tisdag 28 april 2009

Bloggbekantingar

Här kommer lite om spelarna som figurerar här på bloggen med jämna mellanrum. Mer om huvudturneringen senare och även om dubblarna.

Christan Kongsgaard (former known as Larsen but always known as "Böne"):
Vände och vann första matchen i kvalspelet efter underläge med 2-3 mot Quatarspelaren Alawlaqi imorgon 11.30 (lokal tid) så spelar han mot Domeika från Litauen. Han borde ha god chans att gå vidare Domeika är rankad som nummer 977 i världen.

Kasper Sternberg:
Vann sin första enkelt även han och ställs i en avgörande match imorgon mot Beknazarov från Kazakstan rankad som nummer 591 i världen. Den vinner Kasper.

Mikkel Hindersson:
Vann första på WO och spelar därmed avgörande match imorgon mot Kyle Davis från Australien.

Espen Rönneberg:
Norrmannen vann enkelt över Mihai Adam med 4-0 och ska nu möta en thailändare vid namn Chaitat (380) och en vinst där vore fint för den nyblivne Halmstadspelaren.

Eric Berner:
Mötte servefenomenet (nåja, hans serve är något ifrågasatt) Noshad Alamiyan från Iran och hade inte mycket att sätta emot, förlusten skrevs till 1-4. WO i nästa hjälper inte norrmannen vidare.

Toni Soine:
Vann sin första match och om han besegrar spanjoren Duran så är han vidare. tror dock inte att Soine är mäktig nog att klara av denna spanjor men vi håller alla tummarna för vår gamla norrtullskamrat Toni.

Gummi Stephensen:
Vann sin första match enkelt över Fernandez från CRC (vad är det för landsnamnsförkortning?) med klara 4-0 (13 bollar) och spelar imorgon avgörande match mot Rivera från Colombia som Gummi kommer att äta upp med klara 4-0.

Matiss Burgis:
Skön spelare som kan oroa de bättre europeiska spelarna när det stämmer för honom, nu så vinner han sin grupp enkelt.

SOUKATHAMMAVONG Sengsathid:
Bra namn, det är bloggens enda intresse i denna spelare från Laos.

Juan Restrepo:
Ängbyspelaren vann sin första och har chansen att gå vidare om han vinner mot Ahadi från Iran vilket jag tror blir tufft för Juan.

Marcello Aguirre och Omar Assar:
Ängbyspelaren Aguirre vann senast men denna gång så drog Assar det längsta strået. Assar vann med 4-1 men det var ett par hårda set och hade Aguirre bara tagit det första setet som han ledde med 10-5 så hade det kunnat sluta anorlunda. Aguirre med sin bollkänsla, fart och bra förstaöppning mot den Assar med de hårdare slagen. Aguirre hade även setboll i femte set men tappade det och således matchen. Nu är avancemang omöjligt för Aguirre men möjligt för Assar som även vann sin andra match.


Juan Vila:
Ännu en vinst för en bekanting här på bloggen. Det verkar dessutom bli WO i den andra matchen och därmed avancemang till nästa steg.

Koki Niwa:
14 år gammal och debutant på VM (såklart) och med den äran han gör det. Vinst med 4-0 i den första matchen till hemmapublikens jubel och sedan en nervdallrande match där den unge japanen besegrade Rashid Omar (432a i världen) med 12-10 i sjunde och avgörande set. Denna Niwa kommer vi att få se mer av genom åren mark my words.

13 kommentarer:

Coachen sa...

Chaitat som Espen möter har spelat både i Linne och Trollhättan, misstänker att Espen kan få det jobbigt där.

Anonym sa...

Chaitat lirade i linné ihop med cyppe och henke o för 10 år sen

Anonym sa...

CRC er Costa Rica (ikke korrosjonspay).

Du kommenterte ikke Aguirre/Assar?

max sa...

Missade aguirre och assar och den stod det ändå om på ittfs sida.. slarvigt.

Jag fixar en edit, tack!

Teacher sa...

William Henzell får vi väl också klassa som bloggbekant ? Kommer du förresten ha någon omröstning om vem som vinner VM månne ?

Anonym sa...

Espen kan inte vinna Chaitat.

max sa...

Willie är med i huvudturneringen och dom kommer jag ta upp om ett tag.. håll utkik inlägget är redan skrivet men publiceras först 17.30

Gertrud sa...

Du glömde Malin men inte så lätt att hålla reda på alla brudar eller hur Max?

max sa...

Det står om henne i nästa inlägg också.. lugn.

max sa...

17.30 kommer det korta kommentarer om dubbeln, huvudturneringen och svenskarna..

Anonym sa...

Hur gick det för Espen? Unnar honom all framgång en av de mest fokuserade spelare jag har sett.

Anonym sa...

Espen vant lett.
Leder i neste runde nå

Anonym sa...

har ni hört... Södertälje har värvat Liong Xiong Lijao!! Rankad 232 008 på förra årets kina ranking!