fredag 18 april 2008

Dataranking fortsättning

Får en hel del mail om olika saker och nu senast detta om Dataranking. En pingisförälders korrespondens med förbundet redovisas nedan. Tilläggas bör att det inte kommit något svar till föräldern ännu från Jörgen Persson. En rolig notis är det som jag rödmarkerat längst ner i texten.

För att lättare läsa svaren så har jag rödmarkerat dessa och lagt in dem under frågorna. Under det så följer det riktiga mailet.

-----Ursprungligt meddelande-----Från:
Skickat: den 16 augusti 2007 13:32
Till: info@bordtennis.rf.se
Ämne: klasspoäng

Vad händer med införandet av dataranking....skall det vara så svårt att fåigång detta för BT-Sverige. När kan SBTF ha detta infört?Kommer det fungera likadant som det som finns i USA? Så att vem som helstkan se samtliga resultat via webben (ca 2-3v efter tävling)?
mvh

***

>>> Bengt Andersson Svenska Bordtennisförbundet<
bengt.andersson@bordtennis.rf.se
>

07-08-20 >>>

Hej

Tyvärr tar det mycket längre tid att införa dataranking än vad vi harhoppats på. Jag vågar inte säga när och om det kommer. Det är fortfarande endel länkar som saknas i den kedja som behövs för att det ska fungera fulltut.Tanken är att alla individuella resultat i tävlingar och seriematcher skallligga till grund för rankingen, som består av en enda lång lista med allaspelare. Varje spelad match ger pluspoäng för segraren och minuspoäng förförloraren.

Med vänlig hälsning/ Kind regards

Bengt Andersson

***

Skickat: den 23 oktober 2007

13:30Till: Bengt Andersson Svenska Bordtennisförbundet

Ämne: Sv: VB: klasspoäng

Hej Bengt

Tack för ditt snabba svar!

Dock undrar jag fortfarande;

1) Kommer någon dataranking inom överskådlig tid? Kan i dagsläget inte se när detta kommer att vara i drift.

2) Vilka "länkar" är det som saknas, m a o var ligger problemen? Vi har för många år sedan lagt en beställning hos Riksidrottsförbundet(RF), man har haft svårt att leverera vår beställning. I dagsläget jobbar vitillsammans med RF att lösa frågan med anmälan till tävlingar via klubbenOnline. Den delen måste lösas innan vi kan gå vidare med rankingmodulen.

3) Går det att på något sätt påskynda införandet? Det är möjligt att en extern leverantör kan få fram en lösning snabbare,det kostar dock pengar som inte finns i dagsläget.

4) Är dataranking något som SBTF prioriterar? Vi har ett uppdrag av styrelsen att ta fram en dataranking, på så vis ärdet prioriterat.

5) Vem på SBTF är ansvarig för införandet? Ytterst ansvarig är Jörgen Persson

6) Finns det någon fungerande arbetsgrupp för införandet? Det finns en arbetsgrupp bestående av 4 personer, jag själv, Ulf Rödin SBTF, Roland Bäcklin RF och Håkan Näslund TTCoordinator, som just nu arbetar med anmälan via klubben Online. Arbetet med själva datarankingen har inte påbörjats ännu.

Jag tror att SBTF skulle tjäna på att på hemsidan informera vad som gjortsoch vad som är planerat för att få till stånd en dataranking. Bristen påinformation föder onödig frustration.

Bl a kan man läsa diverse pingisbloggar på nätet, t.ex http://pingisfan.blogspot.com/Och kritiken som förmedlas på dessa bloggar bör man bl a SBTF försöka tatill sig, för de som skriver här liksom SBTF vill bara Bordtennisen väl.

***

Hej

Jag ber även Jörgen Persson SBTF:s förbundschef att besvara frågorna dådessa är både av strategisk och politsk art.Se mina svar som personliga och inte speglande SBTF:s officiella hållning.

Se svar ovan.

Information är viktigt. Vad som står på pingisbloggar läser jag inte.

/Bengt Andersson

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska exakt för 11 år sedan gick USM i solnahallen. Under denna tävling utvärderades On-data bl.a. för dataranking. SBTF har alltså inte kommit speciellt längre sedan dess.

KlubbenOnline verkar vara den stora floppen och bromsklossen.
Hur mycket har SBTF egntligen satsat i den tekniken?

Anonym sa...

Pingis Sverige har ont om pengar.
Men datarankingsfrågan är oproffsigt hanterat.
En leverantör som inte levererar?
Skadestånd?
Hur är avtalen?

Anonym sa...

Ja frågan är riktigt dåligt skött, men detta skall man lasta den ytterst ansvarige för och ingen annan.

Anonym sa...

Rödin är den största sopan pingissverige skådat.. bort med honom från den kommitéen först och främst!

Anonym sa...

Finns inga skriftliga avtal om leverans av moduler till dataranking. Problem med rättigheter till källkoder är orsaken till förseningen samt att ingen tidplan finnes.

RF:s handläggare har slutat.

Det finns full förståelse för hur pingissverige hamnat "patt-läge".
Pengar att köpa in annan leverantör saknas.

Utan källkoder .....

VAD FAN GÖR RF????

Klubben online är seg på söndagar och är överbelastat.
VAD FAN GÖR RF???