onsdag 13 augusti 2008

Omgång 1 av gruppspelet

Grupp A
Kina mot Grekland och det mest intressant för mig inför den här matchen var ur Kineserna skulle ställa upp laget. De valde att ha Ma Lin som etta, Wang Hao som tvåa och wang Liqin som trea.

Ma Lin gjorde som väntat narr av Gionis och släppte endast 13 bollar. Wang Hao var den bättre av de två när han ställdes mot ex-rumänen Kreanga, vinst för kinesen med 3-1 efter fyra jämna set.

Dubbeln blev hårdare där tappade faktiskt kineserna första set innan de sprang hem resten för att vinna matchen med 3-0.

*

Österrike mot Australien och en sverigebekanting på plats i form av William Henzell. Henzell förlorade den första matchen mot österrikes deff Chen Weixing med 3-0. Schlager sopade sedan hagen ren med Kyle Davis.

3-1 i dubbeln för Österrike säkrade sedan segern i lagmatchen till 3-0. Ingen skräll alls.


Grupp B
Tyskland mot Kroatien i ett hhårt möte mellan två av europas bästa lag. Timo Boll började med en oerhört viktig seger över Zoran Primorac, 11-9 i skilje till ett av europas två hopp gentemot asiaterna.

I nästa match så ställdes den nge ryssen Dima Ovtcharov som flitigt förekommit här på bloggen mot ex-kinesen Ruiwu Tan. Tan tog där ledningen med 2-1 i set och spelade sedan ett oerhört jämnt set mot Dima om vinsten i matchen men tysken var den starkare och tvingade fram ett skilje. Tan tog tidigt ledningen och drog ifrån till 7-4 innan Dima sakta smög sig ikapp och förbi, ledning för tysken med 10-9 i skilje och nära en 2-0 ledning för Tyskland. Smack! 11-9 och tyskarna visar hur tuffa de är att slå.

Süss och Boll är ett dubbelpar i världsklass men de spelar inte ihop på grund av spelsättet som inte tillåter ettan att spela dubbel, detta medför att Ovtcharov och Süss får spela ihop och det är långt mycket sämre dubbelpar.

2-0 till tyskarna efter två jämna set. Kroaterna utjämnar dock efter 14-12 i det tredje men tyskarna hade greppet om fjärde med 7-4 och vann det till sist med 12-10 och på så sätt matchen för Tyskland med 3-0


*
Singapore mot Kanada och med Gao Ning i laget så är Singapore storfavorit.

Gao Ning vann också mycket riktigt mot Peng Zhang med 3-1 och när sedan Yang zi ökade på ledningen till 2-0 genom en vinst över Peter-Paul Pradeeban så kändes allting klart.

Dubbelspelet för Singapore var tillräckligt starkt för att betvinga kanadensarna och vinna lagmatchen med 3-0


Grupp C
Sverige förlorade som bekant mot Korea och får nu hoppas på att komma tvåa genom att vinna över Taiwan.

*

Taiwan sin första match över Brasilien med 3-1 efter att mycket överraskande tappat första singelmatchen. Hugo Hoyama slog Taiwans etta Chuan med 3-1 i set. Jag såg Hoyama i Budapest i världskvalet när han misslyckades kapitalt, han såg trög och långsam ut och hade inte gjort speciellt bra ifrån sig på förstabordet i elitserien. Men nu så spöar han en världsspelare.

Nåja det räckte inte riktigt för brassarna.

Chiang Peng-Lung krossade Monteiro i tre raka och vann sedan dubbeln tillsammans med Chang Yen-Shu över Monteiro och Tsoboi med 3-1.

I den fjärde matchen så vann Chuan över Tsoboi och segern var klar för Taiwan men absolut inte övertygande.

Grupp D
Hong Kong vann över Ryssland och det var helt enligt planerna.

Smirnov spelade bäst av ryssarna och slog i sin singelmatch Cheung Yuk med 3-1 och han var sedan nära att vinna dubbelmatchen åt Ryssland i par med vetteranen Dmitrij "Magoo" Mazunov. Men förlusten i dubbeln med 10-12 i skilje ledde till ryssarnas nederlag. 3-1 till Hong Kong

*

Japan mot Nigeria kunde bara sluta på ett sätt och det gjorde det också. 3-0 till Japan. Mizutani, Kan och Kishikawa är inget dåligt lag men frågan är om de räcker till mot Hong Kong, ja kanske?

10 kommentarer:

Anonym sa...

ingen som hittat någon kanal än? får väl ta o lyssna på radion till andra matchen då -.- SVT sänder 700timmar i os inte en ända pingis match visas

Anonym sa...

Fick ett mail från Lennart Kemi.

Vi som har parabol kan få in tyska gratiskanaler på satelliten Astra som visar OS-pingis.
Såg Sveriges match i morse. Tider på länk nedan.
http://www.tischtennis.de/aktuelles/details.php?id=7508

Anonym sa...

kan man höra nästa matcfh på radio?

Anonym sa...

Så här svarar Albert Svanberg i SVT-chatten:
Fråga: kommer ni visa några hela bordtennis matcher??? Danne
Svar: Som det ser ut närmaste tiden och kommer vi sända lagtävlingar i Peking+ direkt. Se tablå svt.se/os. Beroende på hur det går för Sverige kommer det påverka hur mycket som sänds i svt1 eller svt24. Albert Svanberg

Men det gällde alltså inte Sveriges första matcher, visade det sig. Suck.

Anonym sa...

Imponerande av svt.se:

"Jens Lundquist går in i den första omgången och ställs mot segraren i kvalmötet mellan Mike Henzell, Australien, och Idir Khourta, Iran.".

Han kanske kallas "Mike"?

Unknown sa...

Det ser inte bra ut för våra herrar. Kom igen nu JP, visa vem som är bäst i världen på Fly-swats!!

Anonym sa...

Vad har hänt med ittf´s livescoring?

Anonym sa...

0-1, Jörgen leder 2-1, Ryu Seung ming förlorade med 3-0! mot brasiliens Monteiro i gruppens andra match.

Unknown sa...

nu tog JP hem spelet 1-1. Bra jobbat!

Anonym sa...

1-1... härligt Jörgen! :D