måndag 18 augusti 2008

Korea-Österrike

Raka ryggar och en upprätt spelstil nära bordet var både Ohs och Schlagers melodi den första matchen i dagens bronsmatch mellan Österrike och Korea.

Första set var jämnt men med ledning för koreanen hela vägen fram till setboll men där vände Schlager på steken och tog setet med 12-10.

Mycket kort-kort för att sedan öppna med backhand från såväl Oh som för Schlager men med Oh som den säkrare av dom två och det gav honom andra set lätt med 11-5. Ohs fina gav backhandspel fortsatte i tredje set och det gav honom även det tredje setet. Fjärde set och Schlagers spel var som bortblåst och då blir man också bortblåst mot en spelare som Oh Sang Eun. 11-5 i fjärde och 3-1 till den långe koreanen kallas Scottie Pippen.

1-0 till Korea.

Nästa match mellan Robert Gardos och Ryu Seung Min som på förhand var storfavorit till segern men som under turneringen hittills haft en massa tuffa matcher och då inkasserat ett gäng förluster.

Gardos kom snabbt i underläge mot Ryu Seung Min och fick jobba i uppförsbacke hela det första setet men med en envishet som var enorm så vände han underläge 4-8 till seger med 14-12 och man såg tydligt att han inte hade gett upp på förhand. Nästa set så var det bara en spelare i hagen och det var Gardos. Hans backhandspel var mycket stabilt och han höll Ryu stenhårt i backhand diagonalen. 11-5 till österrikaren.

Tredje set var tuffare och mycket jämnare och österrikaren jobbade sig fram till matchboll som dock Ryu räddade och sedan vann setet. Gardos hade däremot ingen tanke på att ge Ryu mer än det lillfinger han just gett. Pangstart för Gardos och 6-0 och setet mer eller mindre avgjort.

Gardos backhandspel mot en passiv och osäker Ryu var segervapnet och det kändes som om Gardos närsomhelst kunde vika ut bollen i Ryus forehand utan att koreanen skull hänga in den. 3-1 till Gardos och utjämnat i lagmatchen.

1-1

Första set började lite trevande mellan Oh/Yoon och Gardos/Weixing men ett par strålande dueller i slutet av setet höjde kvaliteten enormt. Koreanerna var starkare i dessa och vann setet med 11-8.

En höger/vänster kombination för Korea mot två höger varav den ena är deff och ni förstår att det var tufft för österrikarna. 11-4 och utklassning. Tredje och sista set blev jämnare men det berodde mer på koreanernas oförmåga och brist på koncentration när de ledde med 10-5. Setet vanns till sist med 13-11. 3-0 och en mycket enkel seger.

2-1 till Korea.

Ryu Seung Min mot Chen Weixing och allt annat än att Ryu med sina 100-tals träningstimmar med Joo Se Hyuk skulle vinna fanns inte för mig.

Första set var mycket jämnare än vad jag hade trott på förhand men vinnaren blev ändå till sist Ryu som efter underläge vände och vann genom lite bättre bollvärdering och bollplacering. Resten av matchen gick lätt och Ryu tog med denna vinst hem bronset till Korea.

3-1 till Korea

4 kommentarer:

Anonym sa...

vart å när visas finalen?

max sa...

13.30 visas finalen.

Antingen på svt.se/os och deras Peking + kanal

eller på http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

kanal live 05

Anonym sa...

Hör och häpna, svt kommer även att visa lagfinalen i repris? i huvudkanalen svt klockan 16.10.

Anonym sa...

lite silly snart?:)