onsdag 30 april 2008

SM-Resultat

Fortsätter med lite från SM och de resterande matcherna som jag inte rapporterat om.

Jens Lundqvist som genom tävlingen varit mycket stabil mötte årets överraskning, Andreas Törnqvist. Lundqvist med mycket mer rutin och dessutom en väldigt fin form släppte det första setet men tog sedan tre raka set utan problem. I det femte setet så blev det stenhårt och Törnqvist hade setbollar innan Lundqvist vann med 19-17.

Hampus Nordberg som haft en väldigt fin säsong i elitserien och som vann U20 klassen ställdes mot bundesligaspelare Robban Svensson. Matchen var inte helt ojämn men sätt till siffrorna så var det aldrig någon fara för Svensson som till sist vann med 4-2.

Sveriges meste elitseriespelare Peter Andersson mot återvändaren Peter Nilsson och på förhand en klar favorit i spelaren som nästa säsong kommer att representera Falkenberg. Nisse som han kallas vann också ganska lätt med 4-1 i set efter att ha varit i ledning hela matchen.

Jon Persson som stormat fram till kvartsfinal utan setförlust ställdes mot Fredrik Håkansson som vi inte kommer att få se i elitserien nästa säsong. Figge som i tidigare omgångar tvingats till ett skiljeset mot Marcus Johansson och till viss del var pressad av Niklas Rönningborn. Matchen började med att Figge tog kommandot i första för att sedan släppa in JP som vann set två och tre för en ledning med 2-1 i set. Men då ökade Figge tempot och släppte endast 12 bollar på de sista tre seten.

***

Jag hade på förhand trott att Svensson mot Lundqvist skulle bli en riktig holmgång mellan en högerhänt slugger och en väsande vänsterhänt bundesliga spelare. Men den förhoppningen kom snabbt att försvinna ur mitt sinne då Lundqvist var helt överlägsen i de tre första seten och dessutom starkast i det fjärde setet. Vinst med 4-0 för Jens.

Peter Nilsson mot Fredrik Håkansson i deras första möte med varandra någonsin.... nja. De har nog möts en och annan gång tidigare skulle jag tro. Håkansson som startade SM lite segt hade nu fått upp farten i benen och när han kommer rätt till bollen så är han livsfarlig för de flesta och det fick Nilsson erfara då han sprang på en förlust med 1-4.

***

Återigen en förhoppning om en superjämn match mellan två av de som slår hårdast i Sverige. Men Jens Lundqvist var för bra för motståndarna denna helg. Efter att ha vunnit första set enkelt så förlorade han andra set jämnt men då trampade hälsingepojken på gasen och lämnade den före detta landslagsmannen Håkansson vid vägrenen med tummen i luften liftandes efter skjuts. Skjutsen uteblev dock och efter fem set så stod det klart att Jens Lundqvist är svensk mästare i Herrsingel 2008.

Pictures by courtesy of the ITTF

7 kommentarer:

Anonym sa...

något om damerna :) ?

Anonym sa...

damerna?? detta är en sport för pojkar som gillar pojkar

Anonym sa...

okok ;)

max sa...

damerna kommer senare.. hinner inte allt på en gång.

Anonym sa...

Mest imponerande under SM var törnas lördag. Hampes totala insats och jensa såklart

Anonym sa...

Jens har fula skor...
Skaffa coola snygga!

Anonym sa...

Fel! hårdast slår johan strömberg från luleå!