onsdag 20 augusti 2008

Omgång 2

Smirnov som inte spelade bra i lagtävlingen slog ut Doan för en plats bland de 32 bästa. Nu går han mot Kan Yo och det är inte en given match för japanen som inte heller imponerat. Skrälläge för ryssen.

*
Adrian Crisan slog ut den föredetta kinesen Lin som nu tävlar för en västindie-ö med enkla 4-1. Nästa Ovtcharov och där ska det bli kul att se om den unge tysken kan betvinga den rutinerade rumänen.

*

Hong Kong kinesen Ko Lai Chak hade det tufft mot deffen Gionis men han vann till sist med 4-3 men i nästa åker han mot Ryu Seung Min, eller förlorar regerande mästaren redan här?

*

Primorac och Persson gör sitt sjätte OS och de vann bägge två över respektive Gardos och Karakasevic i sina matcher. Nu väntar Maze och Cheung Yuk för veteranerna.
*

Christian Süss som jag ofta kritiserar gör en fin match mot Jakab Janos och vinner med 4-1 men nu kommer han att bli ett offerlamm mot Samsonov. Tysken kan få första set eftersom Samsonov gör sin första match i OS men sen åker han så det ryker om det.

*

Korbel och Blaszczyk blev en ganska enkel seger för polacken och det måste kännas bra för honom då han var den sista att kvalificera sig till OS. Han kan tacka holländska olympiska kommitén för att de gjorde en "Matilda Ekholm" på Trinko Keen.

*

Yoon slog ju ut Willie Henzell och det har jag skrivit om tidigare så nog om det.

*

Nordkoreanerna Kim och Jang slog ut två tuffa motståndare. Jang slog ut Juanito som är den äldste spelaren i OS men som är högt rankad fortfarande och som slog en hel del bra spelare i CL. Kim mötte Chiang Peng-Lung med 4-2. Ska Sjöberg fortsätta att vinna pengar på nordkoreanerna?
*

Jun Mizutani 19å gammal mot rutinerade Eloi och en jämn match mellan två mycket olika spelstilar att vänta. Matchen togs till skilje men där visade Mizutani att han är en stjärna på väg uppåt och inte en som viker ner sig. 11-1 i skilje.

*

Jag nämnde tidigare två spelare som varit med i alla bordtennis-OS. Det finns en tredje och det är Saive. Saive fick här i andra omgången möta Toriola från Nigeria och en säker seger att vänta på förhand. Men Saive är precis som Jörgen och Primorac inte densamme i hagen längre. Toriola vann med 4-2 efter att ha hämtat upp underläge med 7-1 i det fjärde setet.



Toriola visar upp sin överlägsna teknik i vinstmatchen mot Saive

1 kommentar:

Anonym sa...

Har en känsla av att Suss kan skrälla mot Samsonov, tror den matchen kan passa Samsonov ganska illa om han inte får tag i Tysken på en gång.