söndag 27 april 2008

U20

Fabian Åkerström och Hampus Nordberg var toppseedade inför slutspelet och en av dessa skulle visa sig vara i sådan form att seedningen var berättigad medan den andre överraskande om än dock knappt förlorade tidigare än sin seedning.

I de första omgångarna hände det en del mindre skrällar. Lukas Möller slog bland annat ut Johan Lundström från Stratos efter att ha legat under med 3-1 i set. Törnqvist vann enkelt över Ojakangas i åttondel. Unge Tran vann över Svanberg efter 4-1 i set. Kalle Relfsson visade att han kan slå de bästa och vann med 4-2 mot Mandel Karlsson i åttondelen. Martin Singh vann mot Bachstätter med 14-12 i skilje och tog sig då förbi sin åttondelsseedning till kvartsfinal.

Väl i kvartsfinalerna så fortsatte de seedade att förlora på den ena sidan av startfältet. Åkerström kom i 1-3 underläge mot Törnqvist med kvitterade till 3-3 och ett dramatiskt skilje där Törna till sist vann med 14-12.

Ramstrand som var semiseedad sprang i kvarten på sin gamle klubbkamrat Sondell och där visade Sondell hög klass och vann med 4-2 i set.

Kalven Karlsson mötte Singh som spelat en sjusetare i åttondelen och det skulle bli samma visa igen för Singh. Martin tog ledningen med 3-2 i set i en väldigt ojämn och svängig match där spelarna turades om att krossa den andre i olika set. I skilje så var det Kalvens tur att krossa och det gjorde han med 11-3.

Kalle Relfsson som nästa säsong kommer att spela i Warta spelade fem hårda set mot Nordberg men suifaren vann de flesta jämna seten och på så sätt även matchen. 4-1 till Nordberg.

Törnqvist som gått till kvartsfinal i Herrsingel och sedan slagit ut Åkerström i U20 hade inte i semifinalen mycket att säga till om när Sondell sluggade sig fram till en 4-1 seger och så en finalplats.

Nordberg som vunnit alla slutspelsmatcher med 4-1 gjorde även så i semifinalen där Kalven inte riktigt hade någon chans.

Finalen blev dramatisk och alla vi som följde den via Classes uppdateringar hade en spännande stund framför bloggens över 300kommentarer på liverapporterna under dagen.

Sondell och Nordberg bägge spelandes för Söderhamn drog i gång matchen med ett oerhört jämnt första set 15-13 till Sondell. Men efter det så sprang Nordberg fram till en 3-1 ledningen och jag trodde att nu så är det klart för Nordberg. Men Sondell bättrade sig kraftigt och vann femte enkelt och sjätte ganska hårt och et skiljeset skulle få avgöra vem av suifarna som skulle få skriva in sig som SM-vinnare 2008 i U20.

Svaret blev som ni alla redan vet Hampus Nordberg. Han vann skiljesetet med 11-6 och är med det en mycket värdig vinnare.

Stort grattis till dig Hampus!

  1. Nordberg
  2. Sondell
  3. Karlsson
  4. Törnqvist
  5. Relfsson
  6. Ramstrand
  7. Singh
  8. Åkerström

4 kommentarer:

Anonym sa...

Emma Johansson Öråns SKoch Benny Feng spåret segrare i pingisiaden 2008!

Anonym sa...

Vad hände egentligen mellan henrik lundholm och mats sandell?
11-1 11-0 till sandell i de två första, sen vänder lundholm!
nån som såg?

Anonym sa...

Tack ska du ha! detta smakade gott ska ni veta =)

max sa...

Förstår att det var gott att vinna, återigen grattis!