torsdag 14 augusti 2008

Gruppspelet avklarat

Grupp A
Kina vann som väntat gruppen och det utan några problem. Matchen mot Australien höll på att bjuda på en skräll då William Henzell föll i en stehård match mot världsmästaren Wang Liqin med 3-1 i en match han lika gärna hade kunnat vinna med 3-0.

Österrike två i gruppen efter att ha slagit Grekland med 3-0 i en match som på förhand passade Österrikarna i och med att grekerna har två deffar i laget och att österrikarna är bra mot sådant motstånd. När sedan Gardos slår Kreanga (han verkar inte vara i toppform den gamle backhandvevaren) med 3-0 så var vinsten gjuten.

Grekland gjorde inte mer än att slå Australien men det gjorde man med besked då man vann med 3x3-0 och i och med det tog tredjeplatsen i gruppen.

Australien som kom till OS som en massiv underhund kämpade tappert och gjorde sin bästa match mot Kina där de faktiskt spelade en riktigt jämn match (nåja) mot de blivande mästarna inför fullsatta läktare och direktsänd tv på plats.

Grupp B
Tyskland som är europas hopp i denna turnering om att slå sig fram till medalj vann mot Singapore med 3-1. Ovtcharov fick chansen att spela etta så att Boll slapp möta Gao Ning och dessutom säkra dubbeln tillsammans med Süss.

Ovtcharov förlorade mot Gao Ning som även han spelade dubbel något oväntat. Men den förlusten blev den enda för tyskarna och när Ovtcharov vände underläge med 1-2 till seger så var gruppsegern i hamn.

Kroatien som genom att vinna mot Singapore knep andraplatsen i gruppen. Detta skedde dessutom ganska odramatiskt och var en ganska säker seger då Singapore inte har så jättemycket mer att komma med än Gao Ning just nu vad det verkar.

Ni vet vem jag tjatat om hela tiden när det gäller Singapore? Det är Gao Ning som ÄR Singapore och han är just nu i toppslag och kan kanske slåss om en kvartsfinal eller till och med semifinalplats med rätt lottning i singel.

Kanada är för tråkiga att skriva om. De har ju ingenting spektakulärt kring sig sen Johnny Huang slutade.

Grupp C
Som ni redan vet så vann ju vice-världsmästarna gruppen före Taiwan och Sedan Sverige på en tredje plats. Jag tycker dock inte att Korea har övertygat alls och tror att de kan få problem mot såväl Japan som Tyskland.

Sverige var nära mot Taiwan men få nu spela placeringsmatch av i sammanhanget ringa betydelse. Mot Brasilien så visade vi dock lite framfötter när PG vände underläge 0-2 mot Monteiro till seger och med Jens som avfärdade Tsoboi i raka set. I dubbel så som vänta JP/PG överlägsna.

Brassarna vann oväntat matcher mot såväl Taiwan som mot Korea och får vara nöjda med sitt spel trots förlusten mot Sverige och fjärdeplatsen i gruppen.

Grupp D
Hong Kong var favoriter till gruppsegern mot Japan som främsta utmanare men jag trodde tidigt att japanerna skulle kunna slå Hong Kong. I gruppens sista omgång så möttes de två lagen och det blev två rafflande matcher och en enkel men alla med samma utgång, japaner som vinnare.

Japan med tre raka matcher utan matchförlust och en fin turnering än så länge. Två bra spelare och ett fint dubbelpar toppat av en formstark Kan Yo.

Hur långt räcker det? Inte tillräckligt för att slå Kina så mycket är säkert.

Nigeria mot Ryssland i match om vem som ska komma trea och då har i alla fall jag Ryssland som segrare. Men Smirnov vek ner något fruktansvärt och förlorade sina bägge singlar. När sedan Toriola vann mot Mazunov så var segern klar för Nigeria. Bra jobbat Ryssland, starkt!

Kina möter nu Korea och sedan möts Japan och tyskland om den andra finalplatsen.

Inga kommentarer: