lördag 23 augusti 2008

Nära nära

Jörgen Persson tack!
Tack för det du gjort för svensk pingis i denna turnering. Nu räckte det inte till mot världens bästa spelare men Jörgen var inte bortblåst, tvärt om, han var med riktigt bra.

De två första seten förlorades med 11-9 men man kände att Jörgen var med. Jörgens serve var problemet. Ofta lite långt och då fick han obevekligt en tuff attack mot sig. Hur bra försvar man än har så fungerar inte det mot världsettan från Changchun.

I tredje set så försökte Wang Hao att sno en boll som han loopade på sidan av bordet. Bollen slogs långt utifrån och studsade rakt ner. Solklar sida men Wang Hao tvekade inte över att försöka ta den poängen. Vidrigt att se! Tyvärr så försökte även Liu Guoliang på bänken att tjafsa till sig denna poäng. Wang Hao är för bra för detta och ska inte be.äva fuska, inte värdigt en riktig mästare. Men domaren hade koll och poängen till Jörgen och sedan setet efter ett par fina backhands.

2-1 i set och en Wang Hao som dominerade spelet utan att riktigt nå sin toppnivå och jag var hela tiden rädd att få se honom börja smälla in bollen. Nu blev det inte riktigt så i fjärde men kinesen spelade bättre än tidigare och vann då setet med 11-7 och då kändes en seger för vår svenske veteran avlägsen.

Jörgen fortsatte att jaga en lösning på hur han serva bort världsettan men han fann aldrig riktigt något enkelt sätt att få bra läge. Det femte setet blev även det jämnt men tyvärr så var det med samma segrare som de två första seten. Semifinalen blev endast fem set lång varav fyra slutade med 11-9 och där tre av dessa tillföll världsettan Wang Hao.

1-4 i set men inte bortgjord. Jörgen bjöd upp till kamp och nu får vi bara hoppas att han kan släppa denna förlust och ladda om inför bronsmatchen klockan 13.30 svensk tid.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ma Lin greppet på Wang Liqiung.Men känslan är f-n att Ma ska få vinna..Någon mer som känner den..

Anonym sa...

har kollat hela matchen på eurovisionsports. wang ossar knappt..kanske har fel,men....

Anonym sa...

One world , one dream , one JÖRGEN PERSSON

Anonym sa...

http://www.mytabletennis.net/forum/forum_posts.asp?TID=20343&PN=1

Anonym sa...

Grattis till suveränt spel Jörgen!
Fan att alla Kineser fuskar, tycker det är för jävligt rent ut sagt!

Anonym sa...

Stooort grattis Jörgen Persson till bronsmatchen!

Det var en grym insats mot Wang Hao, bättre än jag kunde föreställa mig att det skulle bli.

max sa...

Intressant att påstå att matchen var riggad till Ma Lins fördel..

Det var en konstig start på matchen det håller jag med om, men riggad, nja.