söndag 27 april 2008

Svenska mästare!

Jens Lundqvist är svensk mästare i Herrsingel efter 4-1 i finalen mot Fredrik Håkansson.

Marie Olsson vann SM-guldet efter en vinst mot storfavoriten Matilda Ekholm.

STORT GRATTIS TILL GULDEN!

Tack till Classe för en suverän uppdatering för oss som befinner sig på annan ort.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Marie :D :D :D

Anonym sa...

Starkt jobbat faktist!! Mariiiie is baaack

Anonym sa...

Marie olsson måste vara något slags jätte talang, hon träna 1 gång i veckan. Mathilda tränar 2 pass om dan! FYfan va bra gjort!!!!

Anonym sa...

hon är en megatalang, skicka henne till OS :)

Anonym sa...

nene Os måste man kvala till hehe..och kvalet har vår redan "Super förbundskapten" tagit ut Malin och Matilda, fel val skulle jag säga!

Anonym sa...

men det är ju som vanligt inom svensk bordtennis, det mesta blir fel..

Anonym sa...

ngt som bör nämnas är att askims huang ho you eller hur det nu stavas ska enligt en obekräftad källa slagit jens lundqvist 3 av 4 matcher under träningslägret i danmark.... detta lika sjukt som att magoo e petad ur carlstad....

Anonym sa...

Ja asså man kan ju tycka att han skulle väntat tills efter SM, menmen.

Anonym sa...

Tänk vad bra Marie Olsson skulle vara om ine honhaft problem med ryggen och kunnat träna för fullt. Hoppas att rygen blir bra och att hon får chansen i landslaget igen

Anonym sa...

GRATTIS MARIE....TRÄNAR EN GÅNG I MÅNADEN OCH SÅ SKOJAR HON MED DE ANDRA FLICKORNA....*LER*
NU VILL HELA ÖSTERLEN SE MARIE I OS!!!!!

Anonym sa...

Tyvärr så har redan Förundskaptenen väldigt dumt som sagt redan tagit ut 2:an och 11:an i DS på SM. Matilda Ekholm Och Maling Pettersson, 1:an då?

Anonym sa...

Kanske var så att man var tvungen att anmäls till OS-kvalet innan SM, sen finns det ingen anledning att ta ut ngn i landslaget som tränar en gång i veckan, även att hon vinner SM vilket är bra gjort.

Tycker Syren gör rätt som satsar på Malin P, hon har visat att hon står upp bra internationellt samt att hon tränar hårt och vill bli bra.

Anonym sa...

Men o andra sidan så är Malin fortfarande riktigt ung. Hon kommer säkerligen få spela fler OS-kval. Hade inte varit hela världen om hon hade fått vänta 4 år då hon är ungefär 20!

Anonym sa...

förbundet kanske ogillar marie för att hon e bäst fast hon tränar så lite ?

Anonym sa...

Malin har det bästa resulatet av dom svenska tjejerna på sistone, hon slog Boros. För mig är det mer intressant vad man gör för resultat internationellt och inte i Sverige. Stor stor skillnad i dom matcherna, SM på damsidan är som ett klubbmästerskap, alla tjejerna möter varandra otroligt mycket eftersom dom är så få.
Tränar man en gång i veckan har man verkligen inte på ett OS kval att göra, min gissning är dessutom att Marie inte vill spela OS kval.

Anonym sa...

men hon (Marie) får ju aldrig chansen att spela internationellt, lätt för dig att säga att Malins resultat väger mer då när det inte finns något att jämföra med..

Anonym sa...

Det finns inte mycket att säga, Marie Olsson är helt klart en av dem som ska spela OS-kavel. Min tro är att Olsson skulle gått bättre internationellt än vad både Malin och Matilda gör.

Anonym sa...

Jag säger inte att Marie Olsson är dålig, men om man tränar en gång i veckan ska man inte vara i landslaget, sen om hon är lika bra som dom andra är helt ointressant, dom svenska tjejerna har ingen chans än så länge mot bra internationellt motstånd mer än i enstaka matcher, därför måste dom som är intresserade av att träna och vill bli bätte få chansen annars kommer Sverige alltid att vara ett U-land på damsidan.

Anonym sa...

Du säger det själv, Marie tränar EN! gång i veckan. Tänk om hon hade blivit uttangen till Ett av dam lägrena, TÄNK om man hade börjat satsa på henne igen för enligt många så är det sjukt att hon vinner när hon tränar 1 gång i vecka! TÄNK om hon börjar träna 2 pass om dagen som Matilda Och resten!

Anonym sa...

Börjar hon göra det är hon defenitivt aktuell för landslaget igen, allt annat vore tjänstefel av fk, men man kan inte börja träna efter en uttagning hon måste visa att hon vill först.
Men är det inte så att ryggen sätter stopp för en hårdsatsning?

