lördag 16 augusti 2008

Tyskland i final!

En riktigt fin semifinal som såg ut at bli en enkel seger för Tyskland men som blev spännande hela vägen fram till att matchbollen satt från Timo Bolls lösa forehandloop som Kishikawa missade på.

Vinsten skrevs egentligen redan i den första omgången när Dima Ovtcharov betvingade den mycket mer rutinerade japanen från Kina Kan Yo. Dima vann första set enkelt men sedan var det en holmgång där det var två bollar som skiljde dem åt från varandra i varje set. Väl i skilje så lyckades Dima vinna med 12-10 efter ett par missade matchbollar tidigare.

1-0 till Tyskland.

Nästa match mellan nästa världsspelare Mizutani och en nuvarande världsstjärna Boll. De vann tidigare i år Bundesliga tillsammans och känner varandra väl. Detta utnyttjade Boll bäst och vann relativt enkelt med 3-1 i set.

2-0 i Tyskland

Dubbel mellan Süss/Ovtcharov och Kishikawa/Mizutani. I normala fall spelar Süss med Boll och de är då ett av världens bästa dubbelpar men tillsammans med Dima så är Süss mänskligare. Just Kishikawa är en formidabel dubbelspelare och det visade sig i dubbeln där han tillsammans med Mizutani var de klart starkare. Mizutani bjöd på ett par riktigt fina slag som lurade tyskarna mer än vad som passar sig i en OS-semi. Süss spelade inte bra och fick vid flertalet tillfällen det onda ögat från Dima. Förlust Tyskland och matchen levde.

2-1 till Tyskland

Süss mot Kan Yo och jag sa på förhand att Süss skulle få det tufft att vinna någon singel men som han spelade till en början. Han väste backhands raka vägen och var nog där 100procentig vinnare när den satt och den satt ofta.

Kan Yo rynkade på pannan och var uppenbart stressad över att den tysk som anses vara den svage länken i laget spelar så bra. Vinstkravet på Kan Yo var tydligt och hans missade tillbaka drag från forehand var många.

Süss knep de två första enkelt och sprang upp till en 8-4 ledning i tredje då han åkte på två snabba poäng emot sig. Jag tyckte då att man såg torskfrossan i hans ögon. Bra läge för en time out då han hade egen serve men den kom inte och han förlorade två till i rad och till sist även setet efter att ha haft matchboll.

Fjärde setet kändes som Kan Yos hela vägen och det blev så till sist efter många bra bollar från Süss men säkrare spel från Kan Yo,

I femte set så lyckades tysken springa fram till matchbollar men där så var japanen obevkligt säker och trots att han var ganska blek så vann han men det var mycket tyskens fel. Han slutade serva i forehand på japanen och istället så servade han halvlångt i japanens backhand, bra gjort, där fick han smaka.

Süss var bättre i spelet men för passiv i returspelet och hade alldeles för dålig skalle. Kan Yo vann även om det inte var helt förtjänt. Men vinster tar man dom förtjänar man inte.

2-2

Nu dags för Timo Boll att visa att han är en vinnare på hög internationell nivå när det gäller som mest.

Timo vann första set enkelt över Kishikawa och jag trodde på tre snabba och en tysk finalplats. Men då vaknade Kishikawa och spelade snyggt och effektivt på slutbollarna och knep det andra setet. I tredje var återigen Boll så stark som vi såg i första set och vann det enkelt.

All press på Kisikawa bara 21 år gammal.

Underläge 2-5 och timeout för japanen, skulle det hjälpa? Jadå, sex raka poäng för japanen och i utvecklingen av setet så gav dessa sex poäng japanen setet och pressade då fram ett skiljeset mot Boll. Skiljeset om en finalplats och jag undrade om det skulle visa sig att Boll var en vinnare eller en spelare som aldrig kommer vinna något stort.

Boll visade direkt att han inte tänkte ge Kishikawa en chans i skilje och när han fick matchboll med 10-5 och satte en hård flipp som Kishikawa returnerade bra så var Boll illa ute i duellen men han lyckades få in loopen där Kishikawa missade tillbakadraget och på så sätt chansen till vinst,

Boll vann två och var tillsammans med Dima matchvinnare för Tyskland och nu väntar en final mot Kina för det blir Kina i finalen.

3-2 till Tyskland

1 kommentar:

Anonym sa...

på eurovision kan man se när pingisen sänds och de sänder alla matcher och man ser även vilken kanal den går på