torsdag 28 augusti 2008

Fortsätt här..

Fortsätt diskussionen nedan!

Äntligen kommer detta ämne upp.
Ska bli mycket intressant att läsa allas synpunkter på detta heta ämne. Max har rätt när han säger att en kille som är i topp i Sverige är just nu även med och kan vinna många matcher i Europa.

På tjejsidan är det tvärt om. Det krävs för lite för att bli topp i Sverige och för många slutar efter junioråldern, till och med spelare som precis representerat Sverige trappar ner säsongen efter.MEN, På killsidan så styr vårt förbund mer, ordnar med mer läger, utlandstävlingar, tränare som har mer tid och mer erfarenhet.

Jag tycker inte att man ska lägga skuld hos Annika och Malin för de dåliga resultat som har varit. Skulden ligger hos förbundet som inte satsat lika mycket på tjejerna som på killarna. På tjejsidan så är det klubbarna som styr verksamheten, ett fåtal klubbar med eldsjälar satsar på tjejerna och försöker ordna med bra träning och även en del utlandsäventyr.

Här behöver tjejerna och klubbarna hjälp av förbundet men förbundet behöver också ta tillvara den kunskap som finns i klubbarna. Jag tror personligen också att det finns för många tävlingar på tjejsidan där det endast är ett fåtal spelare i varje klass. Tuffare tävlingar behövs.

Det var allt för nu!
/Fladder

*

fladder tycker du att det är bara förbundet fel... menar tycker du att vi tränar våra tjejer efter rätt mall? är du lite inne på att tjejer ska få tuffare träning /sparring mot andra tjejer, eller går det bra att man har ett läger för både killar och tjejer.

/Andreas

*

Jag tycker att det är förbundet som ska vara drivande både när det gäller killarna och tjejerna. Jag tycker att det ska vara en ungdomsförbundskapten som ansvarar för både killar och tjejer och att alla får samma chans till läger och utlandsläger.

Jag vet att Malin och Annika haft minimala resurser och kan inte lastas för att resultaten på tjejsidan inte är så bra som man kan önska. Grovjobbet görs i klubbarna. Jag håller med om spelarna bör lära sig att tänka mer själva, spela ocoachat tex.

Jag håller inte med om att Ängbyspelarna inte spelar ocoachat. Det finns inte en chans att vi skulle hinna med alla våra spelare jämt desutom vill vi att dom ska spela själva så mycket som möjligt.

Att ha gemensamma läger för hela ungdomslagen tror jag på samt att satsa lite bredare på tjejsidan för at få fram fler.

Att göra en smal satsning kan kosta längre fram då det är svårt att veta hur det ser ut efter ett par år. Vi måste lära av varandra, träna tillsammans men framförallt lära av andra länder och komma utomlands för träning och tävling.

Jag tror inte heller att Riget är enda lösningen utan det är bra om det finns fler platser i Sverige där det satsas ordentligt. Tänk om alla topp 20 spelare på tjejsidan tränade dubbelt så mycket i 2 år. istället för 3-4 pass köra 6-8 pass per vecka. Då börjar vi närma oss i träningsmängd med många andra länder.

Det var allt för nu!
/Fladder

*

Min dotter spelar i Ängby och tjejsatsningen i den klubben är helt suverän. Min dotter spelar oftare utan coach än med så jag känner inte igen den tidigare kommentaren från Herr/Fru Anonym.

Förbundet verkar däremot inte ha några idéer om hur man ska satsa på tjejerna. Om det satsas så är det endast på ett fåtal och det är samma namn år efter år oavsett utveckling och framtidsutsikter.

En del turneringar tillåter inte tjejerna att ställa upp i herr- och killklasser. Sådana restriktioner borde naturligtvis inte vara tillåtna om förbundet engagerade sig.Inför att tjejerna får ta med sig rakningpoäng från killklasser och de bör i så fall vara viktade med t ex 1,5 gånger poängen.

/Patrik

*

Internationellt tycks floran av olika material och spelstil vara mycket större än i Sverige. Det gör ju att svenska tjejer ofta hamnar i underläge enbart pga ovana. De behöver träna mer mot sådana spelare.

I Helsingfors open dyker det upp massor av spelare med annorlunda material/spelstil från Ryssland och de baltiska länderna. Ett utökat samarbete med dem borde ju ligga hyfsat nära till hands. Bjuda in dem till våra läger/tävlingar och åka dit på läger/tävlingar vore en bra början.

/Dan Holm

*

Det som är mest tragiskt är att denna fråga ens måste diskuteras!

Nu är detta fallet och Förbundet och klubbarna måste ransaka sig själva och verkligen stötta de tjejer som vill satsa!

Jag skriver några konkreta exempel hur det kan se ut i pingissverige!

Vi börjar i de unga åren!

Talangjakten för killar spelas varje år i SL hallen med god organisation och fasta domare iaf i slutspelet!Talangjakten för flickor har många år nu spelats i Varbergs träningslokaler i 2 olika rum! och då menar jag rum! På vissa bord var avståndet mindre än 2 meter bak till barriären! Tjejerna dömde själva hela tävlingen och ingen överdomare fanns på plats!

Speaker system fanns ej att tillgå och hela tävlingen kändes mycket oorganiserad!

Nu har jag hört att det är flyttat till köping. Tack för det!

På 85% av tävlingarna runt om i sverige hamnar alla tjejklasser i b hallar eller c hallar!! På söderhamns tävling i fjol konfonterade jag tävlingsledaren då de konstant kört tjejklasserna i b-c hallen hela helgen! När jag frågade varför inte p 12 kunde spela i b hallen istället för f 15 fick jag svaret att p 12 tar mycket mer plats i hagen och att det inte skulle vara rättvist mot pojkarna om de fick spela i de mindre hallarna!

Så här ser det ut i pingissverige idag tyvärr.

En eloge till spårvägen top 16 som varvade killar tjejer och olika ålderklasser i sin B hall!! Så ska det se ut!

Få tjejerna att känna sig lika värda som killarna så kanske det fortsätter med vår idrott!

/Dennis Liljeberg Mörsils IF Team Jämtland!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med Dennis om att arrangemanget för Talangjakten för tjejer var ett riktigt dåligt arrangemang och instämmer helt med beskrivningen. Hur tänkte förbundet?

Jag tror även att tjejerna behöver möta internationellt motstånd, vilket sker på turneringar utomlands.

Det vore intressant att få en kommentar från förbundet om framtidsplaner och förbättringsförslag.

//Patrik