söndag 26 april 2009

Div 1 kvalen avgjorda!

I den norra serien så ställdes Råcksta Tigers mot Posten och Juno. På förhand så sa jag att detta kommer Råcksta sprinta hem enkelt. Råcksta kom till spel med Andreas Larsson, Jensa Jacobsson, Johan Rosenberg och dagens överraskning Martin Alling. Martin hette tidigare Andersson och han driver nu den eminenta sidan http://www.ttstat.se/ som alla ni borde besöka om ni är intresserade av just pingisstatistik.
Råcksta viftade bort motståndet som om dom vore irriterande flugor. 8-2 och 8-1 blev resultaten.


Rosenberg 4-0
Larsson 4-0
Alling 3-1
Jacobsson 2-2

Charmiga Råcksta

Råcksta kvar i ettan som jag trodde.

*

Ajax var favoriter i mina ögon och jag trodde att de enkelt skulle vinna över Kristianstad. avnn gjorde Ajax men inte så lätt som jag hade trott. K-stad tog ledningen med 2-0 efter att Benny Nilsson besegrat dansken Groth och att Engblom besegrat Malmgren. Men sedan kom det tunga artilleriet igång för Ajax då Ohlsson vann sin första match mot Tay. Lovén besegrade sedan Almström i ksilje och 3-1 var resultatet till K-stad, en skräll på gång?

Nej.

Resten av matcherna innan dubblarna gick till Ajax och ledning med 5-3- Dubblarna delade man sedan på och ledningen var 6-4 till Ajax när Ohlsson och Groth vann sina sista matcher och med det matchen åt Ajax med 8-4. Ohlsson matchvinnare med sina tre singelvinster.

Ajax gör rent hus

Ajax kvar i ettan som jag trodde.

*
Falköping laget som fick bära favoritskapet från denna blogg i sina matcher mot Varberg och Svanesund gjorde det med den äran. Först så krossade man Svanesund med 8-1, Ziegler var den enda som vann en match. Jag har faktiskt bott över en helg hemma hos Ziegler för en massa år sedan men det är en story som vi tar en annan gång, undrar om han själv kommer ihåg det. Efter att ha krossat Svanesund vann man enkelt över Varberg som egentligen bara ställde problem via Joakim Andersson som vann två plus dubbel för Varberg.

Matchen mellan Varberg och Svanesund slutade med Varbergs seger med 8-4 i en till en början jämn match. Ställningen var 3-2 till Svanesund vann fem raka matcher med 3-0 och efter den vinsten var det cruise control för Varberg.


Het t-shirt från heta Falköping



Falköping kvar i ettan som jag trodde.

Fredrik Andersson 2-2
Albin Wemmert 3-1
Xing Tong 5-0
Lars-Ola Fronth 4-0

*
Norcopensarna mot Munken och Linköping BTS.

Norco började fruktansvärt starkt och krossade Linköping med 8-0. Fördel Norco direkt!

I matchen efteråt så lyckades Linköping besegra Munken och med det så var Norco i princip klara för Div 1 men man spelade matchen mot Munken och den blev riktigt hård. 8-6 till östgötarna där det var Munkens kines som var den dominante med sin 3 singelvinster och dessutom en dubbelvinst. Norco ställde upp smart med Ottosson som fyra för att slippa denna kines, det visade sig vara matchavgörande då Otto vann sina tre singelmatcher även han.

Norco vann alltså detta kval enkelt och Linköping BTS hamnade på en hedrande andraplats i detta kval.

John Nilssons fina handduk

Norco kvar i ettan som jag trodde.

Ottosson 5-0
Melin 4-1
Nilsson 4-1
Bjur 3-2

9 kommentarer:

Anonym sa...

va e data ranking?

Anonym sa...

ttstat? Kan man inte fixa in div 1 där?

max sa...

det går nog i framtiden. Jag vet att det är möjligt tekniskt men i praktiken kanske det är för mycket jobb..

Anonym sa...

skriv om när du bodde hos Zigge max! :)

max sa...

hehe.. ett enkelt svar.

nej.

Anonym sa...

Någon som har koll på om det är lag som ska dra sig ur från ettan, tänkte på friplatser?

max sa...

kalmar..

Christoffer sa...

Trevligt att se en av mina produkter på sidan. :-) Dags att lägga till ett bokmärke på den här sidan.

max sa...

Jag bjuder på den gratisreklamen. :)