torsdag 30 april 2009

VM för svenskarna

Jens Lundquist och Pär Gerell utslagna direkt.

Jens förlorade mot den kvicke Chiang från Taiwan och det med klara 4-2. Chiang är klart sämre rankad och ligger först på 107:e plats på världsrankingen han har dock kapacitet för mycket mer och hade han tävlat lika mycket som tex dom i Singapore så hade han haft en mycket bättre ranking. Inte alls en dålig spelare men absolut ingen insats Jens kan eller ska vara nöjd med.

PG mötte den unge koreanen Seo Hyon Deok. Koreanen är rankad som nummer 8 på U18 rankingen och en av de unga spelare som Korea satsar på. SEo är inte högt på världsrankingen ännu men var så säkra på att vi kommer se honom fler gånger och då kunna vinna mot svenskar igen, han skulle bara inte ha gjort det redan. PG kan inte och ska inte heller han vara nöjd med denna insats.

Robban och Jörgen vidare!

Robert Svensson gick en riktig holmgång mot Cioti som är högre rankad än han själv och lyckade efter ett antal matchbollar knipa vinsten med 12-10 i skilje. Bra gjort. Jörgen Persson hade inga problem med Peter Sereda utan avfärdade honom med 4-1. Precis som väntat.

Mötet mellan Jörgen och Robban blev alltså av och på ett VM så känns det som om Jörgen Persson inte skulle kunna förlora mot någon svensk. Så mycket respekt de har för honom och ett sådant lugn den mannen besitter i kombination med hans spelakapacitet gör honom oerhört svårslagen.

Mycket riktigt så var Jörgen för svår för Robban. 4-0 i set efter att Robban varit med i flera set men inte ruiktigt kunnat knyta till der berömda säcken. Jörgen alltså vidare till tredje omgången där Jun Mizutani väntar, en mycket svår match då japanen tagit enorma kliv på sin utvecklingskurva den senaste säsongen då han som en av få har spelat i den kinesiska högsta ligan.

Tjejerna vidare till andra men där tog det slut!

Matilda Ekholm gjorde en bra insats i sin första match där hon besegrade bulgariskan Karova med 4-2, därefter blev dock Dodean för svår och Matilda förlorade med 1-4. Ungefär som väntat då Dodean är klart högre rankad än Ekholm. Att vara trevligt med en omgång till men så blev det inte denna gång.

Malin Pettersson som verkligen fått spela där borta i Japan kvalde inte bara in i huvudturneringen utan vann även första omgången mot Tikhomirova från Ryssland. I omgången efter fick Malin dock storstryk mot Guo Yan från Kina och det är väl inget att säga om egentligen. En mycket mer än godkänd insats av Malin Pettersson trots att äventyret är slut för denna gång.

Dubbelspelet!

Lundquist/Gerell vann sin första match tillsammans mot Sanguansin x 2 och får nu möta Kuzmin och Rubtsov som väntat och där hoppas och tror jag att svenskarna kan vinna.

Persson/Svensson vann med 4-2 mot ett vietnamesiskt par och möter det belgiska paret Vostes/Rogiers i nästa omgång, där vill vi ha en vinst!

Ekholm/Pettersson förlorade mot sina italienska motståndare med 4-2 efter ledning med 1-0 och 2-1. Lite trist men då italienskorna bägge två är klart högre rankade så var det kanske ingen skräll.

8 kommentarer:

Pingisochpolo sa...

Goooo Malin :D! Grymt bra att slå ryskan.

Anonym sa...

Ryu Seung Min, Samsonov, Saive alle ute. Ovtcharov slo Koki Niwa (14). Maze fortsatt med.

Anonym sa...

Kenta slog OH sang Eun, 4-3!

Anonym sa...

Oh Sang Eun utslagen mot Matsiudara är väl en litem skräll..

Anonym sa...

Matsudaira är skön tycker jag!

Finns ett mycket bra klipp på youtube där han möter schlager.

Schager vinner, men det är så knappt!

Anonym sa...

tycker det är riktigt dåligt med den it tv dom visar nästa bara japaner istället för visa någon hög seedad visar dom någon 30 årig japan.

Anonym sa...

Ingen generationsväxling i Sverige.
Under SM verkade så vara fallet.
Ska bli kul att höra kommentarer från Erik Lindh.

Anonym sa...

Skrämmande vad Sverige är långt efter nuförtiden. Kanske läge att byta förbundskaptener och satsa på något annorlunda. Finns ju några kines tränare som är tillgängliga.