Anonym sa...

ryggen klarar inte mer än en gång i veckan,för svenskdampingis skulle hoppas jag att den fort blir bra... men hon borde ändå få spela i svenska landslaget !

Anonym sa...

Marie Olsson VANN SM! Vad är det med alla?Hon är bästa Svenska just nu, och där tar berättelsen slut!

Anonym sa...

Tack och bock expekt för drömoddset 2,75 på Jensa!

//JÖ

Anonym sa...

nej berättelsen har inte alls slut.. hon är bäst och nu börjar berättelsen, hoppas jag, hoppas att förbudskapeten försöker reda upp hennes ryggproblem, tänk om J-O eller Jörgen hade fått ont i ryggen, då hade alla landslagsläkarna gjort allt för att få det bra..

Anonym sa...

Vad ska man på ett OS och göra om man har ryggproblem och tränar 1 gång i veckan? Då är det väl bra mycket klokare att ta med Malin som tränar 10ggr mer i veckan och är ung.

Anonym sa...

Alla har rätt att ha åsikter men att kritisera enskilda laguttagningar är faktiskt inte så intressant IMHO :-) Respektera förbundskaptenerna. Dom lägger ner själ och hjärta för svensk pingis och har en helhetssyn på enskilda spelares utvecklingspotential

Anonym sa...

Någon kanske ska fråga Marie själv om hon vill spela i landslaget eller om hon tackat nej som många andra duktiga tjejer gjort då det är svårt att kombinera med att tjäna pengar inom den civila karriären. Det är ont om pengar i svensk pingis, framförallt i dampingisen

Anonym sa...

Otroligt löjlig diskussion. Marie har spelat otroligt mycket (och bra) internationellt. Om hon vill och kan är hon ju självskriven i landslaget. Låt Marie och ansvariga ha den diskussionen och inte på en blogg. Viktigt att känna till fakta innan man uttalar sig. Men kul för Marie att vinna SM guld! Starkt.

max sa...

Det är klart att man ska kunna diskutera detta på en blogg.

Varför finns annars bloggar?

För mig är det ett utmärkt forum för diskussion och något som verkligen saknas i svensk pingis.

Anonym sa...

Nja, enskilda uttagningar tycker jag är tveksamt. Särskilt i ett sådant här fall där inte alla fakta är kända för utomstående. Vem vet vad som sagts mellan spelaren och förbundskaptenen? Det är skillnad på uttagningar och uttagningar....
Självklart skall alla få ha en åsikt men i detta fallet tycker jag det blev lite väl låg nivå.
Diskussioner är både kul och viktiga...men kanske finns det i just detta fallet andra aspekter att diskutera. (Vilket några av kommentarerna ovan till viss del redan berört.

Anonym sa...

TIll inlägget längst ner, du har fel! Sjukt bra att man har en blogg som denna så att man kan diskutera ALLT! helt rätt att diskutera även detta!

Anonym sa...

Till dig ovanför: Hade du tyckt detsamma om det gällde dig själv och dina skador/uttagningar?

Anonym sa...

Skador hit skador ditt. Det var ju inte det vi skrev om. Frågan vr väl om inte du tycker att allt ska kunna diskuteras på en sådan framgångsrik pingisblogg. Känns som det är riktigt bra o ta upp precis allt! Tankar/och vad man tycker m.m

Anonym sa...

Är det ens någon som kollat vad Marie var rankad som bäst, eller vad hennes bästa resultat var? (när hon var ordinarie i landslaget och spelade alla mästerskap)
som bäst: 2004 var hon 184. När hon slutade tävla internationellt var hon över 200-strecket.

Marie (en otrolig talang) gjorde ett bra SM. Det gjorde även Sara Rask. Matchboll på Marie. Hade Sara varit sverigeetta/tvåa om hon slagit Marie och tagit sig till final? Hade Marie då varit en sämre spelare än den hon är om hon förlorat? Knappast. Borde inte Sara få spela OS-kval tillsammans med Marie? Hon var ju faktiskt 1 boll närmare att slå Marie, än Matilda var.

Matilda har i år slagit 3 stycken topp-30 spelare. Malin har slagit 1. En tävling är en tävling och alla som spelar pingis vet att det mesta kan hända. Men ser man över tid så är det ganska givet att både Malin och Matilda förtjänar os kval-platserna bättre än Marie (även om hon inte hade tackat nej till landslagsspel). Att Malin blev 11:a beror på en ouppdaterad ranking där Malin skulle kunna haft en bättre seedning och inte sprungit på toppseedad redan i kvart.

Anonym sa...

det går fortfarande inte att jämföra på det viset, Marie har inte mött samma spelare som Malin och Matilda,

Anonym sa...

Malin är ung satsa på henne istället för Marie O!Vet idioten hur gammal Marie O?

Anonym sa...

tycker nog inte att du ska kalla mig idiot, ha hon är runt 23.. är det för gammalt när det fortfarande satsas på Jörgen och även J-O om han hade velat.. !