onsdag 13 augusti 2008

Korea överlägsna

Matchen som så många gick upp mitt i natten för att följa via tv eller webb-tv blev ett fiasko på fler sätt än ett och då menar jag inte sportsligt.

Inte en kommentar från svt eller en bildsekvens att hitta på deras kanaler. De ville bara visa dessa simmare om och om igen. Hur avancerat är deras sport egentligen förresten? Plaska så snabbt du kan rakt fram. Hur spännande är det utan någon svensk med? Nåja jag ska inte klaga mer på simningen även fast det är en skitsport.

Jörgen Persson började mot regerande OS-mästaren Ryu seung Min och var chanslös. i Andra set så låg han under med 0-8 innan han spräckte nollan. 0-3 i set och Jörgen har en bit kvar gentemot de allra bästa.

I dagens andra match så ställde Sverige upp med Jens Lundqvist mot Oh Sang Eun och det är ingen favoritmotståndare för Jens som förlorat bägge mötena mot denna långe korean tidigare, och det skulle han komma att göra även denna gång.

Slaktad i första för att sedan knipa det andra setet, men sedan så förlorade han ett jämnt tredje set med 10-12 efter att ha hämtat upp 8-10. I fjärde set så gick Jens fram som en ångvält fram till 6-2 men där tog det roliga slut och Oh vann med 11-7. 3-1 i set till koreanen och 2-o i lagmatchen för Korea.

I dubbeln så ställde Sverige som väntat upp med Jens/Pg och mötte som väntat Oh/Yoon. Här hade Sverige på förhand en riktigt bra chans även om koreanerna har ett duktigt par de med.

Svenskarna knep det första setet med 13-11 och nu kände man för första gången att vi hade lite häng. Men andra set började tungt 1-3 rann iväg till 4-9 och förloras med 5-11. 1-1 i set och psolkologiskt övertag för koreanerna. I tredje set så var ställningen 7-7 innan svenskarna kröp upp till 10-9 och setboll, skulle man ta ledningen, svar ja! 2-1 till Sverige.

Fjärde set och eftersom Sverige förlorade det andra setet så stort så antog jag att de hade fel uppställning och mycket riktigt så förlorade svenskarna med 3-11. Tungt inför skilje.. inga positiva tankar hos anger management just då.

Men vänta? 5-0 till svenskarna i skilje följdes upp av 9-2 och setvinst med 11-4 och reducering till 1-2 i lagmatchen. Bra jobbat PG/Jens!
*
*
*
*
*
*
*
Sorry.... Men det sista var inte sant. Men det var så vi fick uppleva det via liveresultaten. resultatet var nämligen det omvända och koreanerna vann på motsvarande sätt.

Kan ni förstå att just då när man satt och hoppades på att Jörgen skulle slå Yoon för att jaga fram en avgörande match så möts man av att rapporteringen varit fel och att Korea vunnit med 3-0. Jag säger som signaturen Jocke sa det "Vilka sadister de är på ITTF".

1,5 liter coca cola, 3 kanelbullar och en massa frustration senare så ska man nu lägga sig en stund innan det är dags att gå upp igen. Någon som har en anger management kursplats ledig?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag mailade Albert Svanberg för att få fram varför de visade t.ex. brasilien och nåt anmnats i damhandboll istället för sverige match..... alla som tror att jag ahr fått svar kan räcka upp en hand.


tycker alla ska bomba ner honom med mail, TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Anonym sa...

http://videosdetenisdemesa.blogspot.com/


kan detta vara till nån hjälp?

Anonym sa...

När går nästa match? Taiwan?Eller mot brazzarna? Tid?
Mvh Skonken