/om J-O kommer hem och lira i spåret med äpplet ? Vilket lag dem hade fått då :)

Anonym sa...

svanberg tränar väl där me oxå?

max sa...

Janne kommer kanske redan säsongen efter. Han ska tydligen vilja spela en säsong till i europa för att sedan avsluta i spåret. Vi får se..

Anonym sa...

F ö är Kim Nylander eller Tomas Ramstrand påtänkta som 5:e man i EAI.

/Oraklet

max sa...

Kim Nylander är aktuell för rekord.

Anonym sa...

Är Gummi helt klar för EAI?

Anonym sa...

Det är dom inte, däremot är de tänkta att spela i Kävlinge:)

Anonym sa...

Gummi e klar!

Anonym sa...

Max!!!Gröstorp???

max sa...

Gröstorp jagar en förstabordsspelare från eu då de redan har Hong klar.

Kan bli dyrt om de ska ha någon riktigt bra.

Hoppas de får tag på ngn "up and coming" istället för en "never was" eller en "has been".

Vore coolt med någon av de duktiga unga östeuroperna som finns där ute men de platsar kanske inte riktigt på förstabordet.

Anonym sa...

"Äpplet" lirade aldrig i Concordia.
Däremot Uffe Thorsell, Roger Lagerfelt och Per "Ägget" Hägglund.
"Äpplet" började i VIK-47!

Anonym sa...

Gummi är klar. Kasper är också kvar, sedan sägs det att man ska lite gran satsa på sina yngre lirare 13-18. Roligt att de också kommer att få chansen!

Anonym sa...

Kassakon är klar för Spåret. Läst på deras hemsida...

Anonym sa...

Tänk er Äpplet i Jonebergshallen i Gröstorp!!!Det kommer att behövas utbyggnad,inte nedläggning!!!!