lördag 16 augusti 2008

Kina vinner över Korea

Ma Lin hämtade upp underläge 2-1 i set mot Oh Sang Eun och knep precis det fjärde setet innan han kunde defilera till seger i femte. Det kan ha varit Koreas chans, att vinna första matchen mot Kina och sätta dem under press. Nu blev det inte så och nu måste Korea vinna tre av de nästkommande fyra matcherna. Klarar Korea det så är det en bragd utan dess like.

1-0 till Kina

Nästa match står mellan Wang Hao och Ryu Seung Min och det är ingen drömmotståndare för Wang Hao som förvisso har 6-1 i inbördes möte men den matchen han förlorat var finalen i förra OS.

Första set ganska enkelt till kinesen för att lika enkelt förlora det andra setet till koreanen. Nu inne i tredje är det stenhårt och 9-9. Världsettan från Kina är starkast på slutbollarna och vinner andra set. Ryu i brygga, Korea i brygga.

7-4, 9-6, 11-6. Enkelt fjärde för Wang Hao och finalen är nära. Ryu räcker inte till och har redan inkasserat tre förluster under detta OS.

2-0 till Kina

Wang Liqin/Wang Hao mot Yoon/OH kan bara sluta med en kinesisk seger och skull korrarna vinna så ska sedan Yoon gå ut och vinna över Ma Lin. Hur troligt är det? Jag flyttar till Kävlinge om Kina förlorar den här lagmatchen.

11-4 i första set säger en del.. snart är det över. 11-6 i andra. 11-4 i tredje och så var det klart.

3-0 till Kina.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ryu torska. kört för sydkorea och kina kommer mosa tyskland i finalen

Anonym sa...

snälla max kan du inte lägga upp lite info så att man vet vilka sidor och tider det visas pingis på datan?